ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Καλά νέα από την ορθόδοξη Αφρική...


Ιερατική οικογένεια έξω από το καλύβι της

Κλικ στους τίτλους:

Πνευματικό καταφύγιο για τους νέους του Γιαουντέ στο Καμερούν

Θαυμαστά γεγονότα στο Μαλάουι !!

Aπό το δεύτερο post παραθέτω ένα απόσπασμα:

Τώρα, αυτές τις ημέρες, στην εκκλησία του Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, που χτίζουμε στην πόλη Ζόμπα, παρουσιάστηκε ένας παράξενος «τρελός», στάθηκε στο μέσο του οικοπέδου και απευθύνθηκε με δυνατή φωνή στους κτίστες και κατηχητές μας που βρίσκονταν εκεί. Αυτός ο «τρελός» είναι γνωστός στην περιοχή. Είναι άστεγος και γυρίζει από χωριό σε χωριό με τρύπια και βρώμικα ρούχα. Όλοι τον περιγελούν και τον χλευάζουν. Μικροί και μεγάλοι απαξιούν να του μιλήσουν και, όταν το κάνουν, είναι ή για να τον κοροϊδέψουν, ή για να του πετάξουν κανένα ξεροκόμματο ψωμί. Εμείς έως τώρα δεν τον γνωρίζαμε.

Οι κατηχητές που βρίσκονταν εκεί ετοιμάστηκαν να τον διώξουν από τον αύλειο χώρο της Εκκλησίας και εκείνος με δυνατή φωνή στάθηκε ανάμεσά τους και τους λέει:

«Μη με διώχνετε! Ήρθα να σας μιλήσω για την Ορθοδοξία! Εδώ, σ’ αυτή την εκκλησία που χτίζετε, βρίσκεται η αληθινή πίστη! Εδώ βρίσκεται η σωτηρία! Έχει έρθει τώρα και ο επίσκοπός σας στο Μαλάουι!!!». 
 
Αυτά και άλλα είπε ο παράξενος τρελός και σε λίγο έφυγε για να συνεχίσει την περιπλάνησή του…

Πώς αυτός ο άνθρωπος, στον οποίο ποτέ δε μιλήσαμε, ζώντας με αυτόν τον παράξενο τρόπο ζωής, στάθηκε με τόση παρρησία και μίλησε σε όλους για τη σωτηριώδη Ορθοδοξία; Το Άγιο Πνεύμα βέβαια, «ὅπου θέλει πνεῖ» και όποιον θέλει φωτίζει, για να φανερώνονται τα φοβερά, εξαίσια και θαυμαστά επιτελούμενα του Θεού.

Από τη μια μπορεί ως άνθρωποι να βουλιάζουμε από τις αμαρτίες, μα ο πανάγαθος και στοργικός Θεός Πατέρας μας μάς κρατάει από το χέρι, μας οδηγεί και ενισχύει στην πίστη και τη σωτηρία.
 
"Ν": Η Γιαγιά Αφρική χρειάζεται ακόμα αγώνα απ' όλους μας, ακόμα κι από μας που ζούμε μακριά της. Και όλος ο πλανήτης χρειάζεται ακόμη πολλή εργασία και προσευχή, γιατί έχουμε ευθύνη για τη σωτηρία όλων. Ο Θεός να δώσει.
 
Επισκεφτείτε και τα tags μας: Ο Χριστός στην Αφρική, Ο Χριστός στην Ασία & στα βάθη της Ασίας, Ορθόδοξες ρίζες στη Δύση & Ινδιάνοι - καθώς και τα ιστολόγια Ορθόδοξη Ιεραποστολή (οπου και ενημέρωση & αγώνας για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή παγκοσμίως), Ορθόδοξο Κογκό & Στον ορθόδοξο αμπελώνα της Αφρικής.

From The Heart Of Africa
Πρωτοπόροι Έλληνες ιεραπόστολοι στην Αφρική

Δεν υπάρχουν σχόλια: