ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

Μεγαλώνοντας παιδιά για τη Βασιλεία του Θεού (βιβλιοπαρουσίαση)


Εκδόσεις Εν πλω 

Αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει τους γονείς να κάνουν τη σύνδεση μεταξύ της πνευματικής ζωής, όπως την κατανοούμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία και των διαρκών προκλήσεων της ανατροφής των παιδιών μας· μεταξύ αυτού που ο Θεός έχει αποκαλύψει στους αγίους διαμέσου των αιώνων και αυτού που Εκείνος αποκαλύπτει σ’ έναν άλλο άγιο, το παιδί μας, την ώρα που ζωγραφίζει με μαρκαδόρους στον τοίχο. 

Θέλουμε να συνδέσουμε αυτό που συμβαίνει στην Εκκλησία την Κυριακή το πρωί με αυτό που συμβαίνει στα σπίτια μας κάθε ημέρα, καθώς αγωνιζόμαστε να σηκώσουμε τα παιδιά απ’ τα κρεβάτια τους κάθε πρωί και να φύγουμε απ’ το σπίτι χωρίς επεισόδια. Χρειάζεται να κάνουμε αυτές τις συνδέσεις για μας, όχι απλώς για τα παιδιά μας, και χρειάζεται να μάθουμε ότι η οικογενειακή ζωή είναι ένα κοινό ταξίδι που ως άξονα έχει την αγάπη, όχι μια σειρά καθηκόντων προς διεκπεραίωση.

Αυτό το βιβλίο είναι οι «οδηγίες χρήσης» που θα ευχόμουν να είχε δώσει κάποιος σε μένα και τη Γεωργία, τη σύζυγό μου, όταν η Κυράννα, το πρώτο μας παιδί, γεννήθηκε πριν από 21 χρόνια...

Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει να ακούμε μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες των όσων λέγονται και βιώνονται στην οικογενειακή καθημερινότητα.
π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός

Επιστημονική γνώση και προσωπική πείρα στις καλύτερες στιγμές της συνεργασίας τους! Πολύτιμο βοήθημα!
π. Bασiλειος Θερμός

Αυτό το βιβλίο περιέχει μια πρόταση ζωής ενάντια στον κατακερματισμό, καθώς υπερασπίζεται τη σύνθεση ανάμεσα στην πίστη στον Θεό και στην έμπρακτη εφαρμογή της.
Ελένη Καραγιάννη

 
Μαμαλάκης Φίλιππος

Ο Δρ Φίλιππος Μαμαλάκης, με τη σύζυγό του Γεωργία και τα επτά παιδιά τους, ζουν στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου αυτός εργάζεται ως Βοηθός Καθηγητής Ποιμαντικής Φροντίδας στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού. Διευθύνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του τομέα, και το αντικείμενο της διδασκαλίας του αφορά στην ποιμαντική φροντίδα, τον γάμο και την οικογένεια, το πένθος, τον θάνατο και το στάδιο προ του θανάτου, καθώς και σε ζητήματα που άπτονται της ποιμαντικής συμβουλευτικής. 

Το ιδιωτικό του ιατρείο βρίσκεται στην πόλη Newton της Μασαχουσέτης, όπου ο Δρ Μαμαλάκης εργάζεται με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Επίσης, έχει Master στη Θεολογία από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Purdue. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε σε ζητήματα παιδικής ανάπτυξης και οικογένειας, με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία γάμου και οικογένειας. Διδάσκει και γράφει για ζητήματα γονεϊκότητας τα τελευταία 21 χρόνια. Διευθύνει σεμινάρια για ζητήματα οικειότητας, σχέσεων, γάμου, γονεϊκότητας, και οικογενειακής ζωής, καθώς και περί Ορθοδοξίας και ψυχολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: