ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Εισβολή «αντιεξουσιαστών» με απειλές κατά του Νατσιού σε παρουσίαση βιβλίου

"Ο κυβερνητικός φασισμός έχει και αριστερό χέρι"


Μια χούφτα αναρχικών αποφάσισε απόψε να επιβάλει τον φασισμό και τη φίμωση της ελευθερίας σκέψης, εντός πανεπιστημιακού χώρου, σε μία εκδήλωση πολιτισμού. Με συνθήματα κατά της ΝΙΚΗΣ, αλλά και με προσωπικές απειλές κατά της ζωής και της υπόληψής μου, αντιεξουσιαστές μπήκαν ανενόχλητοι στην παλαιά αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, με κουκούλες και οπλισμένοι με φονικά αντικείμενα.

Δεν μου προκαλούν εντύπωση οι κόκκινοι φασίστες. Εντύπωση μου προκαλεί η εκκωφαντική απουσία της αστυνομίας, φυσικά με μεγάλη ευθύνη του πρωθυπουργού, ο οποίος υποσχόταν τάξη και νομιμοφροσύνη στους πανεπιστημιακούς χώρους· φαίνεται όμως ξέχασε τα ωραία λόγια, όταν η ΝΙΚΗ μπήκε στη Βουλή.

Να σημειώσω ότι οι λεγόμενοι «αντιεξουσιαστές» υβρίζουν εμένα και τη ΝΙΚΗ με τις ίδιες φράσεις που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, κάποια μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τα αργυρὠνητα παπαγαλάκια στις βραδινές τους τηλεοπτικές συκοφαντίες. Η στοχοποίηση συνιστά και ηθική αυτουργία. 

«Για την Ελλάδα που Ματώνει» είναι ο τίτλος του βιβλίου της κ. Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, πρώην πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (και μάλιστα της πρώτης Ελληνίδας πρυτάνεως), το οποίο θα τιμούσαμε σήμερα με ανοιχτό διάλογο – δηλαδή με την υψηλότερη κατάκτηση του πολιτισμού και της ελευθερίας του λόγου. Θα μιλούσαμε για την υποτέλεια ως κυρίαρχο πρόβλημα της πατρίδας μας. Ενοχλήθηκαν όλοι, «αντιεξουσιαστές» και κυβέρνηση παρέα, που φαίνεται είναι στην ίδια πλευρά της ιστορίας – στην πλευρά της υποτέλειας, της ξενοδουλείας και της αναξιοπρέπειας.

Είναι όνειδος για την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό της Δημοκρατίας, να φιμώνεται η ελευθερία του λόγου και μάλιστα σε πανεπιστημιακή αίθουσα.

Δημήτρης Νατσιός

Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ

"Ν": Ασφαλώς οι εν λόγω δήθεν αντιεξουσιαστές δεν θα χαρούν αν διαβάσουν αυτό το εξαιρετικό άρθρο του Δ. Νατσιού, που επισημαίνει το πρόβλημα της ύπαρξής τους (της χαράς της βίας) και τις ευθύνες της πολιτείας, του σχολείου και της οικογένειας γι' αυτήν.

Από την άλλη, ας διαβάσουμε και το άρθρο Αναρχικοί με τη ΝΙΚΗ, κείμενο παλιού αναρχικού, που έκανε στροφή όταν ανακάλυψε τους αληθινούς θησαυρούς της παράδοσής μας.

Άρχισαν τα όργανα λοιπόν και για τη ΝΙΚΗ. Είτε στα γήπεδα είτε στα πανεπιστήμια, η ποιότητα των βίαιων αυτών συμμοριών είναι η ίδια. Καλή αρχή, αδέρφια.

Συμπληρώνουμε την είδηση από εδώ (όπου και σχετικό βίντεο)

Ματαιώθηκε η παρουσίαση βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δεληβάνη με τίτλο «Για την Ελλάδα που ματώνει» στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, στην οποία θα μιλούσε και ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός.

Oμάδα φοιτητών μπήκε στην αίθουσα φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και σήκωσαν πανό, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να ματαιωθεί.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαζόταν το βιβλίο της Μαρίας Δελιβάνη – Νεγρεπόντη με τίτλο: «Για την Ελλάδα που ματώνει». Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδήλωση και ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής βρισκόταν αρκετός κόσμος, οι αριστεριστές εισέβαλαν φωνάζοντας συνθήματα. Ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους να αποχωρήσουν. 

Όταν ρωτήθηκαν για ποιον λόγο διακόπτουν την εκδήλωση, απάντησαν ότι το κάνουν επειδή είναι καλεσμένος στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

Η 90χρονη συγγραφέας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δήλωσε στους παριστάμενους ότι προετοίμαζε την συγκεκριμένη εκδήλωση τους τελευταίους έξι μήνες. «Αυτό είναι φασισμός. Ο Νατσιός δεν είναι φασίστας. Είναι Έλληνας πατριώτης και σέβεται τις παραδόσεις μας. Τον ξέρω χρόνια. Είναι δάσκαλος. Οι μαθητές που βγαίνουν από τα χέρια του ξέρουν τι είναι ιστορία και τι είναι Ελλάδα. Αυτό που έκαναν είναι ντροπή. Ήρθαν άνθρωποι από την Αθήνα για την εκδήλωση. Ήρθαν ηλικιωμένοι. Δεν δικαιούται κανείς να διακόψει μια εκδήλωση. Θέλω να πω σε αυτά τα παιδιά ότι είναι σε στραβό δρόμο» δήλωσε στο thestival.gr, η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Δελιβάνη – Νεγρεπόντη.

Το βιβλίο με τίτλο «Για την Ελλάδα που ματώνει» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκη. Παρουσίαση του βιβλίου εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: