ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κι όμως υπάρχει εφαρμοσμένος χριστιανισμός!...

 Το μήνυμα του ιερέα στο κινητό του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως 

 

 ΕΞΑΓΟΡΕΥΣΙΣ

Ένα διαφορετικό μήνυμα έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο, από ιερέα του, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και έκρινε σκόπιμο να το δημοσιοποιήσει. ["Νεκρός": Ο π. Άνθιμος είναι από τους παπάδες που "Λένε", κατά τη γνώμη μου. Εδώ δες κάποια κείμενά του, ιδίως αυτό, κείμενο τεράστιας σημασίας κατά τη γνώμη μου, που το έγραψε όταν παραχώρησε το μισθό του στο κράτος (στην αρχή της οικονομικής κρίσης) και κάποιοι τον... κατηγόρησαν γι' αυτό!].

Το μήνυμα αναφέρεται στην «επίσκεψη» τεσσάρων λαθρομεταναστών που δέχθηκε ο ιερέας κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας στην Εκκλησία του χωριού Λύρα (ένα χιλιόμετρο βορειότερα από το Φυλακτό) Έβρου, τί τους πρόσφερε και πώς αντέδρασε το εκκλησίασμα.Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες... 

Φωτο από εδώ (άσχετη με το περιστατικό)

«Με την ευχή σας. Εκ των προτέρων γνωρίζω ότι τα παρακάτω δεν πρέπει να δημοσιεύονται αλλά ως ποιμένα μου οφείλω να σας ενημερώσω. Σήμερα ήμουν στη Λύρα με -5 βαθμούς και χιόνι. Στο Ναό δεν ήταν ούτε 10 άνθρωποι. 
Γύρω στις 8:45 άνοιξε η πόρτα και κοντοστάθηκαν 4 λαθραίοι, αδύνατοι, με βλέμμα πείνας. Όταν κάποιοι κινήθηκαν προς το μέρος τους, διέκοψα τον Όρθρο που έψαλα στο αναλόγιο και τους φώναξα «στο Ναό του Θεού, όλοι είναι καλοδεχούμενοι». Στους ξένους είπα στα αγγλικά «μην φοβάσθε, καθίστε να ζεσταθείτε». Είχα 5 πρόσφορα. Έκοψα μόνο το 1 στην Πρόθεση και από τα άλλα αφαίρεσα τη σφραγίδα «ΧΡ» και τους τα έδωσα ως ψωμί. Πριν το τέλος της λειτουργίας, κήρυξα πάνω στην περικοπή και είπα «να από τι θα μας κρίνει ο Θεός». 
Κατέληξα, δείχνοντας τους 4, πως «ελάχιστες φορές τυχαίνει στη ζωή μας, αυτό που κηρύττουμε να το πραγματώνουμε εκείνη την ίδια στιγμή και έτσι οι πράξεις μας να κηρύττουν Χριστό και όχι μόνο τα λόγια μας». Με το «διʼ ευχών» είπα μέσα μου... «α ρε παπα-Νίκο, τσάμπα έχασες τα λόγια σου», πριν προλάβω, όμως, να τελειώσω τη σκέψη μου, τους κύκλωσαν οι κυρίες. Με νοήματα τους είπαν να περιμένουν. Μέχρι να καταλύσω, τους είχαν φέρει φαγητά, πολλά φαγητά και ρούχα, μπουφάν και σκούφους.
Οι άνθρωποι ήταν από το Σουδάν, μου είπαν ότι πάνε στη Γαλλία.
Αυτά που είδα, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Την ευχή σας. Καλό μεσημέρι».

(Αποστολέας π.Ν.Κ., Κυριακή 27-2-2011 ώρα 14.19).
Ο άγιος Βασίλειος εικονίζεται περικυκλωμένος από τους φτωχούς κάθε είδους, που αφιέρωσε την αγιασμένη ζωή του για να τους βοηθάει (απ' αυτό το post). Παράδειγμα για όλους μας. Φιλάνθρωποι χριστιανοί ευτυχώς υπάρχουν πάντα. Δες εδώ (παλιούς) και εδώ + εδώ (τωρινούς).

1 σχόλιο:

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ είπε...

Όντως υπάρχει! Το δείχνουν περιπτώσεις σαν κι αυτές. Τι σύμπτωση όμως! Άμεση σχέση κηρύγματος(Παραβολή Τελικής Κρίσεως) και πράξεως. Να είσαι καλά.