ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Our new weblog: Orthodox Christian Initiative for Africa


Click here.
Mother of God, Virgin Mary, Our Lady of Mozambique
Παναγία Μοζαμβικάνα (δες εδώ)

Το ιστολόγιό μας, στο όνομα του Ιησού Χριστού και με τη βοήθεια των φίλων μας, ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια, με τίτλο "Ορθόδοξη Χριστιανική Πρωτοβουλία για την Αφρική".
Πρόκειται για ένα ιστολόγιο, που θα προσπαθήσει να προβάλει τα προβλήματα που βασανίζουν τους λαούς της Αφρικανικής Ηπείρου, αλλά και το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής σ' αυτήν.
Ο λόγος γι' αυτή την απόπειρα είναι η βαθιά πεποίθησή μας ότι οι λευκοί εκμεταλλευτές της "μαύρης ηπείρου" ταυτίζονται με τους εκμεταλλευτές του δικού μας λαού, αλλά και όλων των λαών της γης, "ανεπτυγμένων" και "αναπτυσσόμενων": τους μεν μας αποκοιμίζουν και μας εντάσσουν στις λίστες των αναρίθμητων πελατών τους, τους δε τους ληστεύουν απ' ό,τι έχουν, βυθίζοντάς τους στη δυστυχία και τη μιζέρια.
Γενικά, ληστεύουν κι εμάς και τους λαούς του Τρίτου Κόσμου, όχι μόνο από τον πλούτο της γης μας, αλλά κι από τον πλούτο της ψυχής μας.
Ως ορθόδοξοι χριστιανοί λοιπόν, έχουμε και πρέπει να έχουμε φωνή για το θέμα αυτό. Και είναι μια φωνή που διαμαρτύρεται - και δίνει ομολογία πίστεως - και για τους δικούς μας ξένους εκμεταλλευτές.
Φωτο από εδώ & εδώ
Φυσικά, και εμείς και οι λαοί του Τρίτου Κόσμου πέφτουμε θύματα κι από δικά μας λάθη και από λάθη των ηγετών μας, που συχνά δεν είναι παρά ανδρείκελα. Επίσης, η Αφρική βασανίζεται κι από δικές της πληγές, όπως η βία, οι δικτατορίες, ο ισλαμικός φανατισμός, οι ασταμάτητοι εμφύλιοι πόλεμοι (συχνά οι λευκοί βάζουν το χέρι τους σ' αυτό), η ειδωλολατρία και η μαύρη (αιματηρή) μαγεία κ.π.ά.
Σ' όλα αυτά η Ορθόδοξη Ιεραποστολή έχει πολλά να προσφέρει και ήδη προσφέρει.
Οι αναρτήσεις του ιστολογίου, Θεού θέλοντος, θα είναι στ' αγγλικά και σε γλώσσες που μιλιούνται στην Αφρική, όπως γαλλικά, πορτογαλικά (π.χ. Μοζαμβίκη), αραβικά, σουαχίλι και άφρικαανς, με υλικό αλιευμένο φυσικά από το Διαδίκτυο.
Ο Θεός ας μας βοηθήσει, και όλο τον κόσμο.
Εύχεσθε, αδελφοί.
Αμήν.

ΥΓ. Ίσως τώρα αξίζει να παραπέμψω και στην ανάρτησή μας:
Για το νέο κύμα λαθρομεταναστών που καταπλέει στη χώρα μας

2 σχόλια:

kymvalon alalazon είπε...

Συγχαρητήρια! Υπέροχη ανάρτηση και υπέροχη και απαραίτητη η προσπάθεια με το νέο ιστολόγιο. Όχι μόνο για τους ανθρώπους από τις χώρες της Αφρικής αλλά και για όλους τους ανθρώπους είναι ζωογόνα. Γιατί όλοι πεινούμε για Αλήθεια... Και η εικόνα της Παναγιάς είναι από τις ωραιότερες που έχω δει, σίγουρα η συγκινητικότερη. Πολλά μπράβο για την πρωτοβουλία αυτή.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Ευχαριστούμε.
Ενθαρρυντικό το σχόλιό σας, αδελφέ.
Ο Χριστός μαζί σας.