ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Δωρεάν πορνεία, αγάπη & αγιότητα


5η Κυριακή της Μεγάλης Σαρακοστής, και γιορτάζουμε την αγία Μαρία την Αιγυπτία - τη μεγάλη πόρνη, που πρόσφερε τις υπηρεσίες της δωρεάν, αναζητώντας καθαρά και μόνο τη σεξουαλική ηδονή. 
Έκανε δηλαδή ό,τι κάνουν πάρα πολλοί άντρες και γυναίκες -και ό,τι ποθούν (ή έχουν πειστεί να ποθούν) οι έφηβοι- στην εποχή μας, χωρίς σήμερα να θεωρείται "αμαρτία" και χωρίς να δέχεται κανείς να του πουν πως αυτό είναι "πορνεία".
Οι άγιοι του Θεού βέβαια, όταν μιλάνε για "πορνεία", δεν το κάνουν για να καταδικάσουν και να απορρίψουν τους ανθρώπους, αλλά για να τους ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Ας ρωτήσει πρώτα ο καθένας ποιο είναι αυτό το βήμα μπροστά, και μετά ας πιάσει πέτρα να την πετάξει στο κεφάλι του Χριστού ή των αγίων που μιλάνε έτσι...
Η αγία Μαρία η Αιγυπτία παράτησε τη ζωή που ζούσε μετά από μια συγκλονιστική εμπειρία στον Άγιο Τάφο, μπήκε στην έρημο και εκεί έζησε ως ασκήτρια κάπου 50 χρόνια κι έγινε μεγάλη και θαυματουργή αγία, με επικοινωνία με τα ζώα και τα στοιχεία της φύσης.

Για το θέμα προσκαλούμε στα παρακάτω posts:
Και, επειδή το σημερινό ευαγγέλιο μιλάει για τους σωστούς (χριστιανούς) άρχοντες, που υπηρετούν τους άλλους αντί να εξυπηρετούν το δικό τους συμφέρον, προτείνουμε και το άρθρο Το χριστιανικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: