ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Πανέμορφα παιδικά βιβλία με βίους αγίων


Προτάσεις παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Άθως - παιδικά (φυσικά υπάρχουν αντίστοιχα βιβλία και σε άλλες εκδόσεις). Με ένα κλικ θα βρεθείτε σ' ένα γοητευτικό και χαριτωμένο (με την ορθόδοξη έννοια) κόσμο, για τα παιδιά και για να ξαναγίνουμε όλοι παιδιά...
Εννοείται ότι, εκτός από τα βιβλία με βίους αγίων, θα δείτε εκεί και ένα σωρό παιδικά βιβλία με άλλα θέματα.
 
O Άγιος Νικόλαος - Το θαύμα της αγάπης

O Άγιος Νικόλαος - Το θαύμα της αγάπηςΟι εκδόσεις ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ παρουσιάζουν πλήρως εικονογραφημένο τον βίο του Αγίου Νικολάου από τον έμπειρο ζωγράφο και εικονογράφο Χρήστο Γουσίδη, ο οποίος έγραψε και τα κείμενα. Το έργο στηρίχθηκε σε μακρά και επίπονη έρευνα για την ιστορική και θεολογική θεμελίωση των κειμένων, αλλά και για την αναπάρασταση της εποχής κατά την οποία έζησε ο μεγάλος Άγιος. Στη συνέχεια, έγινε προσπάθεια το υλικό που προέκυψε να γίνει οικείο στα σημερινά παιδιά της Ελλάδας, αλλά και όλου του κόσμου και αυτό ήταν το δυσκολότερο μέρος. 
Η έκδοση θα κυκλοφορήσει σύντομα και στη γαλλική γλώσσα, ενώ προγραμματίζεται ήδη η κυκλοφορία της και σε άλλες γλώσσες, καθώς ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας άγιος με οικουμενική ακτινοβολία. 
Τα εικονογραφημένα συναξάρια είναι μια πολύ παλαιά συνήθεια που έχει ξεκινήσει από τα χρόνια των Βυζαντινών οι οποίοι πίστευαν ότι οι εικόνες είναι «τα βιβλία των αγραμμάτων» και των παιδιών. Η παρούσα πάντως έκδοση θα ικανοποιήσει και τους μεγάλους αναγνώστες που θα γνωρίσουν καλύτερα τον συναρπαστικό βίο του θαυματουργού Επισκόπου των Μύρων.

(Για τον άγιο Νικόλαο, δείτε παρακαλώ και την ανάρτησή μας: Άγιος Νικόλαος ο φιλάνθρωπος, ο θαυματουργός, ο θαλασσινός! Κόμικ & ταινία γι' αυτόν)

Ο Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρoς και η μαγειρική των αγίων


Παιδικά βιβλία με βίους αγίων
 
Ο Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρoς και η μαγειρική των αγίων



Δι ευχών των Αγίων 5. Παιδικός Συναξαριστής - ΜάϊοςΣυντροφιά με τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό
Η Μητέρα των Ορφανών Αγία Σοφία της Θράκης  (Μικρά και Ορθόδοξα 24)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το αφιέρωμά Σας! Πρόκειται όντως για πολύ καλές εκδόσεις, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στην εποχή μας που χρειαζόμαστε βοήθεια στο να μπολιάσουμε με Ορθόδοξα, δυναμικά αντισώματα τα παιδάκια μας! Πολύ χαίρομαι που βλέπω ότι αναφέρετε και το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλες εκδόσεις (όπως η Πορφύρα, ο Ακρίτας, ο Ποταμίτης κ.α.) και μάλιστα έχετε κι ένα από τα βιβλία των εκδόσεων Ποταμίτου (για την Αγ. Σοφία της Θράκης)! Ίσως αξίζει κι ένα μελλοντικό πιο αναλυτικό αφιέρωμα κάποια στιγμή!

Κων/νος

Ανώνυμος είπε...

Διευκρίνηση: γράφοντας "...Ίσως αξίζει κι ένα μελλοντικό πιο αναλυτικό αφιέρωμα κάποια στιγμή!", εννοούσα για ΟΛΟΥΣ τους εκδοτικούς Οίκους που δραστηριοποιούνται στο χώρο!

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Θα προσπαθήσω, αδελφέ. Ευχαριστώ θερμά.
Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν ξέρω όλους τους σχετικούς εκδ. οίκους και φοβάμαι μήπως αδικήσω κάποιον.
Με βοηθάτε; Ποιοι εκδ. οίκοι εκδίδουν ορθόδοξα παιδικά βιβλία; Ποιους ξέρουμε, τουλάχιστον;
Συγχωρέστε με - φυσικά, μια συλλογική προσπάθεια είναι προτιμότερη από την ατομική.
Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ μου "Νεκρέ" θα κάνω ό,τι μπορώ για να βρω όσους περισσότερους γίνεται και θα σου στείλω στο μέιλ επικοινωνίας. Έχεις δίκιο ότι δεν πρέπει να αδικηθεί κανείς καθώς τους χρειαζόμαστε όλους στην αγορά με τις ωραίες ιδέες τους! Και όντως τα συλλογικά πετυχαίνουν καλύτερα!
Κων/νος

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Υπερευχαριστώ, αδελφέ. Δε φαντάζεστε πόσο το εκτιμώ...
Δόξα τω Θεώ.
Ο Χριστός μαζί σας.