ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Σουδάν: έγκυος καταδικάζεται σε θάνατο επειδή παντρεύτηκε χριστιανό...

 

Πορφύρης Δ. Σταφυλά Π.
Τι και πώς 

Μια 27χρονη έγκυος, μητέρα ήδη ενός παιδιού καταδικάστηκε σε θάνατο και 100 μαστιγώσεις. Οι κατηγορίες που της αποδόθηκαν ήταν “βλασφημία” και “αποστασία”. Πρόκειται για την Meriam Yahia Ibrahim που δέχθηκε την καταδίκη της την Κυριακή 27 Απριλίου την ημέρα που η Δύση έχει καθιερώσει ως Γιορτή της μητέρας. (Christian Post 12.05.14).
“Kρίθηκε ένοχη”, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.


Η γυναίκα βρίσκεται κρατούμενη στις γυνακείες ομοσπονδιακές φυλακές Omdurman με το 20μηνο βρέφος της από τις 17 Φεβρουαρίου.
Γεννήθηκε από πατέρα μουσουλμάνο Σουδανό και μητέρα ορθόδοξη, χριστιανή από την Αιθιοπία. Ο πατέρας της τους εγκατέλειψε ότι ήταν 6 ετών και η μικρή ανατράφηκε ως χριστιανή. Το δικαστήριο -ως τέκνο μουσουλμάνου- την θεώρησε αυτοδίκαια μουσουλμάνα που σημαίνει ότι ο γάμος της με μη μουσουλμάνο είναι και άκυρος και τιμωρείται. 


Η Μυριάμ είναι διπλωματούχος του Πανεπιστημίου του Χαρτούμ. Παντρεύτηκε έναν χριστιανό του Νότιου Σουδάν τον Daniel Wani αλλά επειδή γεννήθηκε στο Σουδάν (μια χώρα απόλυτα εξισλαμισμένη) θεωρείται μουσουλμάνα.
H Kiri Kankhwende, επίσης εκπρόσωπος του C S W, δήλωσε ότι θα την εκτελέσουν αφού φέρει στο κόσμο το παιδί που έχει στα σπλάχνα της.
Διάφορες ξένες πρεσβείες (Καναδάς,Αγγλία,Ολλανδία,ΗΠΑ) με διαβήματα τους ασκούν πίεση στο καθεστώς: "Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας".
Το Σουδάν γνώρισε τη δίνη ενός καταστροφικού εμφυλίου μεταξύ 1983 και 2005 με 2 εκατομμύρια θύματα.
Πολλοί εξ αυτών ήταν χριστιανοί του Νότου. H ετήσια αναφορά του 2014 του USCIP επισημαίνει ότι το Σουδάν χρησιμοποιεί μια αυστηρή ερμηνεία της σαρία σε μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους.
Υπολογίζεται ότι μόνο το Barnabas Fund φυγάδευσε το 2013, 8.000 χριστιανούς ενώ πολλοί άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.


Περισσότερα για το θέμα εδώ!
Συλλογή υπογραφών για την Mariam Yehya Ibrahim γίνεται εδώ (ευχαριστούμε τον αδελφό που μας το έστειλε).

Και:
2012: Τελεσίγραφο στους χριστιανούς να φύγουν από το Σουδάν
Ένας στους τέσσερις χριστιανούς παγκοσμίως υφίσταται διώξεις
Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗΣ ΣΚΛΑΒΑΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

The Penalties for Apostasy in Islam
Women Saints Who Suffered Under Islam

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Συλλογή υπογραφών για την Mariam Yehya Ibrahim είναι

εδώ η