ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Κέρδισαν 11.300.000 δολάρια και τα ξόδεψαν σε δωρεές


Κέρδισαν στο λαχείο 11.300.000 δολάρια και ξόδεψαν ολόκληρο σχεδόν το ποσό σε δωρεές. Ο λόγος για ένα ζευγάρι συνταξιούχων από τον Καναδά που εκτιμά ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.


Κέρδισαν στο λαχείο 11.300.000 δολάρια και ξόδεψαν ολόκληρο σχεδόν το ποσό σε δωρεές. Ο λόγος για ένα ζευγάρι συνταξιούχων από τον Καναδά που εκτιμά ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. 
«Ότι δεν είχες από πριν δεν σου λείπει» είπε η 78χρονη Βιολέτα Λαρτζ σε δηλώσεις της σε τοπική εφημερίδα του Καναδά, ερωτηθείσα για τα κίνητρα της γενναιόδωρης αυτής πράξης.


«Τα χρήματα που κερδίσαμε δεν έχουν αξία» δήλωσε συγκινημένος και ο σύζυγος της Αλεν προσθέτοντας: «Έχουμε ο ένας τον άλλο».
Η 78χρονη γυναίκα υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες για την αντιμετώπιση της επάρατης νόσου όταν αυτή και ο σύζυγός της συνειδητοποίησαν ότι είχαν κερδίσει μια αμύθητη περιουσία στο Τζακπότ.
Όπως μάλιστα είπαν τα χρήματα τους προκαλούσαν «πονοκέφαλο» και γι’ αυτό προτίμησαν να τα διαθέσουν για την ανακούφιση ατόμων που τα είχαν πραγματικά ανάγκη.
Αρχικά αποφάσισαν να αναλάβουν τη συντήρηση άπορης οικογένειας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δωρεές σε μια σειρά ιδρυμάτων και οργανώσεων.  Ο πυροσβεστικός σταθμό της περιοχής, εκκλησίες, ο Ερυθρός Σταυρός, νοσοκομεία και οργανώσεις για την καταπολέμηση του Καρκίνου, του Διαβήτη και του Αλζχάιμερ είναι μερικά μόνο από τα ιδρύματα  που περιλαμβάνονται στη λίστα των ευεργετηθέντων από το ζευγάρι.
«Δεν έχουμε ξοδέψει ούτε ένα σεντ για προσωπική μας ευχαρίστηση. Περιμένω να ανακτήσω την υγεία μου για να  μπορέσω να κάνω το οτιδήποτε. Ούτως ή άλλως δεν ταξιδεύουμε. Ζούμε στη χώρα μας και είμαστε υπερήφανοι γι 'αυτό. Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε την υγεία ούτε την ευτυχία» καταλήγουν. 

Πηγή: Έθνος

Σχόλιο του blog μας: αυτοί οι άνθρωποι (μη ορθόδοξοι προφανώς) έκαναν πράξη την τέλεια υλική θυσία: απόχτησαν αμύθητη περιουσία και τη διέθεσαν ΟΛΗ!! Μπράβο τους. Ταπεινά πιστεύω πως μια θέση στον παράδεισο τους περιμένει και το εύχομαι ολόψυχα - ίσως συνηγορεί σ' αυτό και τούτο το κείμενο του αγίου Φιλάρετου της Ν. Υόρκης.
Ας ξυπνήσουμε λοιπόν κι εμείς. Έχουμε πολλούς ορθόδοξους φιλάνθρωπους αγωνιστές (μερικοί εδώ), καθώς και μερικούς φιλάνθρωπους πλούσιους, αλλά η περίπτωση των παραπάνω συνανθρώπων μας είναι πραγματικός φωτεινός φάρος για μας. Και στα δικά μας λοιπόν, να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους. Αμήν.

1 σχόλιο:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ.
ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΑΜΕ Ο Λ Α ΜΑΣ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΑΜΗΝ.