ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητοποίηση κατά των πειραμάτων σε έμβρυα (Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος)

 
one of us
Μετά την ανάγνωση της Εγκυκλίου του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής, που διαβάσθηκε στους Ιερούς Ναούς της Φθιώτιδος, άρχισε η συλλογή υπογραφών με εντυπωσιακή συμμετοχή του λαού και κυρίως της νεολαίας.

Για τον συντονισμό της προσπαθείας αυτής ο Σεβασμιώτατος εκάλεσε σε ενημερωτική σύσκεψη τους προϊσταμένους  των Ενοριών της πόλεως Λαμίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για να μπορέσουν να υπογράψουν και εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Επειδή το θέμα των πειραμάτων επί των εμβρύων και των εκτρώσεων είναι σοβαρότατο και προσβάλει και ανατρέπει την περί ζωής πίστη της Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε σε τοπικά μέσα ενημερώσεως και εκάλεσε τον ευσεβή λαό σε επαγρύπνηση για την προάσπιση των βασικών δομών της εν Χριστώ ζωής, όπως είναι η προστασία των ανθρώπινων εμβρύων. 
Την προσεχή Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου θα αναγνωσθεί σε όλα τα χωριά της Μητροπόλεως,  στα οποία την συλλογή των υπογραφών έχουν αναλάβει οι Εφημέριοι με ειδικές οδηγίες.

Και: 
Επείγον: Ετοιμάζονται πειράματα σε ανθρώπινα έμβρυα - Αντίδραση πρωτοβουλίας πολιτών!

Τμήμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την Ι.Μ. Φθιώτιδος

Η ιστοσελίδα (& ο ραδιοσταθμός) της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Ρώσος ιερέας σώζει 2000 βρέφη από άμβλωση

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή στο παρακάτω, δημοσιευμένο εδώ: http://ierapostoli.wordpress.com/2013/09/24/one_of_us/

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Παρά την έκκληση της Ιεράς Συνόδου να συνδράμουν και οι Έλληνες την πανευρωπαϊκή προσπάθεια που γίνεται για την διακοπή χρηματοδότησης από την Ε.Ε. σε πειράματα με ανθρώπινα έμβρυα, η χώρα μας -μέχρι στιγμή τουλάχιστον- βρίσκεται στην προτελευταία θέση.
Μέχρι και την στιγμή που γραφόταν αυτό το ρεπορτάζ, μόλις 1.331 Έλληνες είχαν υπογράψει, συγκεντρώνοντας μόλις το 8,07% του μίνιμουμ αριθμού των 16.500 υπογραφών που χρειάζονται για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή της Ελλάδας.

Τελευταία αυτή τη στιγμή έρχεται η Βουλγαρία με λιγότερες από 400 υπογραφές ενώ η Ρουμανία κατέχει την υψηλότερη θέση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με κάλυψη των αναγκαίων αριθμών κατά 296,8% αφού οι κάτοικοι της συγκέντρωσαν 73.457 υπογραφές υπερκαλύπτοντας κατά πολύ τον αριθμό των 24.750 που απαιτούνταν.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα είναι η μόνη ορθόδοξη χώρα στην Ευρώπη με τόσο χαμηλά ποσοστά συμμετοχών.

Ανώνυμος είπε...

Μια διόρθωση για το παραπάνω ποστ: η Βουλγαρία είναι ορθόδοξη χώρα και βρίσκεται πίσω από την Ελλάδα στις υπογραφές. Επίσης η Ρουμανία είναι πρώτη σε υπογραφές μεταξύ των ορθοδόξων χωρών που συμμετέχουν (και είναι μόνο τέσσερις: η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κύπρος και η Ελλάδα). Κατά τα άλλα έχουμε κυριολεκτικά φάει τη σκόνη των καθολικών, δείτε εδώ:
http://www.oneofus.eu/situation-per-country/
Βέβαια σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχει παράδοση δημοψηφισμάτων που εμείς εδώ δεν έχουμε. Επίσης έχουμε πολύ μεγαλύτερη καχυποψία απέναντι σε πρωτοβουλίες που ζητούν προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο. Γι' αυτό και οι περισσότεροι Έλληνες προτιμούν να υπογράψουν τις έντυπες δηλώσεις στις ενορίες τους, ή στο Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.
(Και πολύ φοβάμαι ότι λιγότεροι θα υπογράψουν αν καταλάβουν ότι μιλάμε για πειράματα σε έμβρυα λίγων ημερών, που οι περισσότεροι "ορθόδοξοι" δε θεωρούν ανθρώπους). Τώρα ποια έκκληση της Ιεράς Συνόδου, αν νοιαζόταν πραγματικά θα είχε αναλάβει επίσημα η Εκκλησία της Ελλλάδος τη συλλογή υπογραφών, όπως έγινε σε πολλές χώρες.

Πάντως τα πράγματα δεν είναι τόσο μαύρα όσο παρουσιάζονται στο παραπάνω άρθρο...