ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αλλαγή φύλου;


Άντρας που έγινε γυναίκα και μετά πάλι άντρας θεωρεί τις εγχειρήσεις φύλου απάτη. «Ήθελα μόνο συμβουλευτική υποστήριξη».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Αρχική Πηγή
Την ώρα που στην Αμερική συζητιέται αν οι εγχειρήσεις αλλαγής φύλου πρέπει να καλύπτονται από το λεγόμενο Obamacare, (το Πρόγραμμα Ιατρικής Περίθαλψης) ένας ασθενής στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέει ότι το μόνο που θα έπρεπε να παρέχεται μέσω της υγειονομικής περίθαλψης της χώρας του είναι η συμβουλευτική υποστήριξη.
«Με βάση τις εμπειρίες μου, πιστεύω ότι οι εγχειρήσεις αλλαγής φύλου δεν θα πρέπει να επιτρέπονται, και σίγουρα όχι μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας", δήλωσε ο ασθενής, Charles Kane, η ιστορία του οποίου εμφανίζεται σε ένα ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα Christian Institute website.
Ο Kane συνέχισε, "Οι άνθρωποι που νομίζουν ότι είναι γυναίκες παγιδευμένες σε ένα ανδρικό σώμα, κατά τη γνώμη μου, είναι εντελώς εξαπατημένοι. Εγώ σίγουρα ήμουν. ... Είχα ανάγκη παροχής συμβουλών, όχι μια εγχείρηση αλλαγής φύλου" (Δες ΕΔΩ)
Πιστεύει ότι η απόφασή του να προχωρήσει σε εγχείρηση αλλαγής φύλου ήρθε ως αποτέλεσμα της τραυματικής εμπειρίας από τη διάλυση του γάμου του.

Ο Peter LaBarbera, πρόεδρος του Americans for Truth, είπε στο WND πως παρακολούθησε τις δηλώσεις των αξιωματούχων της κυβέρνησης Ομπάμα να ενθαρρύνουν εκείνους που πιστεύουν ότι είναι «τρανσεξουαλικοί» να πιέσουν για να συμπεριληφθεί η εγχείρηση αλλαγής φύλου στο Obamacare.
Είπε ότι στις ΗΠΑ η "συμβουλευτική" θα ήταν ενδεχομένως μικρής συνδρομής σε άτομα όπως ο Kane, επειδή οι "επαγγελματίες" πιθανότατα γενικά θα επιχειρηματολογούσαν για μια θεραπεία αλλαγής φύλου για κάποιον με μια τέτοια διαταραχή.
Ο LaBarbera είπε στο WND ότι πιστεύει ότι απαιτούνται παράλληλες οργανώσεις για τις διάφορες ψυχιατρικές και ιατρικές ενώσεις "που λένε ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση σε αυτή τη τρέλα" των χειρουργικών επεμβάσεων αλλαγής φύλου.
Είπε ότι στις ΗΠΑ, οι "τρόφιμοι κυβερνούν το άσυλο".
Σύμφωνα με το Christian Institute, υπάρχει ένα πλήθος περιπτώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σε παιδιά από την ηλικία των 16 έχουν γίνει εγχειρήσεις αλλαγής φύλου. Οι γονείς έχουν πιέσει την Εθνική Υπηρεσία Υγείας για φάρμακα για τα παιδιά τους που προβαίνουν σε μία τέτοια μεταχείριση.
Στις ΗΠΑ, υπάρχουν προγράμματα στα οποία οι γιατροί ενθαρρύνουν τους γονείς να δώσουν στα παιδιά τους φάρμακα που καθυστερούν την εφηβεία για να κάνουν την εγχείρηση αλλαγής φύλου πιο "επιτυχημένη".
Το ινστιτούτο ανέφερε την περίπτωση του Kane, ο οποίος γεννήθηκε ως Hashimi Sam, και είχε εγχειριστεί το 1997 για να μοιάσει με γυναίκα. Οι φορολογούμενοι κατέβαλαν περίπου 100.000 βρετανικές λίρες.
Είπε ότι στη συνέχεια έζησε ως Samantha Kane, ζώντας με ένα πολυτελή jet-set lifestyle.
Στη συνέχεια, μετά από 7 χρόνια, το 2004, αποφάσισε ότι το να ζει ως γυναίκα ήταν ένα λάθος και προχώρησε στην δαπάνη άλλων 25.000 βρετανικών λιρών για τρεις περισσότερες εγχειρήσεις.
Τώρα αναζητά χρηματοδότηση για ένα ντοκιμαντέρ που το αποκαλεί "The Sex Change Delusion" («Η Απάτη της Αλλαγής Φύλου»).

Ο 50χρονος Kane έχει τώρα δεσμό με την 28χρονη Victoria Emms με την οποία σκοπεύει να παντρευτεί (φωτο).
Το ινστιτούτο σημείωσε ότι οι επικριτές τέτοιων εγχειρήσεων, αποκάλεσαν την δυσφορία του φύλου ότι είναι ψυχιατρικό θέμα. Μια βρετανική κυβερνητική έκθεση του 2000 δήλωσε: «Πολλοί άνθρωποι επανέρχονται στο βιολογικό τους φύλο αφού έζησαν για κάποιο χρονικό διάστημα στο αντίθετο φύλο.»
Η Regina Griggs, εκπρόσωπος του ‘Parents and Friends of Ex-Gays & Gays’, υποστήριξε ότι η λήψη ορμονών ή η αλλαγή μελών του σώματος με εγχείρηση δεν αλλάζει το φύλο.
«Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Ολόψυχα συμφωνώ με αυτό» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: