ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Συγκλονίζει το μήνυμα Ιάπωνα Ορθόδοξου Ιερέα που προσεύχεται για την Ελλάδα. Άγγλος πωλητής συγκεντρώνει χρήματα για το χρέος της Ελλάδας!

 
Αγιορείτικο Βήμα, Ιεραποστολή

Σε μήνυμά του από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, την Ιαπωνία, ο ορθόδοξος Ιερέας Δημήτριος Τανάκα, ο οποίος έζησε στην Ελλάδα και σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρεται στη χώρα μας με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα, λέγοντας τα εξής:

«Αγαπητοί μου Έλληνες και Ελληνίδες, αγωνιζόμενοι εν Χριστώ μετά παρρησίας και υπομονής. Η γενναιοδωρία σας είναι τόσο μεγάλη και ανεκτίμητη. Αυτό γνωρίζω πολύ καλά από τη δική μου εμπειρία. Μετά μεγάλης αγάπης και ελεημοσύνης, αποδέχθηκε όχι μόνο εμένα, αλλά και όλους όσους έρχονται σε σας, καλούς η κακούς. Ποτέ δεν παραπονέθηκε ακόμη και όταν κάποιοι ξένοι έκαναν κάτι δυσάρεστο για εσάς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ξέρετε τι είναι η δικαιοσύνη. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μας έχετε δώσει το φως.Η Ελλάδα είναι το φως του κόσμου που αποκαλύπτεται από τον Θεό, το οποίο είναι απόρθητο από κανέναν. Είναι το φως να φωτίσει τον κόσμο και να λάμψει τις ψυχές των ανθρώπων. Αυτό γιατί η Ελλάδα αναφέρεται και γράφεται ως 希臘 στα Ιαπωνικά: το αιώνιο φως της ελπίδος. Το φως αυτό είναι τόσο λαμπρό και φωτεινό, που κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό.
Αν κάποιος είναι πρόθυμος να το αποδεχθεί και να φωτιστεί από αυτό, το μυαλό και ο νους του, θα ανοίξει και δει τον κόσμο, πραγματικό και αληθινό κόσμο, μπροστά του. Αντίθετα, αν κάποιος είναι απρόθυμος να το αποδεχθεί, θα επιστρέψει στο σκοτάδι, ακόμα και με τα μάτια του ανοιχτά, ακριβώς όπως ο Πλάτων περιγράφει στην παραβολή του σπηλαίου. Εγώ ταπεινώς πιστεύω και θέλω να είμαι ένας από τους φωτισμένους και αφυπνισμένους από την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.
Η Ιαπωνία είναι μακριά και η προσευχή μου είναι ταπεινή. Είμαι αμαρτωλός και ανάξιος Θεού δούλος, αλλά όμως δεν έχω καμία αμφιβολία. Η Ελλάδα ζει διότι ο Χριστός, η Παναγία και οι Άγιοι πάντες είναι πάντα μαζί σας.
Κύριε και Θεέ μου Χριστέ, παρακαλώ να αξιώσετε εμένα τον αμαρτωλό και ανάξιο να Σας επικαλούμε και να πω: Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν. Αμήν.»

In a message from the country of the Rising Sun, Japan, the Orthodox priest Demetrios Tanaka, who lived in Greece and studied at the National University of Athens, refers to our country with a very touching message saying the following:
«My dear Greek men and women, fighting in Christ boldly and patience. Your generosity is so great and priceless. What I know very well from my own experience. After great love and mercy, accepted not only me but all who come to you, good or bad. I never complained even when some foreigners did something nasty to you. That is because you know what is justice. From ancient times until today, you have given us light.
Greece is the light of the world that is revealed by God, which is unassailable by anyone. It is light to illuminate the world and to shine the souls of men. This is why Greece refers written as 希臘 in Japanese: the eternal light of hope. This light is so bright and luminous, that no one can escape from it.
If someone is willing to accept it and to illuminate it, his mind and his mind will open and see the world, a true and real world in front of him. Conversely, if someone is unwilling to accept it, will be back in the dark, even with his eyes open, just as Plato describes in the parable of the cave. I humbly believe and I am one of the enlightened and awakened from Greece and Orthodoxy.
Japan is far away, and my prayer is humble. I am a sinner and unworthy servant of God, and yet I have no doubt. The Greece is living because Christ, the Virgin and the Saints everyone is always with you.
Lord and God Jesus, please claim me, a sinner and unworthy to invoke you and say: Christ has risen, and his enemies be scattered, and fygetosan by such person as that hated. Amen.
»

Click:

Find an Orthodox Church in Japan. Discover Ancient Christian Faith in Japan.日本正教会を探す。 日本の古代キリスト教の信仰を発見。

Έρανος από Άγγλο πωλητή για να μαζευτεί το χρέος της Ελλάδας


  Έρανος από Άγγλο πωλητή για να μαζευτεί το χρέος

www.gossip-tv.gr
 
Ένας Βρετανός, ο 29χρονος Τομ Φίνεϊ, ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο για την Ελλάδα προκειμένου να μαζέψει 1,6 δισεκατομμύρια.

Πάνω από 3500 άνθρωποι έχουν ήδη προσφέρει χρήματα και έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα κάτι παραπάνω από 52.000 Ευρώ μέσα σε λίγες ώρες!

«Γιατί να μην ξεκαθαρίσουμε εμείς οι λαοί αυτό το θέμα;» έγραψε ο νεαρός που είχε την ιδέα και ξεκίνησε τον διαδικτυακό έρανο και πρόσθεσε: «Η ΕΕ είναι πατρίδα 503 εκατομμυρίων ανθρώπων. Αν όλοι δώσουμε λίγα ευρώ, μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα και σύντομα να τους ξαναβάλουμε στον εύκολο δρόμο. Εύκολο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ελάτε, ας παραγγείλουμε μία χωριάτικη σαλάτα, μαζί με λίγο ούζο ή ένα ποτήρι Ασσύρτικο κρασί κι ας ξεκαθαρίσουμε αυτό το χάλι... Για 3 ευρώ θα πάρετε μία καρτ ποστάλ του Αλέξη Τσίπρα από την Ελλάδα. Θα φτιαχτούν εκεί και θα ταχυδρομηθούν από την Ελλάδα, για να δώσουμε λίγη ώθηση στους τυπογράφους και τα ταχυδρομεία. Για 6 ευρώ, θα πάρετε μία χωριάτικη. Για 10 ευρώ, ένα μικρό μπουκάλι ούζο, για 25 ένα μπουκάλι ελληνικό κρασί».
Όσο για το εάν κάποιος δώσει όλο το ποσό ανέφερε, ο Τομ αρχικά αλλά στη συνέχεια αυτή η προσφορά αποσύρθηκε: «Για 1,6 δισ., θα σας βρούμε ένα ελληνικό νησί. Εκτιμάται ότι υπάρχουν 1.200-6.000 στην Ελλάδα και ένα θα σας ανήκει. Αυτό θα πρέπει βέβαια να επικυρωθεί από τον ίδιο τον Ελληνα πρωθυπουργό».
 

Και καταλήγει: «ΟΚ, μπορεί να χρειαστεί λίγο για να μπουν τα χρήματα στην ελληνική οικονομία αλλά, διάολε, τι έχουμε να χάσουμε;» ο οποίος άνοιξε λογαριασμό στο Indiegogo. Όλα δε τα έσοδα θα πάνε στους Έλληνες και όλα τα προϊόντα φυσικά θα είναι ελληνικά.

Η κίνησή τους πήρε τεράστια δημοσιότητα ήδη και ενώ τα πρώτο 24ωρο δεν υπήρξε ανταπόκριση, τις τελευταίες ώρες ξεκίνησε η κάθετα ανοδική πορεία των προσφορών του κόσμου υπέρ της Ελλάδας. Ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να γράψει κάποια πράγματα και να απαντήσει κάποιες ερωτήσεις για αυτό που ξεκίνησε να κάνει.

"Από τη στιγμή που τα media έδωσαν δημοσιότητα στην προσπάθειά που γίνεται να μαζευτεί από τον απλό κόσμο το χρέος θεώρησα ότι πρέπει να διευκρινήσω κάποια πράγματα

-Ποιος είσαι;
«Είμαι ένας 29χρονος από το York στη Βόρεια Αγγλία και μένω στο Bethnal Green στο Λονδίνο. Εγράζομαι σε κατάστημα με παπούτσια εδώ.»

-Αυτός ο έρανος είναι μια πλάκα;
«Όχι βέβαια. Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι πλάκα αλλά το Crowdfunding νομίζω ότι μπορεί να δώσει τη λύση σε αυτό που συμβαίνει. Κουράστηκα να βλέπω το θέμα της Ελληνικής κρίσης να κάνει κύκλους ενώ οι πολιτικοί ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα κι ενώ όλο αυτό επηρεάζει αληθινούς ανθρώπους.»

-Πώς αντιμετωπίστηκε ως τώρα η καμπάνια που ξεκίνησες;
«Είμαι βαθιά συγκινημένος από την αντιμετώπιση του κόσμου και τα μηνύματα που λαμβάνω. Είναι όλα απίστευτα θετικά. Έχω λάβει χιλιάδες tweets,emails και μηνύματα συμπαράστασης και ευχαριστήρια»

-Όλο αυτό είναι απλά μια δήλωση συμπαράστασης;
«Όχι δεν είναι μόνο αυτό είναι μια παργματική προσπάθεια να γίνει όντως κάτι. Είναι πολύ σημαντικό να τεθεί επιτέλους το θέμα της εξαθλίωσης των ανθρώπων αυτή τη στιγμή. Και όχι μόνο η προβολή των προφίλ των πολιτικών. Μπορούμε να βοηθήσουμε τα ξαδέρφια μας τους Έλληνες απλά αγοράζοντας υπέροχα Ελληνικά προϊόντα που παράγουν, όπως η φέτα, το κρασί, οι ελιές και πολλά άλλα. Και ίσως να σκεφτούμε την Ελλάδα ως προορισμό των διακοπών μας. Αυτή είναι η ιδέα σε γενικές γραμμές και αυτά που κερδίζουν όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή δίνοντας χρήματα. Η ανταλλαγή προϊόντων θα βοηθήσει τον κόσμο στην Ελλάδα να βγει από αυτήν την δύσκολη κατάσταση».

-Γιατί πια δεν προσφέρεται το Ελληνικό νησί, όπως στην αρχή της διαδικασίας που ξεκίνησες;
«Είχα βάλει ένα μικρό νησί ως προσφορά για όποιον θα προσέφερε 1,6 bn σκεπτόμενος ότι ο κ Τσίπρας θα το αποδεχόταν με χαρά αλλά η εταιρεία IndieGoGo που επιτρέπει την διαδικασία αυτή του εράνου μου έστειλε Mail ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί καθώς δεν υπάρχει τέτοια επίσημη συμφωνία. Έλαβα και κάποια mail από Ελλάδα που έγραφαν ότι αυτό είναι προσβλητικό και ζητώ συγγνώμη αν κάποιος το είδε έτσι. Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να πουληθεί ένα νησί όπως το Ιnchmarnock, που είναι μικρό και βρίσκεται στις ακτές της Σκωτίας αν αυτό έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μου».

-Έχεις ασχοληθεί με την πολιτική της Ελλάδας ξανά;
«Όχι ποτέ. Και ειλικρινά βλέπω αυτήν την καμπάνια ως ένα τρόπο να βοηθηθεί ο ελληνικός λαός και όχι να εμπλακώ προσωπικά με την πολιτική».

-Ήρθες σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες;
«Όχι, μέχρι στιγμής δεν έχω έρθει σε επαφή με κανένα Ευρωπαίο ηγέτη αλλά άκουσα μια φήμη από ένα δημοσιογράφο ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε να έρθει σε επαφή μαζί μου".

-Τι θα γίνει αν ο οικονομικός στόχος δεν πιαστεί:
«Όλα τα χρήματα θα επιστραφούν σε αυτούς που τα κατέθεσαν. Ελπίζω όμως ότι θα τα καταφέρουμε».

-Τα προϊόντα είναι συμβολικά;
“Όχι, δεν είναι. Όλα τα προϊόντα θα είναι από την Ελλάδα και made in Greece και θα σταλούν από την Ελλάδα.»

-Πιστεύεις ότι οι Ευρωπαίοι είναι αρκετά γενναιόδωροι;
«Οι Ευρωπαίοι σε γενικές γραμμές είναι γενναιόδωροι, ίσως η Κα Merkel και ο κ. Cameron να είναι η εξαίρεση. Είναι 500 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα κόστιζε πολύ λίγο στον καθένα μας αν αποφασίζαμε να λύσουμε το θέμα μόνοι μας. Είμαι πεπεισμένος ότι ο κόσμος της Ευρώπης θα ανταποκριθεί και σύντομα θα σηκώνουμε το ποτήρι μας με το ούζο και θα κάνουμε ένα μεγάλο γλέντι».

-Τι θα γίνει με τα χρήματα που συγκεντρώνονται;
«Όλα τα χρήματα θα πάνε στον Ελληνικό λαό. Είτε μέσω της κυβέρνησης είτε μέσω άλλων δρόμων».

-Πώς μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση να δεχτεί αυτά τα χρήματα;

«Εδώ περιμένω από την εταιρείας IndieGoGo να με βοηθήσει με αυτό το θέμα. Αν και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί και πιο ικανοί από εμένα να λύσουν το θέμα και θα είναι πρόθυμοι να το κάνουν.»

-Πιστεύεις ειλικρινά ότι μπορεί και επιτευχθεί ο στόχος αυτός;
“Το ελπίζω πραγματικά. Θα είναι και μια τεράστια νίκη για την δυναμική των ανθρώπων, του λαού.. Ναι είναι ένας υψηλός στόχος αλλά ειλικρινά είναι εφικτός αφού είναι πολύ μικρό το ποσό που χρειάζεται να διαθέσει κάθε άτομο ουσιαστικά.»

-Θα πάς στην Ελλάδα για να στείλεις τις κάρτες;
«Θα το ήθελα πάρα πολύ και να τις στείλω ο ίδιος. Και τις κάρτες και τις σαλάτες με αργαζόμενους Έλληνες και μια ώθηση στην Ελληνική οικονομία”

-Πόσα χρήματα έβαλες ο ίδιος στον έρανο αυτό που ξεκίνησες;
«Έβαλα την αξία ενός μπουκαλιού με ούζο! Μόνο 10 Ευρώ. Αν αυτό το κάνει 1 στους Ευρωπαίους θα φτάσουμε στο στόχο!»


Englishman raises money for Greece’s debt! !


https://www.indiegogo.com/greek-bailout-fund.html#/story

Let’s just get Greece sorted

All this dithering over Greece is getting boring. European ministers flexing their muscles and posturing over whether they can help the Greek people of not. Why don’t we the people just sort it instead?

The European Union is home to 503 million people, if we all just chip in a few Euro then we can get Greece sorted and hopefully get them back on track soon. Easy.

What We Need & What You Get

€1.6bn is what the Greeks need. It might seem like a lot but it’s only just over €3 from each European. That’s about the same as half a pint in London. Or everyone in the EU just having a Feta and Olive salad for lunch.

So come on, order a Feta and Olive salad, maybe wash it down with an Ouzo or glass of Assyrtiko greek wine and let’s sort this shit out.

Pledge €3 and get a postcard sent from Greece of Alex Tsipras, the Greek Prime Minister. We’ll get them made and posted in Greece and give a boost to some local printers and post offices.

Pledge €6 and get a greek Feta and Olive salad

Pledge €10 and get a small bottle of Ouzo sent to you

Pledge €25 and get a bottle of Greek wine
Is that really all it would take?

OK, it might be a short while for the cash to get fully into the Greek economy, but hell – what is there to lose? Another Tesco Meal deal? Ah well.

You get some tasty Greek things.

We promise that all profits will go to the Greek people and all products will be 100% Greek.
FAQs and Press/Media

Since this has been covered in the media and gone fantastically well so far, I’ve been asked a lot of questions. I’ve tried to answer some more below:

Who are you?

I’m 29 years old and from York, Yorkshire in the North of England but live in Bethnal Green, London. I currently work in a shoe shop in London.

Is this a joke?

No. Crowdfunding can really help because it’s just a case of getting on and doing it. I was fed up of the Greek crisis going round in circles, while politicians are dithering, this is affecting real people. While all the posturing is going on, then it’s easy for the politicians to forget that. I just thought, sod it, I’ll have a crack.

Why Greece?

This isn’t just about Greece, but about the Greek people, the working classes and trying to help other ordinary people across the world. If governments, corporations or banks won’t help, what can we do but band together. If we don’t reach that target, what a wonderful message it sends out. It shows that whether you’re a working class lad in Yorkshire, Scotland or Athens other people around the world care about you, even if your government has forgotten. You can make a difference.

It shows that so many people care about giving to people when they need it most, not kicking them while they’re down. To help an economy recover we need investment and stimulus, not cuts and austerity.

How has the campaign been received?

I’ve been overwhelmed by the response, it’s been incredibly positive. I’ve received so many tweets, emails and messages of support and thanks. I started the campaign as quite a practical endeavour, €3 from everyone in Europe – that’ll sort it. But it has really struck a chord with so many people emotionally. I feel quite emotional about it all myself now, I’ve had to have a sit down and a strong cup of Yorkshire Tea!

Are you just making a statement/some kind of point?

This is a real attempt to do something. But at the very least it’s important to raise the issue of the plight of the Greek people at this time. Not just the profiles of politiicians. We can help our Greek cousins by buying wonderful Greek produce such as feta, olives, wine and more. And maybe considering Greece as a holiday destination. That’s part of the idea behind each of the perks on the crowdfunding page. Trade will help Greece and the Greek people out of their current situation.

Have you been involved in Greek Politics before?

I’ve never been involved in Greek politics. I see the campaign as more of a helping the Greek people than getting involved with politics.

Have you been in touch with European or Greek leaders.

I’ve not yet been in touch with any European leaders, but I heard a rumour from a journalist that Mr Tsipras wanted to get in touch.

Do you have any link to IndieGoGo?

I’ve never been involved with IndieGoGo before.

What happens if you don’t make the target?

All the money is refunded. Hopefully we’ll make it though!

Are the products real or symbolic?

It’s not symbolic – all products would be sourced from Greece, made in Greece and sent from Greece.

Do you think Europeans are generous enough?

Europeans are pretty generous on the whole, maybe Ms Merkel and Mr Cameron are the exception. There are 500 million people in the EU and actually, it wouldn’t cost each person much to just sort it out ourselves. I’m confident the people of Europe will get this campaign and some time soon we’ll all be raising a glass of Ouzo and having a bloody great big celebration.

What will happen to the money?

We promise that all profits will go to the Greek people. Whether that be via the government accepting it or by other means.

How can the Greek government accept your money?

That’s one for IndieGoGo to help me with! Thought I suspect that there’ll be plenty of people, better qualified than I am, that would be willing to help.

Do you think that you can reach the target?

I hope very much that the campaign will reach the target, I think it will be a victory for people power. Yes it’s a tall order but I truly believe it can be effective, remember it’s a very small amount per person we’re looking for.

Will you go to Greece to send the postcards?!

I’d love to go to Greece to send the postcards myself. The postcards and salads would be put together in Greece, employing Greeks and contributing to the Greek economy.

How much have you personally put in?

I’ve put in for a bottle of Ouzo, which is just €10 – if 1 in 3 Europeans did the same, we’d get to the target!

Δεν υπάρχουν σχόλια: