ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ιερώνυμος για Χρυσή Αυγή και "αραπάδες"!


Δόξα τω Θεώ. 
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών π. Ιερώνυμος μίλησε για τη Χρυσή Αυγή.
Είπε λίγα, αλλά σταράτα. Δε χρειάζονται και πολλά, άλλωστε. Ενώθηκε έτσι με τους μητροπολίτες Σιατίστης Παύλο, Γόρτυνος Ιερεμία & Μεσσηνίας Χρυσόστομο, καθώς και τους λοιπούς κληρικούς και λαϊκούς (στη συνέχεια προστέθηκαν και αρκετοί ακόμη επίσκοποι) που επισημαίνουν την παγίδα στήριξης του προβατόσχημου νεοναζισμού από εξαπατημένους ορθόδοξους χριστιανούς.
Το ρεπορτάζ από εδώ:
Επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, στρέφοντας τα πυρά του κατά της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο Ιερώνυμος προτρέπει ιδιαίτερα τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της Χρυσής Αυγής, τα ιδεολογικά της πιστεύω και τα σύμβολά της, όπως αναφέρει η εφημερίδα ''Επενδυτής''.
''Η Χρυσή Αυγή και ο οποιοσδήποτε, αφού εκθέσει με σαφήνεια τις θέσεις του στο λαό, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ψήφο του'' λέει ο Αρχιεπίσκοπος.
Επισημαίνει, παράλληλα, ότι η Εκκλησία ως πνευματικός οργανισμός έχει απέραντο σεβασμό στο ανθρώπινο ''πρόσωπο'' έχει σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν επιτρέπει σε κανένα κόμμα, είτε αριστερό, είτε δεξιό, είτε ακροδεξιό, να αναλάβει τη στήριξή της.
Σε απάντησή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει: ''Ουδέποτε η Χρυσή Αυγή διεκδίκησε τον ρόλο του προστάτη της Εκκλησίας. Είναι θλιβερό η Ιεραρχία να κατηγορεί την Χρυσή Αυγή, συμπλέοντας έτσι με άθεους και βλάσφημους πολιτικούς, που ανήκουν σε μυστικές εταιρίες, σκοτεινές λέσχες και δόγματα'' ["Ν": ενώ οι νεοναζί Χρυσαυγίτες & λοιποί συγγενείς... δεν ανήκουν! Δες εδώ, εδώ & εδώ].
***

Με την ευκαιρία βρήκα ένα (άγνωστο σε μένα) βίντεο από την παραμονή των εκλογών του Ιουνίου 2012, όπου ο αρχιεπίσκοπος είχε δώσει άλλη μια γροθιά στο ρατσισμό και το φασισμό, είτε "εθνικισμός" τιτλοφορείται είτε όπως αλλιώς!
Μάλιστα, το λεβεντόπαιδο που το ανάρτησε στο ΥΤ το σχολιάζει με τα εξής σοβαρά:
Το βίντεο είναι από την συνέντευξη του τουρκαλβανού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου Λιάπη, στις 9 το πρωΐ του Σαββάτου 16 Ιουνίου 2012 στην ΝΕΤ, στους κουμμουνιστές δημοσιογράφους Σκάλκο και.... Ο Ανθέλλην Ιερώνυμος διάλεξε την Παραμονή των Εκλογών της 17ης Ιούνη 2012 να διαλαλήσει πως ο Εβραίος Ραββίνος Ιησούς Χριστός τον διέταξε να συνεχίσει να ταΐζει τους Νέγρους Λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα.
Καλή 28 Οκτωβρίου, αδελφέ.
Πριν το δώσουμε, ας επισημάνουμε κάποιες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου για την Οικονομική Κρίση και την ξένη κατοχή στη χώρα μας: 
1) Επιστολή στον τότε πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, Φεβρ. 2012.
2) Συνέντευξη στο Σκάι στις 27 Οκτ. 2012 (το βρίσκω εδώ):
«Οι Έλληνες βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
«Δε θέλω να έχω έναν σύμβουλο που να υπογράφει πριν από εμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυνος. Έκανε λόγο για «καθοδηγούμενη δημοκρατία» και κάλεσε αυτούς που – όπως είπε- δηλώνουν φίλοι μας, να σεβαστούν την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας.
Ακόμα ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα αποτελεί εκτροπή από τις ρίζες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι μεγάλο λάθος είναι ότι έχει απο-ιεροποιηθεί και ευτελιστεί η αξία του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης.
Καταλήγοντας, ο κ, Ιερώνυμος ανέφερε ότι το φιλότιμο του Έλληνα αποτελεί ελπίδα αισιοδοξίας και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο ΣΚΑΪ, τον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας για την πρωτοβουλία «Όλοι μαζί Μπορούμε».
Αξίζει να διαβάσετε τη μελέτη του π. Ιερόθεου Βλάχου, μητροπολίτη Ναυπάκτου, Έθνος και Εθνικισμός, όπου αναλύεται η καταδίκη του φυλετισμού από την Ορθόδοξη Εκκλησία το 1872 και δίνεται μια πραγματική, κατά τη γνώμη μου, ορθόδοξη τοποθέτηση για τα συναφή θέματα.
Απολαύστε το βίντεο, όσοι αγαπάτε εκείνους τους ελαχίστους:

Δεν υπάρχουν σχόλια: