ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

10 ιεραποστολικά βίντεο

7mhasia_15_jpg
Κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς στη Νότια Κορέα και Ινδονησία (από αυτό το άρθρο)
Οικογένεια ορθόδοξων Σουηδών
1ο βίντεο: Ο Αφρικανός μητροπολίτης Μουάνζας κ. Ιερώνυμος περιγράφει την καθημερινότητα της ιεραποστολής στη Βόρεια Τανζανία. Από τη σύναξη φίλων της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής (από εδώ).

2ο βίντεο: "Η πραότης της Ορθ. Ιεραποστολής και οι επιστροφές των ετεροδόξων στην Ορθ. Εκκλησία", π Ιωσήφ, Καθηγούμενος Ι.Μ. Ξηροποτάμου Εισήγηση του π. Ιωσήφ, Καθηγουμένου Ι. Μονής Ξηροποτάμου Αγ. Όρους, στην θεολογική ημερίδα "Η Ιεραποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και το Π.Σ.Ε.", Α.Π.Θ. 26-5-2009 Πηγή: www.impantokratoros.gr

Ορθόδοξοι Παπούα (από εδώ)
3ο βίντεο: Εγκαίνια κλινικής στην περιοχή Rubale (Ορθόδοξο Σχολείο Άγ. Σωσθένης) της Β Τανζανίας. Έργο που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο "Πορεία Αγάπης" με έδρα την Λάρισα. Προεξάρχει ο Αφρικανός στην καταγωγή μητροπολίτης Ουγκάντας.

4ο βίντεο: Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Τανζανία. Από την εκπομπή της ΕΤ3 Αληθινά Σενάρια ένα οδοιπορικό στην Αφρική.

5ο βίντεο: Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη.
7ganning
Αυστραλία: Ορθόδοξοι Αμπορίτζιναλς (από εδώ)

6ο βίντεο: Στη Σιέρρα Λεόνε εδώ και ένα χρόνο άρχισε ιεραποστολική προσπάθεια με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ. Θεοδώρου Β΄ από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο (τον πρώην άθεο ροκά που έγινε ορθόδοξος ιεραπόστολος και αγωνιστής για τα δικαιώματα των αδελφών του).
Μέσα σ' ένα χρόνο κατόρθωσε η Ορθόδοξος Εκκλησία μας να κάνει αισθητή την παρουσία της στην πολύπαθη αυτή χώρα, η οποία μετά από ένα σκληρό δωδεκαετή εμφύλιο πόλεμο προσπαθεί τώρα να κάνει τα πρώτα της βήματα στο σταθερό δρόμο της ειρήνης. Τα έργα τα οποία αναπτύσσονται εκ μέρους του Πατριαρχείου μας είναι κυρίως στον τομέα της εκπαιδεύσεως και ανακουφίσεως των πασχόντων θυμάτων του πολέμου. Προσφέρθηκαν εκ μέρους της κυβερνήσεως της χώρας διάφορα οικόπεδα με σκοπό την ανάπτυξη αυτών των έργων. Παράλληλα η Ορθόδοξος Εκκλησία μας έχει την αμέριστη συμπαράσταση και εξυπηρέτηση για την άμεση λύση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.Βαπτίσεις Ορθοδόξων στην Σιέρα Λεόνε. Η Ακαδημία Θεολογικών και άλλων Σπουδών κτίζεται με γοργούς ρυθμούς σε μεγάλο οικόπεδο μέσα στην πόλη Φρήταουν, πρωτεύουσα της χώρας. Εδώ θα στεγασθεί και το ιεραποστολικό έργο, από το οποίο θα κατευθύνονται όλες οι διακονίες του Ιεραποστολικού Κλιμακίου· γραφεία, κοιτώνες για τους ιεραποστόλους ιερείς και λαϊκούς, κοιτώνες φιλοξενίας εθελοντών επισκεπτών με σκοπό την προσφορά στο έργο της Εκκλησίας.
Πηγή κειμένου: Ορθόδοξη Μαρτυρία.

Ορθόδοξοι ιερείς της Αϊτής (από εδώ)
7ο βίντεο: Στιγμιότυπα από το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στο Καμερούν μέσα από το φακό της εκπομπής "Αληθινά Σενάρια" της ΕΤ3.

8ο βίντεο: Θεία λειτουργία στους Τουρκάνα (από εδώ).

9o βίντεο: Ορθόδοξοι Ιθαγενείς της Αλάσκας (βλ. εδώ).

10ο βίντεο: Η θρυλική πλέον μονή του αγ. Γερμανού της Αλάσκας στην Καλιφόρνια, που ίδρυσε ο αγιασμένος π. Σεραφείμ Ρόουζ και όπου επιτελείται σοβαρό ιεραποστολικό έργο στη δύση ακόμη και σήμερα (από εδώ).

Σαν ΥΓ: Βίντεο με εξαιρετική συνέντευξη του π. Ιωνά της Ταϊβάν: δείτε την εδώ.

Επισκεφτείτε και τα tags μας: Ο Χριστός στην Αφρική, Ο Χριστός στην Ασία & στα βάθη της Ασίας, Ορθόδοξες ρίζες στη Δύση & Ινδιάνοι - καθώς και τα ιστολόγια Ορθόδοξη Ιεραποστολή & Η μαρτυρία του Χριστού στα σύγχρονα έθνη.
Και: Μια φυλή κανίβαλων στην Ορθοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: