ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Μνήμη πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου Ζ΄ & λοιπών θυμάτων του Σινούκ († 11 Σεπτεμβρίου 2004)

 
Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Πέτρος Ζ΄ ήταν Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής από το 1997 ως το 2004.
Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1949 στο χωρίο Σίχαρι της επαρχίας Κυρήνειας της Κύπρου. Το λαϊκό του όνομα ήταν Πέτρος Παπαπέτρου. Αρχιερέας χειροτονήθηκε το 1983.
Εξελέγη Πατριάρχης από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στις 21 Φεβρουαρίου 1997. 
Η Πατριαρχεία του χαρακτηρίστηκε από εκτεταμένες ιεραποστολές στην Κένυα, την Ουγκάντα, τη Μαδαγασκάρη, το Καμερούν και σε πολλά ακόμη μέρη της Αφρικής. Ίδρυσε τις Επισκοπές Νιγηρίας, Μαδαγασκάρης, Γκάνας, Μπουκόμπας και Ζάμπιας. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα διοικητικά θέματα του Πατριαρχείου και συνέταξε την «Πατριαρχική Διάταξη της 16ης Σεπτεμβρίου 2002», η οποία ρυθμίζει τα περί του τρόπου εκλογής του Πατριάρχη από την Ιερά Σύνοδο. Κατά την Πατριαρχία του επίσης ξεκίνησε η ανακαίνιση του Πατριαρχικού Μεγάρου, της Μονής του Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας, της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου και της Μονής του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου. Τέλος, επί των ημερών του Συνοδική Απόφαση αποκατέστησε την κανονική τάξη περί του προσώπου του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως.
Ο Πατριάρχης Πέτρος Ζ΄ βρήκε πρόωρο και τραγικό θάνατο στις 11 Σεπτεμβρίου 2004, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στο Αιγαίο Πέλαγος, στα ανοικτά του Αγίου Όρους, όπου θα πραγματοποιούσε προσκυνηματική επίσκεψη. Μαζί του επέβαιναν άλλα 16 άτομα, μεταξύ των οποίων οι συνεργάτες του, Μητροπολίτες Καρθαγένης Χρυσόστομος (Παπαδόπουλος), Πηλουσίου Ειρηναίος (Ταλαμβέκος) και ο Επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος (Κελλής). Το δυστύχημα έχει αποδοθεί με πόρισμα σε τεχνική βλάβη του ελικοπτέρου.

Προκάτοχος: Παρθένιος Γ΄
Διάδοχος: Θεόδωρος Β΄

Η 11 Σεπτεμβρίου της Ελλάδας

Εισαγωγή του ιστολογίου μας:
Ο τραγικός θάνατος του πατριάρχη Πέτρου Ζ΄ (όπως και του Γιάννου Κρανιδιώτη, καθώς και η θανάσιμη ασθένεια του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου) πυροδότησε έντονη συνομωσιολογία, που τον αποδίδει σε δολιοφθορά εναντίον του Ελληνισμού με πολιτικές προεκτάσεις.
Από αυτή τη γωνιά του κυβερνοχώρου φυσικά δε μπορούμε να αξιολογήσουμε κατά πόσο μπορεί να είναι βάσιμα τα συγκεκριμένα σενάρια, ούτε όμως και να τα απορρίψουμε με απόλυτη βεβαιότητα. Έτσι βλέπουμε άρθρα όπως τα παρακάτω:

1. Η απόρρητη έκθεση για τον θάνατο του Κύπριου Πατριάρχη Αλεξάνδρειας - Ποιοί έριξαν το ελικόπτερό του; (από newsit.com.cy)

 
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Πέτρος Ζ', κατά την μεταφορά του στο Άγιον Όρος το 2004, δεν μπόρεσαν ποτέ να εξακριβωθούν πλήρως, καθώς υπήρξαν πολλές αντικρουόμενες απόψεις τόσο από τεχνικής, όσο και από ιατροδικαστικής πλευράς. Ένα νέο δημοσίευμα όμως έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά, καθώς το ελληνικό ελικόπτερο που τον μετέφερε εμφανιζόταν με τουρκικούς κωδικούς πτήσης
Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους ιεράρχες της ορθοδοξίας κατείχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος Ζ', του οποίου ο τραγικός θάνατος αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Κύπριος στην καταγωγή, ήταν ο 114ος Πατριάρχης της Αλεξάνδρειας, με σημαντικό έργο στην Αφρική, ο οποίος σκοτώθηκε υπό ιδιαίτερα μυστηριώδεις συνθήκες, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε αυτός και η συνοδεία του κατέπεσε ανοιχτά του Αγίου Όρους.


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Πέτρος

Η πτήση του ελικοπτέρου Chinook CH-47D της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είχε χαρακτηριστεί ως VIP, καθώς μετέφερε τον Πατριάρχη και την συνοδεία του εκείνο το μοιραίο πρωινό της 11 Σεπτεμβρίου του 2004.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και ενώ ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Καραμανλής βρισκόταν σε συνάντηση με τους φορείς της Θεσσαλονίκης για την ετήσια έκθεση που διεξάγεται εκεί, κάποιος από την πρωθυπουργική ασφάλεια τον προσέγγισε και του είπε κάτι που τον άφησε εμβρόντητο...
Το βαρύ μεταφορικό ελικόπτερο Chinook είχε καταπέσει στην θάλασσα σκοτώνοντας και τους δεκαεπτά επιβαίνοντες.

ΜΙΑ ΠΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ

Η Αθήνα εκείνης της περιόδου ζούσε στους έντονους παλμούς των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων, με τα μέτρα ασφαλείας να βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ενώ πολλές ξένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχαν ενεργά στην ομπρέλα προστασίας των αγώνων.
Σύμφωνα με το Σχέδιο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων "ΙΦΙΤΟΣ" το Chinook θα πέταγε σε συγκεκριμένο ύψος και σε συγκεκριμένους αεροδιαδρόμους και με συγκεκριμένους κωδικούς αναγνώρισης της πτήσης, ειδάλλως η πτήση θα θεωρείτο εχθρική και θα έπρεπε να αναγνωριστεί από μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Παρά τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα, η συνοδεία του Πατριάρχη επιβιβάζεται χωρίς να γίνει κανένας απολύτως έλεγχος στα χαρτιά και στα πράγματά τους. Οι 35 αποσκευές του δεν ελέγχθηκαν ούτε από τα ειδικά μηχανήματα, ούτε και από τα σκυλιά τα οποία χρησιμοποιούντο για ανεύρεση εκρηκτικών υλών.
Το Chinook σηκώθηκε στον αέρα ξεκινώντας την μοιραία του πτήση στις 9:38 π.μ., επικοινώνησε τελευταία φορά στις 10:53 π.μ. αναφέροντας αλλαγή στο ύψος του προκειμένου να προσεγγίσει το ελικοδρόμιο των Καρυών του Αγίου Όρους. Περιέργως, το ίχνος του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ δύο λεπτά μετά, με τους ελεγκτές να κλείνουν το σχέδιο πτήσης, θεωρώντας ότι έχει προσγειωθεί.
Τα βαριά μεταφορικά ελικόπτερα Chinook θεωρούνται από πλέον αξιόπιστα και ασφαλή παγκοσμίως

Από τις 12:30 πλέον τέθηκε ο κρατικός μηχανισμός σε συναγερμό, καθώς το ελικόπτερο του Πατριάρχη δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ: ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟ!

Κάπου εδώ όμως τα γεγονότα αρχίζουν και περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα με την Έκθεση Διερεύνησης για την πτήση του Chinook, προκύπτει ότι το ελικόπτερο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας εν πτήση (;) άλλαξε τους κωδικούς  αναγνώρισής του. Σύμφωνα με το σχέδιο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων θα έπρεπε να έχει τον κωδικό αναγνώρισης των ελληνικών Chinook, ήτοι IFF 5001-5002.
Και όμως η έρευνα καταδεικνύει ότι η συγκεκριμένη πτήση πέταξε με κωδικό αναγνώρισης IFF 0001, ο οποίος αντιστοιχούσε σε τουρκικό ιπτάμενο μέσο!!!
Στην απόρρητη έκθεση που διέρρευσε και δημοσιεύει το περιοδικό HOT DOC, το στοιχείο αυτό κρατήθηκε μυστικό, χαρακτηριζόμενο ως απόρρητο...Στην έκθεση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που χρησιμοποιήθηκε για τα στρατοδικεία που ακολούθησαν δεν έγινε καμία αναφορά σε αυτό το τόσο κρίσιμο γεγονός. Μάλιστα, στην έκθεση που διέρρευσε φαίνεται πως έχει σβηστεί μια παράγραφος.
Συγκεκριμένα στην απόρρητη Έκθεση αναφέρεται: "Περιέργως το ελικόπτερο είχε κωδικό 0001, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια κωδικών που είναι εκχωρημένοι από το ICAO στην Τουρκία. Σύμφωνα με το Σχέδιο 'ΙΦΙΤΟΣ' ο χειριστής απαγορεύεται να αναφέρει την συχνότητα τον κωδικό του."
Η απόρρητη έκθεση που διέρευσε που αποδεικνύει ότι το ελικόπτερο εμφανιζόταν ως τουρκικό!

Την εποχή εκείνη το να εντοπίσουν ελληνικά ραντάρ άγνωστο ιπτάμενο ίχνος και ακόμα περισσότερο τουρκικό πάνω από το Άγιο Όρος θα σήμαινε την πλήρη κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού ασφαλείας.
Αν το ελικόπτερο αναγνωριζόταν ως 'Renegade' (τρομοκρατική απειλή) θα έπρεπε να καταρριφθεί. Παραταύτα, φαίνεται πως τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη, αλλά επιπλέον κανείς δεν ασχολήθηκε με το ότι το ελικόπτερο έφερε τουρκικούς κωδικούς.

ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Το βασικότερο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί οι πιλότοι μπήκαν στην διαδικασία να αλλάξουν τους κωδικούς και να εμφανίζουν το ελικόπτερο ως τουρκικό. Υπήρξε κάποιου είδους εσωτερική απειλή και προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό το σήμα κινδύνου από κάποιους που τους απειλούσαν, σκόπιμα άλλαξαν τους κωδικούς ώστε να γίνει αντιληπτό από την αεράμυνα ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά με την πτήση τους; Το σίγουρο είναι ότι οι πιλότοι δεν άλλαξαν κατά λάθους τους κωδικούς αναγνώρισης, βαφτίζοντας στην ουσία το ελικόπτερο τουρκικό.
Έμπειρος Πτέραρχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μίλησε στο εκδότη του περιοδικού ΗΟΤ DOC, Κώστα Βαξεβάνη, αναφέρεται στο περιστατικό: "Η αλλαγή του κωδικού αναγνώρισης μπορεί να έγινε επίτηδες από τους πιλότους, σε περίπτωση εσωτερικής απειλής. Αν οι αεροπειρατές με υποτυπώδεις γνώσεις τηλεπικοινωνιών θα μπορούσαν να ζητήσουν την διακοπή της επικοινωνίας με τους ελεγκτές ή να πουν ψέμματα...Ο μοναδικός τρόπος για να αντιληφθεί ο πύργος ελέγχου ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι να αλλάξει ο πιλότος τους κωδικούς του και να εμφανίσει το ίδιο του το αεροσκάφος ως εχθρικό ή άγνωστο....αυτό θα σημάνει συναγερμό και θα πρέπει να αναγωριστεί από μαχητικά αεροσκάφη...πιθανώς αυτή η τακτική να ήταν η ύστατη προσπάθεα των πιλότων".

Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ

Η πραγματογνωμοσύνη αναφέρει ότι εντός του πατώματος στο ύψος των χειριστών υπάρχουν κομμένες καλωδιώσεις των γεννητριών καθώς και το σύνολο των καλωδιώσεων που περνούν από εκεί. Τα μέταλλα πίσω από το πιλοτήριο ήταν διαβρωμένα σαν να αναπτύχθηκαν υψηλές θερμοκρασίες. "Τέτοια διάβρωση και σημειακή καταστροφή μπορούν να προκληθούν μόνο από εκρήξεις."
Ακόμα χειρότερα, η ιατροδικαστής Λάρισας, Αποστολία Ακριβούση, η οποία εξέτασε επτά από τα πτώματα, παρά το γεγονός ότι και οι δεκαεπτά σοροί ήταν να σταλούν στην Θεσσαλονίκη, καθώς το Άγιο Όρος βρίσκεται δίπλα στην πόλη, διαπίστωσε ότι στο σώμα τους έφεραν εγκάυματα που δεν προέρχονταν από υλικά που χρησιμοποιούνταν στα Chinook.
Η κα Αποστολία Ακριβούση υποστηρίζει πως επιστημονικά αποδεικνύεται η ύπαρξη ωστικού κύματος προερχομένου από εσωτερική έκρηξη.
Μετά τις έρευνες η ιατροδικαστής μετατέθηκε ξαφνικά στην Λαμία...
Ακόμα και σήμερα τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά... Γιατί το ελικόπτερο άλλαξε τους κωδικούς αναγνώρισής του, εμφανιζόμενο ως τουρκικό, γιατί αφού συνέβη αυτό κανείς δεν προέβη σε αναγνώριση και αναχαίτισή του, γιατί αυτή πληροφορία παρέμεινε απόρρητη μέχρι σήμερα και γιατί η εκδοχή της εσωτερικής έκρηξης επιμελλώς θάφτηκε...
Η παραφιλολογία και η συνωμοσιολογία δίνουν και παίρνουν, ενώ δεν είναι λίγοι που δείχνουν προς την κατεύθυνση είτε μιας κατάρριψης που δεν μαθεύτηκε ποτέ από ελληνικά αεροσκάφη, είτε να έχουν υπάρξει με ηλεκτρονικά μέσα παρεμβολές ή άλλες επεμβάσεις στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Πατριάρχη από τμήματα ασφαλείας "φίλιων" χώρων, που εκείνη την περίδο στάθμευαν στην Ελλάδα, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων.
Ένα εξίσου σημαντικό ερώτημα που ανακύπτει είναι το γιατί μπορεί κάποιοι να ήθελαν τον Κύπριο Πατριάρχη νεκρό, ή τι μπορεί να περιείχε το ελικόπτερο σε εκείνη την μοιραία πτήση.
Όμως με την Ελληνική Πολιτεία να έχει προβεί σε συγκάλυψη των γεγονότων, όπως αποδεικνύει και η απόρρητη έκθεση ότι το ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο εμφανιζόταν ως τουρκικό, τα ερωτήματα θα συνεχίσουν να πλανώνται στο αέρα δέκα χρόνια μετά το δυστύχημα, χωρίς να υπάρξουν ποτέ οι αντίστοιχες απαντήσεις...2. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας ! Ποιοι γνώριζαν ότι θα πέσει το Σινούκ που μετέφερε τον Πατριάρχη και γιατί ο Πούτιν δεν ταξίδεψε με αυτό; (Ολυμπία)

Εισαγωγή Ολυμπίας: Η έρευνα είναι από το μαχητικό www.aegeantimes.gr, η οποία έχει κάποιες ανακρίβειες, είναι όμως τόσο ενδιαφέρουσα που την παραθέτουμε αυτούσια. Επί της αρχής είναι σωστή και ανοίγει το δεύτερο μεγάλο χτύπημα από αυτά που οδήγησαν την Ελλάδα στα νύχια του Παπανδρέου και της εκποίησης.

Η Ελλάδα είχε την δική της 11η Σεπτεμβρίου και δεν ήταν άλλη από το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου του 2004 !!! Λίγες μέρες μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων! Μια αποφράδα ημέρα, που ενώ κανονικά θα έπρεπε να την θυμούνται όλοι οι Ελληνες ως την απαρχή της Σύγχρονης Ελληνικής Τραγωδίας , εντούτοις, ελάχιστοι είναι αυτοί που την θυμούνται σήμερα και απείρως πιο ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να συνδυάσουν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά, για να φτάσουμε μια πενταετία αργότερα στην Οικονομική Κρίση που συγκλονίζει τη χώρα!
Είμαι βέβαιος, ότι δεν θα μπορέσω σε ένα μέρος να καταφέρω να χωρέσω όλες τις σκέψεις μου που προκύπτουν από ντοκουμέντα της εποχής και από αποκαλύψεις που θα κάνουμε για πρώτη φορά και θα χρειαστεί να επανέλθω δεύτερη - ίσως και τρίτη - φορά!
Και προς θεού όχι για να σας πείσω αλλά διότι τα γεγονότα και η αλληλουχία τους είναι τόσα πολλά και κυρίως πολυεπίπεδα!

Η κρίση της Ελλάδος είχε σχεδιαστεί για τις αρχές του 2007. Για να πετύχει η κρίση και να καμφθούν οι «ασπίδες» του Ελληνικού λαού έπρεπε προηγουμένως να εκλείψουν ορισμένοι γνωστοί , λαοπρόβλητοι και κοσμαγάπητοι άνθρωποι! Όπως ο υπουργός εξωτερικών και κύπριος στην καταγωγή Γιάννος Κρανιδιώτης που προωθούσε το ενιαίο αμυντικό δόγμα Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος, που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η Αμυντική προστασία της πολιτικής χάραξης της ΑΟΖ στην περιοχή.
Ο Γιάννος Κρανιδιώτης σκοτώθηκε ΜΕΣΑ στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος Falcon, σε ένα ατύχημα που όμοιό του δεν έχει σημειωθεί. Ένα ατύχημα που ουδείς μπόρεσε να το εξηγήσει ! Αν ζούσε ο Κρανιδιώτης , σίγουρα η διάσπαση του δόγματος θα ήταν πολύ δυσκολότερη. Όταν πέθανε, εγκαταλείφτηκε με μεγάλη ευκολία!
Προηγουμένως έπρεπε να διασπαστεί σε σε τιμάρια η μεγάλη ισχύς της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Κι αυτό έγινε με μερικούς … τυχαίους θανάτους και φυλακίσεις ανθρώπων, που είτε ήταν ένοχοι ή όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ύπαρξή τους εμπόδιζε τα σχέδια πολλών.
Σας υπενθυμίζω –γιατί σήμερα δεν είναι το θέμα μας αυτό- ότι σε διάστημα μιας πενταετίας, διαιρέθηκε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε δύο (Βορείο και Νοτίου) με μεγάλες συνέπειες για την ομογένεια και τον τότε Αρχιεπίσκοπο.
Αμαυρώθηκε η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας με όσα έγιναν εκεί με την Πρεσβεία μας και τον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα. Οι ομογενείς σε Αμερική και Αυστραλία διαιρέθηκαν σε δύο στρατόπεδα!
Πολεμήθηκε μέχρις εσχάτων ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών Αλέξιος και διαιρέθηκε η εξουσία του περιορίζοντάς τον σε … Πατριάρχη Μόσχας!
Πολεμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας μέχρις εσχάτων!
Ηρθε το σκάνδαλο Βαβύλη, και η υπόθεση με τον Ειρηναίο, που στην ουσία κατέστρεψε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την περιοχή επιρροής του!

Και σκάνδαλα, τύπου Εφραίμ-Βατοπεδίου, Γιοσάκη και πολλά μικρότερα, τα οποία χτύπησαν την καρδιά της Ορθοδοξίας!

Ολως περιέργως, ο κεντρικός Αξονας της Ορθόδοξης πίστης, που πολεμήθηκε με λύσσα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, πέθανε από καρκίνο, στην καλύτερη περίοδο για τους Οικονομικούς Δολοφόνους της Ελλάδας, σε βαθμό που σε κάνουν να σκέφτεσαι σοβαρά τα όσα κατήγγηλε πρόσφατα ο Ουγκο Τσάβες, για το υπερόπλο που σκοτώνει χωρίς να αφήνει ίχνη!!!
Εμενε ένας και μοναδικός άξονας, αυτός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας , όπου δρούσε ένας από τους πλέον φωτισμένους και πνευματικούς ανθρώπους που ανέδειξε ποτέ ο Ελληνισμός! Ο Πατριάρχης και Πάπας Αλεξανδρείας, Πέτρος ο Ζ’ !!!
Που όλως τυχαίως, όπως και ο αείμνηστος Γ.Κρανιδιώτης, ο Πέτρος ο Ζ`, ήταν κι αυτός Κύπριος στην καταγωγή και ακόμη πιο …συμπτωματικά, πέθανε σε … αεροπορικό δυστύχημα και αυτός!!!

Κάποιοι από εσάς ξέρω ότι θα συνοφρυωθείτε γιατί απεχθάνεστε τα σενάρια συνομωσιολογίας ! Για κοιτάξτε όμως γεωγραφικά αυτά τα γεγονότα που σας παρέθεσα. Ένα προς ένα! Θα διαπιστώσετε ότι καρατομούν την όποια άσκηση πίεσης και επιρροής είχε διεθνώς η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και καταστρέφουν έναν ισχυρότατο Παγκόσμιο άξονα επιρροής που διέθετε η Ελλάδα, μέσω των Αρχιεπισκοπών και Πατριαρχείων!
Έναν άξονα, που τον ζήλευε μέχρι και ο Πάπας της Ρώμης!
Κυρίως όμως, τον φοβούνταν στελέχη της Wall Street και της Goldman Sachs, στους σχεδιασμούς τους , και στις εξισώσεις τους, τον υπολόγισαν πάντοτε ως μεταβλητή, που στην οικονομική θεωρία, ονομάζεται ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ (u) («γιου»)!
Όταν δεν υπολογίζεις τον αστάθμητο παράγοντα στις αμφίδρομες παλινδρομήσεις των μοντέλων οικονομικής πρόβλεψης, τότε έχει δύο λύσεις. Η να ρισκάρεις και να «παίζεις» με αυξημένες πιθανότητες να χάσεις, ή να μεταβάλεις τον αστάθμητο παράγοντα σε ελεγχόμενη μεταβλητή και να τον τοποθετήσεις στην εξίσωση. Με απλά λόγια, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, αν κατακερματιζόταν, θα έπαυε να αποτελεί (U) στην εξίσωση!
Και κατά έναν παράδοξο τρόπο , επετεύχθη με απόλυτη ακρίβεια! Όταν ξέσπασε η Οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όλοι οι ηγέτες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, πλην του ελεγχόμενου από το Τουρκικό καθεστώς Βαρθολομαίου, είτε είχαν πεθάνει, είτε είχαν δει την πόρτα της εξόδου από την Εκκλησία είτε βρέθηκαν στη φυλακή!

Τα παραπάνω που σας έγραψα, απασχόλησαν την ΕΥΠ, σε υψηλότατο επίπεδο, ειδικά όταν μετά το 2000, υπήρχαν πληροφορίες ότι Ιεράρχες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας τελούν υπό παρακολούθηση!
Και ναι μεν, όλοι καταλάβαιναν γιατί θα μπορούσε μια ξένη μυστική υπηρεσία να παρακολουθεί τον Χριστόδουλο, δεν μπορούσαν όμως τότε, τα στελέχη της ΕΥΠ, να κατανοήσουν γιατί μυστικές υπηρεσίες μεγάλων και μικρών κρατών, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον Πέτρο τον Ζ και όχι μόνο!
Ιδιαίτερα προβληματισμένοι υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη όταν διαπίστωσαν ότι στόχοι αποτελούσαν το σύνολο των υψηλόβαθμων ιεραρχών ανά τον κόσμο!
Σήμερα λοιπόν, θα σταματήσω την μεγάλη υπόθεση της διάσπασης και διάλυσης της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας εδώ! Με όποιο προβληματισμό κι αν σας προκάλεσα ! ειδικότερα με όποιον προβληματισμό κι αν προκάλεσα για το γεγονός ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες συνέλλεγαν επί χρόνια, πληροφορίες για τη ζωή και τη δράση του Χριστόδουλου, του Ειρηναίου και του Πέτρου Ζ’ !!

Ο Μέγας πρώην κατάσκοπος της KGB, που στη ζωή του έσκυψε το κεφάλι μόνο μία φορά, κι αυτή μπροστά στον Δήμαρχο Μόσχας Μιχαήλ Ποπόφ, δεν είναι άλλος παρά ο Βλαντιμίρ Πούτιν! Αν κι εδώ θα μπορούσε να ανοίξει ένα τεράστιο κεφάλαιο, για τις σχέσεις του με τον ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ δήμαρχο Μόσχας και μεγαλοστέλεχος του Κομουνιστικού κόμματος της Ρωσίας, Μιχαήλ Ποπόφ, εντούτοις δεν θα μπω στο πειρασμό! Και προχωράω:
O Πούτιν γνώριζε ακόμη και τον παραμικρό σύνδεσμο της Μόσχας για θέματα Αντικατασκοπείας. Από έναν τέτοιο σύνδεσμο, πληροφορήθηκε κατ ιδίαν, ότι η δράση του Πασών των Ρωσιών Αλέξιου , έχει συνδυαστεί από δύο μεγάλες μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, με αυτή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας! Και ζήτησε να έχει προσωπική ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά στη δράση τους!
Ηταν η εποχή που η FSB (πρώην KGB) μπήκε ενεργά στο παιχνίδι και παρακολουθούσε από μακρυά τις κινήσεις των υπολοίπων!
Ο Πούτιν γνώριζε από το 2003, ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, θα είχε άσχημο τέλος, πολύ απλά, διότι επηρέαζε θετικά υπέρ των Ελληνικών-Κυπριακών-Ισραηλινών συμφερόντων τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ. Πολλές θέσεις του Πέτρου, είχαν γίνει αποδεκτές από τον Μουμπάρακ, κα οι Ελληνες διπλωμάτες είχαν βρει έναν πολύ καλό σύμμαχο στην χάραξη της ΑΟΖ στην περιοχή. Σε επίπεδο μάλιστα που η Τουρκία βρέθηκε απομονωμένη στην Ανατολική Μεσόγειο, μιας και τα «χωράφια των υδρογονανθράκων» είχαν μοιραστεί με την σύμφωνη γνώμη Μουμπάρακ!! (Το τέλος του Μουμπάρακ και την αλλαγή της Αιγύπτου στο θέμα νομίζω τα γνωρίζετε) !


Ο Πούτιν είχε διαβλέψει ότι ακόμη κι αν δεν καταφέρει να πατήσει πόδι στην Αν.Μεσόγειο με την βοήθεια της Συρίας, θα εξασφάλιζε όλα τα κοιτάσματα στην Δυτική Ελλάδα καθώς και την κάθοδο στην μεσόγειο με τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, χρυσώνοντας το χάπι για τους Τούρκους με τον «Νόρντ Στρίμ»!
Ο «μάγος» της Ρωσικής Σχολής Κατασκόπων, είχε μάθει πολλά από την μεγάλη Βυζαντινή Σχολή! Και χρησιμοποιούσε τα ευρήματα ξένων κατασκόπων προς όφελός του.
Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας !!!

Το βράδυ της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου 2004, ο Πούτιν βρισκόταν στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη. Είχε ήδη δει τον Ερντογάν αλλά ο διακαής του πόθος και η μεγάλη του χαρά ήταν άλλη. Την επόμενη μέρα, θα επισκεπτόταν το Ρωσικό Μοναστήρι στο Αγιο Ορος! Ηταν κάτι που το ήθελε πολύ!
Προγραμματισμός στην επίσκεψή του υπήρχε!
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης που είχε σχεδιαστεί από την Ελληνική Πλευρά, ο Πούτιν θα ερχόταν στην Ελλάδα με ειδική πτήση και από την Στρατιωτική βάση της Ελευσίνας, θα μεταφερόταν με ελικόπτερο Σινούκ, στο Αγιο Ορος. Για την μεγάλη αυτή επιχείρηση, είχαν δεσμευτεί δύο ελικόπτερα τύπου Σινούκ. Κι αυτό γιατί μαζί με τον Πούτιν θα πήγαιναν στο Αγιο Ορος και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος ο Ζ’ καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι Ιερείς της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας!
Στην 114 ΠΜ, είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται ήδη πριν ένα μήνα και τα σχέδια ασφαλείας έδιναν και έπαιρναν!
Ενας μηχανικός της Ρωσικής FSB όμως, έδωσε τα άσχημα νέα στον σύμβουλο ασφάλειας του Πούτιν. Ένα από τα δύο ελικόπτερα Σινούκ, ήταν «μαρκαρισμένο» από την κατασκευάστρια εταιρία ως προβληματικό. Κι όμως πετούσε. !!!
Η κατασκευάστρια εταιρία είχε συναρμολογήσει 28 προβληματικούς έλικες σε ελικόπτερα αυτού του τύπου σε όλο τον πλανήτη. Δύο από τους έλικες αυτούς , ήταν τοποθετημένοι στο Ελληνικό ελικόπτερο. Τον συμβούλεψε λοιπόν, να ζητήσει αλλαγή του πτητικού μέσου ή να μην πάει καθόλου στο Αγιο Ορος !!!
Ο Πούτιν, δεν έκανε τίποτα απ όλα αυτά!
Μέχρι την τελευταία μέρα της παραμονής του στη Τουρκία, δεν έστειλε το παραμικρό αίτημα για αλλαγή ελικοπτέρου και όλοι στην Ελλάδα τον περίμεναν «με ανοιχτές αγκάλες».

Το πόσο καλά είχε μάθει την Βυζαντινή Διπλωματία, το απέδειξε ο Πούτιν από την Κωνσταντινούπολη, από την έδρα του Φαναρίου δηλαδή!
Κι ενώ όλοι τον περίμεναν στην Αθήνα, ο Βλαδίμηρος, έκανε ένα τηλέφωνο σε έναν προσωπικό του φίλο και στρατηγικό σύμμαχο της χώρας του! Τον μπάρμπα Γιάννη τον Λάτση!!!

Ο μπάρμπα-Γιάννης, ήταν στρατηγικός εταίρος της Λουκόιλ και μαζί με τον ρωσικό πετρελαϊκό γίγαντα, κατέβαιναν σε διαγωνισμούς για πετρέλαια στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Του ζήτησε λοιπόν να του διαθέσει εκτάκτως την θαλαμηγό του, την υπερπολυτελή «Αλέξανδρος» για να πάει στο Αγιο Ορος.
Κι ενώ όλοι τον περίμεναν στην Αθήνα, εκείνος επιβιβαζόταν στη θαλαμηγό από παραλία της Καλλίπολης (βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Τουρκία)
Μόνο λίγο πριν την αποβίβασή του στο Άγιο Όρος, ενημέρωσε ότι θα έφτανε ακτοπλοϊκώς εκεί! Ένα σαφέστατο μήνυμα προς όλες τις πλευρές, ότι «εγώ ο Πούτιν, ξέρω κάθε σας κίνηση και είμαι πάντα ένα βήμα μπροστά» !!!
Για την ιστορία, ο μπαρμπα-Γιάννης ο Λάτσης σήμερα δεν ζει πια, μιας και συγχωρέθηκε μερικές εβδομάδες μετά!
Ετσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν βρέθηκε ποτέ στο μοιραίο ελικόπτερο, πολύ απλά γιατί ΓΝΩΡΙΖΕ !!

Σταματώντας εδώ για σήμερα, το πρώτο μέρος των αποκαλύψεων κι ελπίζοντας να μην σας κούρασα, σας προϊδεάζω για το Β μέρος των αποκαλύψεων που θα ακολουθήσει αύριο κιόλας!
Την πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ κι όλα όσα ακολούθησαν θα την περιγράψουμε αύριο. Γεγονότα όπως οι ιατροδικαστικές εκθέσεις !
Γεγονότα που ενώ όλοι έλεγαν ότι ο θάνατος του Πατριάρχη προήλθε από την πτώση του ελικοπτέρου, εντούτοις κανείς δεν κατάφερε να εξηγήσει, πως στο σώμα του μακαριστού Πέτρου Ζ, βρέθηκαν χημικές ουσίες από έκρηξη !!!
Όπως αντιληφθήκατε, το ζουμί της υπόθεσης ξεκινά αύριο! Και πιστεύω να αρχίσατε να αντιλαμβάνεστε ότι ο τίτλος της νέας έρευνας των Aegean Times «Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας», δεν είναι καθόλου τυχαίος!
Δεν είναι μόνο η αποφράδα ημέρα, που έτυχε να είναι ίδια με αυτή την μεγάλη καταστροφή της Αμερικής!
Δεν είναι η σημειολογία των δύο τραγικών γεγονότων που οι συνομωσιολόγοι θα την στιγματίσουν ως προσπάθεια των ΗΠΑ να απαντήσουν στην δική τους 11η Σεπτεμβρίου. Δεν μπαίνουμε σε τέτοια επίπεδα εμείς!
Πολύ περισσότερο είναι, ότι την 11η Σεπτεμβρίου του έτους 2004, όλα άλλαξαν για την Ελλάδα! Ηταν η μέρα που μπήκαμε επίσημα στο στόχαστρο των … αγορών! Ηταν η μέρα που η Ελλάδα κι ο Ελληνισμός θα βρίσκονταν γυμνοί, χωρίς «ασπίδες» μπροστά στο σχέδιο των οικονομικών δολοφόνων!
Γι αυτό εμείς, θα συνεχίσουμε να «φωνάζουμε» και να αποκαλούμε την 11η Σεπτεμβρίου 2004, ως την τραγικότερη μέρα της Μεταπολίτευσης για την σύγχρονη Ελλάδα!

Το δεύτερο μέρος του άρθρου δημοσιεύεται εδώ.

Διαβάστε ακόμη: Ο master sef του ουρανού (άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρος, 11 Σεπτεμβρίου) 

Αγία Θεοδώρα της Αρκαδίας (με τα 17 δέντρα στο εκκλησάκι της)

Η αγία Θεοδώρα της Αλεξάνδρειας & άλλοι άγιοι στις 11 & 12 του Σεπτέμβρη
 
Νέα Υόρκη 11 / 9 : Ένα θαύμα σε δημόσιο χώρο: ο σταυρός στα ερείπεια των Δίδυμων Πύργων & οι αντιδράσεις των αθεϊστών...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: