ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

«Η νομοθεσία περί "γάμου" ομόφυλων είναι "μια επανάσταση στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες", η οποία θα οδηγήσει στην κατάρρευσή τους»


Το θέμα συζητιέται έντονα, αφού επιχειρείται η επιβολή του από την Ε.Ε., ενώ αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε και η δήλωση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ότι θα αφορίσει τους βουλευτές που θα το ψηφίσουν. Παρόμοια τοποθέτηση έκανε και η Εκκλησία της Μολδαβίας.

Ας έχουμε υπόψιν ότι - όπως σωστά γράφτηκε - ο αφορισμός στην Ορθοδοξία δεν είναι απειλή, αλλά δημοσιοποίηση του γεγονότος ότι κάποιος ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ έχει βγάλει τον εαυτό του έξω από την Εκκλησία (το Σώμα του Χριστού). Η δημοσιοποίηση γίνεται για να μην πλανάται ο λαός, νομίζοντας ως χριστιανό τον μη χριστιανό και ως χριστιανικά έργα τα έργα του.

Επιπλέον, ας σημειωθεί ότι η προώθηση - πλέον - της ομοφυλοφιλίας ως υγιούς επιλογής στρέφεται κατά των ανθρώπων, ακόμη και των ίδιων των αδελφών μας των ομοφυλόφιλων, τους οποίους παραπλανά και απομακρύνει από τον πραγματικό προορισμό και την πρόσκληση κάθε ανθρώπου για ένωση με το Θεό. Για το θέμα, δείτε τα links που δίνουμε στο τέλος του άρθρου. Φυσικά δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να συμφωνήσει μ' αυτά.
Μόνο τους χριστιανούς και το χριστιανισμό δεν ανέχεται πλέον η Ευρώπη. Αυτοί δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με κανέναν.
Με την ευκαιρία των παραπάνω, προσθέτουμε μια σημαντική, κατ' εμέ, τοποθέτηση της Ρωσικής Εκκλησίας.

ΜΟΣΧΑ, 11 Μαρτίου, 2013 (από εδώ)

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, μέσω του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας πως η νομοθεσία στην Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο περί «γάμου» ομόφυλων είναι «μια επανάσταση στην κατανόηση του γάμου στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες» η οποία θα οδηγήσει εν καιρώ στην κατάρρευση των κοινωνιών εκείνων.

Το έγγραφο αυτό σημειώνει πως «η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί και προστατεύει την αρχική Χριστιανική κατανόηση της σημασίας του γάμου και της οικογένειας, καθαγιάζει τις έγγαμες σχέσεις εντός του Μυστηρίου της Εκκλησίας και βεβαιώνει την σοβαρότητα του Γάμου για την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας σαν σύνολο.»

Προσθέτει: «Στις χώρες που έχουν ξεκινήσει στο μονοπάτι της ριζικής αναθεώρησης των παραδοσιακών οικογενειακών ηθικών, η διαδικασία αυτή έχει καταλήξει σε δημογραφική κρίση η οποία διογκώνεται από χρόνο σε χρόνο.»

«Η αναθεώρηση των θεμελιωδών προτύπων της οικογενειακής νομοθεσίας - επί των οποίων έχει επί αιώνες χτιστεί η ανθρώπινη κοινότητα και τα οποία έχουν διαφυλαχθεί όπως πριν στον ηθικό κώδικα των μεγάλων θρησκειών του κόσμου – είναι μονοπάτι που οδηγεί στην αυτό-διάλυση ολόκληρων εθνών», δηλώνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Η νομιμοποίηση των ομόφυλων ενώσεων είναι άλλο ένα βήμα προς την επιδίωξη να δοθεί ένα απολύτως νέο νόημα στον γάμο και την οικογένεια, που είναι άμεσα αντίθετο στο Χριστιανικό», αναφέρει η δήλωση, προσθέτοντας πως η ώθηση για τις αλλαγές αυτές δεν αποβλέπει στην βελτίωση της κοινωνίας, αλλά βασίζεται στον «ατομισμό και τον ηδονισμό σε κλίμακα κοινωνίας και κράτους, και εν τέλει σε κλίμακα ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανησυχεί ιδιαιτέρως για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ονομάζοντας μια τέτοια ανεκτική νομοθεσία «επικίνδυνη».

«Τα παιδιά αυτά θα αναπτύξουν μια άποψη για γονείς, οικογένεια, καθώς και ηθικές και κοινωνικές αξίες εντελώς διαφορετικές από τις παραδοσιακές» λέει το έγγραφο.

«Όλα αυτά θα συνεισφέρουν στον περαιτέρω αφανισμό των διαφορών ανάμεσα στα φύλα και κατά συνέπεια στην βίαιη αφαίρεση από την δημόσια συνείδηση την εικόνα της γυναίκας ως γυναίκας, συζύγου και φύλακα της οικογενειακής εστίας».

«Η τελική απόρριψη της ιδέας πως ο άνδρας και η γυναίκα έχουν ειδικά λειτουργήματα και πως συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον στην οικογενειακή ζωή απειλεί με καταστροφικές συνέπειες, και για το άτομο, και για την κοινωνία.»

Η δήλωση κηρύσσει πως η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, που αριθμεί περισσότερο από 150 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο, θα επιδιώξει να επιτύχει υποστηρικτικές σχέσεις με «άλλες θρησκείες καθώς και με όσους έχουν μη-θρησκευτικές κοσμοθεωρίες, οι οποίοι έχουν διατηρήσει την παραδοσιακή κατανόηση του γάμου ως ένωση ανδρός και γυναικός.»

Το έγγραφο αναφέρει πως η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα αντιτεθεί «στις προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί μια ριζοσπαστική νομική αναθεώρηση προκειμένου να επιβάλει πάνω σε ολόκληρη την κοινωνία μια διαφορετική κατανόηση του γάμου, κάτι πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία.»

Το πλήρες κείμενο της «Δήλωσης της Υπηρεσίας Επικοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας – Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων» για τις πρόσφατες αλλαγές σε οικογενειακές νομοθεσίες στην Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία, εδώ


Για να εξηγούμαστε:

Περί Gay Pride
Gay agenta - Ομοφυλοφιλία και ορθοδοξία

Αναγνώριση συμβίωσης ομοφύλων: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Απαντήσεις σε επιχειρήματα τών υποστηρικτών τής θεσμοποίησης τής ομοφυλοφιλίας (5 Δεκεμβρίου 2013).
Απέτυχε η αλλαγή φύλου και διάλεξε να πεθάνει !! (ή: γιατί επείγει να ενταθεί η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο δυτικό κόσμο!)

Έρωτας, σεξ, γάμος και μοναχισμός
Για τη σημασία του γάμου και τη μοιχεία (συζυγική απιστία)
Η αμαρτία (χωρίς ηθικισμούς)
Το παιδί με τον κατάλογο των αμαρτιών, που του είχαν γράψει άλλοι...
Ηθικισμός στην Ορθοδοξία; Όχι, ευχαριστώ!

ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ σωστά είναι αυτά αλλα πρέπει να το καταλάβει και ο απλός κόσμος.Για αυτό και πρέπει να γίνουν οι κατάληλες ενέργειες ώστε να μην περάσει αυτή η σαπίλα

Ανώνυμος είπε...

Δήλωση τού έτους 2013 τής Συνάξεως περί Γάμου και Σεξουαλικότητας, εκ της Συνάξεως των Κανονικών Επισκόπων Βορείου και Νοτίου Αμερικής:
Προς τους Ορθοδόξους Πιστούς μας

1. Εμείς, η Σύναξη των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής, εκπροσωπούντες τα εκατομμύρια των Ορθοδόξων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στον Καναδά και στην Κεντρική Αμερική, εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας εξ αιτίας των προσφάτων ενεργειών εκ μέρους των αντιστοίχων Κυβερνήσεών μας, καθώς και ορισμένων κοινωνικών τάσεων που αφορούν στο καθεστώς του Γάμου στις χώρες μας, ειδικότερα δε την νομιμοποίηση των ομόφυλων ενώσεων.
2. Η Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία περί Γάμου και σεξουαλικότητας, στέρεα ριζωμένη στην Αγία Γραφή, στην δισχιλιετή Παράδοση της Εκκλησίας και στον Κανονικό Νόμο, υποστηρίζει πως το Μυστήριο του Γάμου αποτελείται από την ένωση ανδρός και γυναικός, και πως ο αυθεντικός Γάμος αντικατοπτρίζει την ιερή ένωση που υπάρχει μεταξύ του Χριστού και της Νύμφης Του, την Εκκλησία.
3. Πρόσωπα με ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό πρέπει να φροντίζονται με το ίδιο έλεος και αγάπη που χαρίζεται σε ολόκληρη την ανθρωπότητα από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Πέραν αυτού, η Εκκλησία είναι ένα πνευματικό νοσοκομείο, μέσα στο οποίο όλοι μας καλούμεθα να βρούμε την θεραπεία της πεπτωκυίας ανθρώπινης φύσεώς μας μέσω του Ιησού Χριστού, ο Οποίος προσέλαβε την ανθρώπινη φύση προκειμένου να την παλινορθώσει.
Όλοι μας παλεύουμε με διάφορα πάθη, και μόνο μέσα στην Εκκλησία μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να τα ξεπεράσουμε τα πάθη αυτά, βοηθούμενοι από την Χάρη του Θεού. Η ανταπόκρισή μας σε οποιαδήποτε σεξουαλική έλξη, έξω από τον μυστηριακό γάμο – είτε η έλξη είναι ετεροφυλόφιλη είτε ομοφυλόφιλη – μας αποξενώνει από τον Θεό.
4. Παροτρύνουμε τον Κλήρο και τους πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας να δώσουν μαρτυρία στις άχρονες διδασκαλίες του Χριστού, με το να επιδιώκουν την αγνότητα και την αγιότητα μέσα στις ζωές τους, με το να εκπαιδεύουν τις οικογένειες και τις κοινότητές τους πάνω στις αρχές του Αγίου Ευαγγελίου, και με την εναπόθεση της εμπιστοσύνης τους στον Κύριό μας, ο Οποίος «ενίκησε τον κόσμον». (Ιω.16:33)
5. Εν τέλει, ενθαρρύνουμε τους πιστούς μας να πλησιάσουν τον ενοριακό Ιερέα τους ή τον Πνευματικό τους με τυχόν απορίες ή ανησυχίες σχετικά με την παρούσα δήλωση και τους πρακτικούς αντίκτυπούς της στις ζωές τους.
Από: http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/oikogeneia/symfwno_symbiwshs_3.htm

Ανώνυμος είπε...

Μια απλή παρατήρηση.Οι ομοφυλόφυλοι,δεν θέλουν να παντρευτουν απο βίτσιο,αλλά επειδή όταν αρρωστήσει κάποιος ή πεθάνει,δεν μπορεί ο άνθρωπος που πέρασε μια ζωή μαζι του,να τον δεί και να λάβει την περιουσία την κοινή ισως.Αλλά πάνε μετά οι οικογένειες που τους είχαν ξεγραμένους και αποκομμένους και πετάνε έξω τον άνθρωπο που είχε επιλέξει ο εκάστοτε ομοφυλος.Ας μη γελιόμαστε,ειναι πολύ δύσκολος ο αγώνας να ξεφύγει κάποιος απο αυτό,και παίζουν και γενετικά πράγματα.Καλά κάνει η εκκλησία και δν το δέχεται,όκ,καλά λένε οι άγιοι να το αποφεύγουν όλοι,για να μην χασουμε το μέτρο,άλλα όχι να φτανουμε σε σημείο να μην τους αναγνωρίζουμε ουτε το δικαίωμα στη κοινή περιουσία.Ρε παιδια,εξω απο το χορο,πολλα τραγούδια λέμε.Ας δεχτούμε τουλάχιστον το συμφωνο συμβιωσης που δεν μπλέκεται η εκκλησία...να έχουν κι αυτοί οι άνθρωποι μια διέξοδο. Ή τραγικό ζόρι απέναντι στη φυση και εξορκισμός (για να φυγει το ''δαιμόνιο'') ή γάμος;; Ενα μέτρο ρε παιδία σαν κοινωνια δεν έχουμε....όλο στα άκρα είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/oikogeneia/symfwno_symbiwshs_anavthseis.htm

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟ:
------------

8) Το σύμφωνο συμβίωσης δεν είναι γάμος! Αν ήταν γάμος θα διαφωνούσαμε και εμείς. Απλά δίνει μερικές διευκολύνσεις σε μία (αμαρτωλή έστω) μειονότητα. Γιατί δεν θέλετε να τους παρέχετε τις διευκολύνσεις αυτές;

Γιατί δεν είναι γάμος; Επειδή δεν το ονομάζουν έτσι; Μα το όνομα δεν είναι τίποτα. Αν προσέξετε τις διατάξεις, δίνουν στα ομόφυλα ζευγάρια τις ουσιαστικά ίδιες κοινωνικές δυνατότητες με όσους συνάπτουν γάμο. Σε νομικό και κοινωνικό επίπεδο τι άλλο χρειάζεται; Απλά δεν ονομάστηκε έτσι για να γίνει ευκολότερα αποδεκτό. Αργότερα θα γίνει και αυτό. Όπως συμβαίνει τώρα σε διάφορες χώρες (π.χ. Γαλλία). Εμείς δεν απαγορεύουμε στους Ομοφυλόφιλους να έχουν τις αμαρτωλές σχέσεις τους. Ο Θεός τους προειδοποιεί για το αποτέλεσμα των πράξεων τους. Αλλά και Εκείνος δεν τους σταματά. Ούτε τους διευκολύνει όμως, οπότε δεν έχουμε εμείς δικαίωμα να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αν βλέπεις πως ο αδελφός σου βαδίζει σε μονοπάτι προβληματικό που θα του δημιουργήσει ωδίνες τον προειδοποιείς, ακόμα και αν δεν έχεις το δικαίωμα να τον σταματήσεις. Δεν του διευκολύνεις τον δρόμο όμως, ώστε να πάει γρηγορότερα εκεί. Έτσι και εμείς οι Χριστιανοί, με την ψήφο μας και με το θάρρος της γνώμης μας θα υποστηρίξουμε όσα πηγάζουν από 20 αιώνες αγαπητικής διακονίας και κοινωνικής δράσης. Από Αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα:
http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/oikogeneia/symfwno_synodos_1.htm