ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

ΝΙΚΗ: Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα

Με τη χαρμόσυνη ευκαιρία της μεγάλης Γιορτής των Χριστουγέννων, το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ εύχεται σε όλους τους κατοίκους της πατρίδας μας και σε όλους τους Έλληνες, όπου και αν ζουν, το Θείο Βρέφος να γεννηθεί στη φάτνη της καρδιάς μας και να μας μεταμορφώσει πνευματικά, σύμφωνα με τον ορισμό των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας για τα Χριστούγεννα: ότι «ο Υιός του Θεού έγινε άνθρωπος, για να κάνει τον άνθρωπο υιό του Θεού».

Όσο και αν κάποιοι επιδιώκουν να μεταβάλουν τον Ελληνικό Λαό σε πλήθος ζητιάνων, εξαρτώμενων από επιδόματα ακόμη και για το καθημερινό τους φαγητό, εμείς ας αποδώσουμε «τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ» (κατά Ματθαίον, 22, 21). Η συνείδησή μας, η ψυχή μας και το μέλλον των παιδιών μας, ανήκουν στον Θεό και δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν λεία στα αρπακτικά νύχια κανενός «Καίσαρος».

Ο «ἐν Σπηλαίῳ γεννηθεὶς» Ιησούς Χριστός, λίγο πριν το σωτήριο Πάθος Του, είπε στους μαθητές Του: «Γνωρίζετε ότι οι άρχοντες των εθνών τα κατακυριεύουν και οι μεγιστάνες τους, τα κατεξουσιάζουν. Σε σας όμως δεν θα είναι έτσι, αλλά, όποιος από εσάς θέλει να γίνει μέγας, θα είναι υπηρέτης σας και, όποιος θέλει να είναι πρώτος, θα είναι δούλος όλων. Διότι και ο Υιός του ανθρώπου» (ο ίδιος ο Χριστός) «δεν ήρθε για να τον υπηρετήσουν, αλλά για να υπηρετήσει εκείνος και να προσφέρει τη ζωή του ως “λύτρον ἀντὶ πολλῶν”» (κατά Μάρκον, 10, 42-45). 

Αυτό είναι το χριστιανικό πνεύμα της πολιτικής εξουσίας, ή καλύτερα «διακονίας» (=υπηρεσίας), και η εύρεση τέτοιων ηγετών αποτελεί το διαχρονικό αίτημα όλων των ανθρώπων και των λαών. Αυτό είναι και το πνεύμα του αγώνα της ΝΙΚΗΣ και το καλύτερο μήνυμα για την ιερή και ελπιδοφόρα Νύχτα των Χριστουγέννων, ώστε η μακροχρόνια πολιτική Νύχτα της πατρίδας μας να δώσει επιτέλους τη θέση της σε μια φωτεινή Ημέρα.

Με ελπίδα και πίστη

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: