ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Το Σάββατο 20 Ιουλίου η Νεολαία ΝΙΚΗΣ καλεί ΟΛΟΥΣ στο Σύνταγμα για να φωνάξουμε πως η Κύπρος είναι ελληνική!

Μισός αιώνας τουρκικής κατοχής στην Κύπρο και ελληνικής διολίσθησης!
 


ΝΙΚΗ

Η θλιβερή 50ή επέτειος του Αττίλα έρχεται σε μία χρονική στιγμή που νέοι κίνδυνοι αναδύονται για την ελληνική Μεγαλόνησο, ενώ το ίδιο το ελλαδικό κράτος βαδίζει προς μία κατάσταση υπαγωγής (και) στην τουρκική σφαίρα επιρροής.
Αφενός λοιπόν έχουμε ένα ιωβηλαίο εθνικής καταισχύνης για την προδοσία και τη φυγομαχία του 1974 απέναντι σε έναν εμφανώς κατώτερο τότε αντίπαλο και για την έκτοτε σιωπηλή αποδοχή της Κατοχής, πράγματα που δεν μπορούν να φορτώνονται αποκλειστικά - και τόσο βολικά! - στην δικτατορία. Και αφετέρου ένα ακόμη πιο ζοφερό μέλλον μπροστά μας, που διαμορφώνεται από την τουρκική άνοδο, την περιφερειακή αστάθεια και την καταστροφή των φιλικών σχέσεων Λευκωσίας και Αθήνας με τρίτες χώρες για χάρη ξένων αφεντικών και γενοκτόνων ψευτοσυμμάχων. 

Στην επικαιρότητα ζούμε το θέατρο του παραλόγου, με την Ελλάδα να προωθεί σύμφωνα «φιλίας» και τούρκικες υποψηφιότητες σε διεθνείς οργανισμούς, όταν στην Άγκυρα ετοιμάζουν πυραύλους που μπορούν να χτυπήσουν την Αθήνα, όταν συζητάνε για νέες «διακοπές της Αϊσέ» για την απειλούμενη Κύπρο, όταν υπονομεύουν την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, συγκροτώντας μάλιστα δεύτερη Ταξιαρχία Πεζοναυτών στη Ναυτική Βάση του Ακσάζ... 

Μέχρι και ο προδότης της Μακεδονίας επιστρατεύτηκε, ως ...επίτιμος διδάκτωρ, να βάλει το λιθαράκι του στην χατζηαβάτικη πολιτική! Στην δε Μεγαλόνησο αλωνίζει η αποικιοκρατία με έρεισμα τις βρετανικές βάσεις, η οποία στηρίζει ποικιλοτρόπως τα ισραηλινά εγκλήματα στη Γάζα, θέτοντας σε κίνδυνο όλο το νησί.
Η Κύπρος, χώρα Ελληνική και χριστιανική από τα βάθη των αιώνων, παραμένει καρφωμένη στον σταυρό της ατιμίας των μεγάλων συμμάχων μας, που της αρνήθηκαν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, για να βρίσκεται σήμερα έρμαιο της εγκληματικής μανίας του βάρβαρου Αττίλα.

Επείγει να αφυπνιστούμε ως Ελληνισμός, να σχεδιάσουμε την ανάταξη των δύο ελληνικών κρατών και να ξαναφέρουμε τη σχέση Ελλαδιτών και Κυπρίων εκεί πού βρισκόταν επί αιώνες, μέχρι την προδοσία του Κυπριακού Αγώνα με τις συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου και όσα ακολούθησαν.
Πρώτο ζητούμενο το φρόνημα που αρμόζει σε Έλληνες, δεύτερο η κρατική μας ενίσχυση, τρίτο η παντί τρόπω σύσφιξη των διμερών μας σχέσεων, με έμφαση στην οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικαίου, και τέταρτο ένας σχεδιασμός για την απελευθέρωση των Κατεχόμενων.
Για τη ΝΙΚΗ δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που χάραξαν ήρωες όπως ο Αυξεντίου και ο Παλληκαρίδης, ο Κουρούπης και ο Καλμπουρτζής, ο Ισαάκ και ο Σολωμός, ο δρόμος της αντίστασης, που τον ακολούθησε την κρίσιμη στιγμή ο Τάσος Παπαδόπουλος. Όλα τα άλλα είναι νεοραγιαδισμός.

Άρθρο της Θεματικής Ομάδας Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΙΚΗΣ

50 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς: Σάββατο 20 Ιουλίου η Νεολαία της ΝΙΚΗΣ καλεί ΟΛΟΥΣ στο Σύνταγμα! 

50 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς! Το Σάββατο 20 Ιουλίου όλοι στο Σύνταγμα για να φωνάξουμε πως η Κύπρος είναι ελληνική. (από εδώ)

Έξω ο Αττίλας από την Κύπρο! ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - ΕΝΩΣΗ!

🗓️ 20 Ιουλίου 2024
🕢 7.30μμ
📍Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα
 

 

Επιπλέον

Νέα μαχαιριά στον Κυπριακό Ελληνισμό από τη Νέα Δημοκρατία - Ο Τάσος Οικονομόπουλος ξεσκεπάζει τον ΥΠΕΞ 

ΝΙΚΗ

Σφυροκόπημα στον Γ. Γεραπετρίτη ήταν η επίκαιρη ερώτηση από τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής Τάσο Οικονομόπουλο, αναφορικά με την αδικαιολόγητη στήριξη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Τούρκου μισέλληνα υποψηφίου, Φεριντούν Σινιρίογλου, για τη θέση του Γ.Γ του ΟΑΣΕ.

 Ο Τούρκος υποψήφιος, όπως αποκάλυψε ο κ. Οικονομόπουλος, είναι ένας επικίνδυνος και δεδηλωμένος εχθρός της Ελλάδας που εκπροσωπεί το βαθύ κράτος της Τουρκίας. Ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ υπενθύμισε στον ΥΠΕΞ ότι:

- Στις 9 Οκτωβρίου 2019, ο κ. Σινιρίογλου σε επιστολή του προς τον ΟΗΕ, υποστήριζε ότι από το 1963 ως το 1974 οι Ελληνοκύπριοι διεξήγαγαν ένοπλη εκστρατεία εθνοκάθαρσης εναντίον των Τουρκοκυπρίων.

- Στις 18 Μαρτίου 2020, ο κ. Σινιρίογλου ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, υπέγραψε επιστολή που ανακήρυττε την διαβόητη «Γαλάζια Πατρίδα» και περιελάμβανε και τον ανάλογο χάρτη με το μισό Αιγαίο.

- Στις 13 Ιουλίου 2021, ο κ. Σινιρίογλου υπέγραψε επιστολή με την οποία η Τουρκία, για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία, αμφισβήτησε επίσημα την ελληνική κυριαρχία επί όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων!

- Τον Οκτώβριο 2021, σε επιστολή προς τον ΟΗΕ, ο κ. Σινιρίογλου ανέφερε ότι «τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν ανήκουν στην Ελλάδα γιατί διατηρεί στρατό σ’ αυτά.» «Δηλαδή, απειλεί ανοιχτά την Ελληνική εθνική κυριαρχία, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ομολογεί ότι θέλει να ακρωτηριάσει ένα Έθνος, και εσείς τον προτείνετε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΑΣΕ;»

«Ο ΟΑΣΕ έχει πεδίο ευθύνης τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του τύπου, την δίκαιη και ελεύθερη διεξαγωγή εκλογών καθώς και τον έλεγχο της διάδοσης όπλων. Πώς γίνεται να συμπράττετε με μια χώρα που και στους τέσσερις τομείς είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό σε πολύ σοβαρές παραβάσεις; Και μάλιστα τη ΜΟΝΗ χώρα μεταξύ όλων των άλλων χωρών του ΟΑΣΕ, που δεν αναγνωρίζει άλλο κράτος-μέλος του ΟΑΣΕ, δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία;» «Με την στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Συνιρίογλου, φέρνετε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την Κύπρο, τις Ελληνικές Πρεσβείες που πρέπει να κάνουν κοινές προεκλογικές προσεγγίσεις με τον μισέλληνα Τούρκο, και φυσικά όλους τους Έλληνες.»

Η ΝΙΚΗ έχει σαφή και ανυποχώρητη αντίθεση στις επιλογές του ΥΠΕΞ (15/07/2024).

 

Και:

Αποφασίστε που πρέπει να αναπτυχθεί η Μοίρα των Patriot, στην Σαουδική Αραβία ή στην Κύπρο;

Ελληνικές πολεμικές αποστολές: Η Κύπρος είναι πιο μακριά από την Ερυθρά Θάλασσα;

Ελληνοτουρκικά: Η ελληνική σχιζοφρένεια

Ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις: Τι πρέπει να γνωρίζουμε.

Η επανάσταση του 1821, η Κύπρος και εμείς

Η ιστοσελίδα της Νεολαίας της ΝΙΚΗΣ  

Από εκεί τα παρακάτω:

Η Νεολαία ΝΙΚΗΣ στους επίσημους εορτασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ (φωτο)
 
Νεολαία ΝΙΚΗΣ: Τα νεαρά κατηχητόπουλα της ΕΟΚΑ μας δίνουν το παράδειγμα.
 
Η Κύπρος δεν είναι απλά ελληνική… είναι Ελλάδα!
 
Μνήμη Ηρώων, μίμηση Ηρώων!
 
Ο Εθνομάρτυρας Γρηγόρης Αυξεντίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: