ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Υπεύθυνοι άνδρες σημαίνει λιγότερες αμβλώσεις

 


 

Κίνημα "Αφήστε με να ζήσω!"

lifenews.com

Dave Andrusko, 11 Σεπτεμβρίου 2023  

Συνήθως οι μελετητές της άμβλωσης ερευνούν το θέμα από την πλευρά της γυναίκας. Υποστηρίζουν πως η γυναίκα προχωρά στην άμβλωση για να εξυπηρετήσει τα «δικαιώματα» ή συμφέροντά της, πως επιθυμεί να απαλλαχθεί από τα βάρη της ανατροφής του παιδιού, πως πέφτει θύμα της εκμετάλλευσης των εμπόρων της υγείας κ.α. Ποιος είναι όμως ο ρόλος των εξίσου υπεύθυνων με τη μητέρα για τα παιδιά που εκτρώνονται; Ο ρόλος των πατέρων τους δηλαδή; Μήπως αν ήταν πιο υπεύθυνοι και στήριζαν τη γυναίκα που κυοφορεί το παιδί τους, και η απόφαση της μητέρας θα ήταν διαφορετική; 

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα συμπεράσματα από μια μελέτη ανδρών των οποίων τα παιδιά εκτρώθηκαν. Η μελέτη, όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος για αυτή Michael Gryboski από την Lifeway Research, διαπίστωσε πως «σχεδόν 4 στους 10 άνδρες με φίλη ή σύζυγο που έκανε έκτρωση, ήταν εκείνοι που είχαν τη μεγαλύτερη επιρροή στην απόφαση διακοπής της εγκυμοσύνης».

Η μελέτη αφορούσε 1.000 άνδρες «που είχαν γυναίκα ή σύντροφο που προχώρησε σε άμβλωση. Πρόκειται για άνδρες που γνώριζαν από πριν για την εγκυμοσύνη, είχαν επίγνωση της βαρύτητας που θα είχε η άποψή τους καθώς και ποια θα είναι η τύχη που περίμενε το μωρό τους». Τα τρία τέταρτα (74%) των ανδρών αυτών ανέφεραν ότι η σύντροφός τους συζήτησε μαζί τους πριν να προβεί στην έκτρωση.

Το 38% των ανδρών-πατεράδων δήλωσε ότι ήταν εκείνοι που είχαν τη μεγαλύτερη επιρροή στην απόφαση για άμβλωση. Ακολούθησε ένα 18% που δήλωσε ότι για την απόφαση της γυναίκας ευθυνόταν κάποιος επαγγελματίας υγείας, ενώ το 14% είπε ότι κυρίως ευθυνόταν η μητέρα της γυναίκας. Το 7% θεώρησε υπεύθυνους κάποιους φίλους. «Μόνο το 4% είπε ότι η γυναίκα επηρεάστηκε από τον πάροχο της άμβλωσης», έγραψε ο κύριος μελετητής της έρευνας.

«Το 2015, όταν ρωτήσαμε τις γυναίκες που έκαναν έκτρωση, αυτές υπέδειξαν ότι οι άνδρες, οι πατέρες των παιδιών τους, ήταν ο παράγοντας που επηρέασε περισσότερο την απόφασή τους» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Care Net που χρηματοδότησε την έρευνα Roland Warren.

«Μετά από αυτή τη διαπίστωση, η Care Net κατανόησε πως ο ρόλος των ανδρών δεν είχε ακόμη διερευνηθεί. Αυτή η νέα μελέτη εξέτασε άμεσα τα συναισθήματα και τις εμπειρίες των γυναικών καθώς έπαιρναν την απόφαση να κάνουν έκτρωση».


Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 42% των ανδρών είτε είχε «προτρέψει έντονα» ή απλά «πρότεινε» στη σύντροφό του να κάνει έκτρωση, ενώ το 31% δεν της έδωσε καμία συμβουλή. Μόνο το 8% είπε ότι  την «προέτρεπε έντονα» να μην κάνει άμβλωση.

Περίπου το 34% των ερωτηθέντων ήταν παντρεμένοι με τις γυναίκες που έκαναν έκτρωση, το 29% «συζούσαν» και ένα άλλο 29% «βλέπονταν».

Με βάση την έρευνα, το 67% των ανδρών πιστεύει πως η άμβλωση είναι ζήτημα των γυναικών, ενώ ένα  46% υποστηρίζει πως και ο άνδρας θα έπρεπε να έχει κάποιο λόγο. Αξιοποιώντας αυτά τα στοιχεία, η διευθύντρια ενός κέντρου υποστήριξης εγκυμοσύνης στην Αλαμπάμα, η Lisa Hogan από το Sav-A-Life Vestavia, δήλωσε στην Christian Post ότι η κλινική της «δούλεψε πολύ σκληρά» για να πλησιάσει καλύτερα τους πατέρες.

«Όταν μια μαμά καλεί για να κλείσει ραντεβού για να κάνει τεστ εγκυμοσύνης ή έναν υπέρηχο, ειδικά εάν έχει κατά νου την άμβλωση… την ενθαρρύνουμε να φέρει και τον πατέρα του μωρού στο ραντεβού» είπε η Hogan.

«Έχουμε άνδρες συνεργάτες, υποστηρικτές της αγέννητης ζωής, που είναι εκπαιδευμένοι να συναντιούνται με τους πατέρες, να τους μιλούν ένας προς έναν, να κάνουν μια συζήτηση, να τους καθοδηγούν, να τους δίνουν λόγο στη διαδικασία».

Η Hogan δήλωσε ότι η κλινική της βλέπει περίπου 1.000 πατέρες κάθε χρόνο, λέγοντάς τους ότι «αν το κορίτσι σας είναι έγκυος, τότε είστε ήδη μπαμπάς».

«Γνωρίζουμε ότι αν ο μπαμπάς θελήσει να βοηθήσει, θα έχουμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα στη ζωή του παιδιού» πρόσθεσε η διευθύντρια.

Συμπλήρωμα: 

Είσαι έγκυος ανήλικη και σε πιέζουν να το βγάλεις; Ζήτα βοήθεια!

Για τις μητέρες που είναι εκεί - για τους πατέρες που λείπουν

Η 17χρονη Δήμητρα δεν έκανε έκτρωση (ιδιαίτερα σημαντικό άρθρο που δείχνει τι έκανε ένα νεαρό ζευγάρι σε τέτοια περίπτωση)  
"Μπαμπά, μ' αγαπάς; Μαμά, μ' αγαπάς;" - Επιστολή σε γονιό που η έφηβη κόρη του έμεινε έγκυος
 

Συγκινεί η 14χρονη Δαυιδούλα: «Ευχαριστώ τους γονείς μου που δεν με σκότωσαν»


Το Μετεκτρωτικό Σύνδρομο
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΑΜΒΛΩΣΗ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ;  

Η ιστοσελίδα του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού "Η Αγκαλιά"
Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων
Ρώσος ιερέας σώζει 2000 βρέφη από άμβλωση

Ενότητα στο ιστολόγιό μας για τις εκτρώσεις
Ενότητα για το γάμο
 

Αγάπη και εμπιστοσύνη μεταξύ γονέων και παιδιών

Δεν υπάρχουν σχόλια: