ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου παρομοιάζει το ΝΑΤΟ με ''Τέταρτο Ράιχ''


Με "Τέταρτο Ράιχ'' παρομοιάζει το ΝΑΤΟ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, από άμβωνος, μετά τα εγκαίνια νέου ναού στο Βόρειο Μαυρβούνιο.
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο, το ΝΑΤΟ αντιπροσωπεύει μια συνέχεια του φασισμού και επιθυμεί να κυβερνήσει όλο τον κόσμο.

 

Σε άλλο σημείο ο δυναμικός Ιεράρχης της Σερβικής Εκκλησίας, εκτιμά ότι χρειάζεται η ύπαρξη της ενότητας στην Ευρώπη, αλλά υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επιτευχθεί μέσω του ΝΑΤΟ.
"Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του ΝΑΤΟ; Τι είναι το ΝΑΤΟ, αν δεν είναι το τέταρτο ράιχ; Τι είναι το ΝΑΤΟ, αν δεν είναι μια συνέχεια του φασισμού που επιθυμεί να κυβερνήσει τον κόσμο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μαυρβουνίου. 


Επίσης ο κ. Αμφιλόχιος τόνισε: "Πηγαίνουμε στην Ευρώπη για να συνεισφέρουμε κάτι, όχι για να ικετεύουμε! Το πρώτο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως Μαυροβούνιο, θα ήταν να ζητήσουμε από το ΝΑΤΟ να ακυρώσει το σύμφωνο. Αυτή θα ήταν η συνεισφορά του Μαυροβουνίου στην Ευρώπη".
Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος αναφέρθηκε και στο Κόσοβο και τα Μετόχια, τονίζοντας ότι "εκεί συνεχίζεται ακόμη η τυράννια του Σουλτάνου Μουράτ Α."
"Τώρα δεν είναι όμως ο Μουράτ που συμμετέχει σε αυτό, αλλά το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, με άλλα λόγια, είναι όπως με τις σταυροφορίες, την ιερά εξέταση, τον Ναπολέων και τους Μπολσεβίκους", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Αμφιλόχιος. 


Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου υπογράμμισε ακόμη ότι "αυτοί υποτίθεται ότι προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και μας ρίχνουν βόμβες, και αυτό το ονομάζουν ανθρωπιστικό βομβαρδισμό."
"Οι Αμερικανοί έχουν δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις στο κόσμο στο Κόσοβο για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Οι ηγέτες μας πρέπει να το σκεφτούν αυτό καλά", πρόσθεσε ακόμη ο Σεβασμιώτατος.
Τέλος ο κ. Αμφιλόχιος αναρωτήθηκε: "Πρέπει να πάμε στην Ευρώπη, αλλά σε ποια Ευρώπη; Σε μια Ευρώπη τυρανική, εγκληματική, που ποδοπατά τους φτωχούς, αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε;".

Δεν υπάρχουν σχόλια: