ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Η σύλληψη του τράπερ Trannos και η ΝΙΚΗ

 

Θ.Ρ.

Αρκετή έκταση πήρε στις δημοσιογραφικές εκπομπές αυτών των ημερών η τρίτη σύλληψη για οπλοκατοχή του τραγουδιστή της τραπ μουσικής «Τρανού» (Trannos), τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Ιουνίου. Ο ίδιος είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο άλλες δύο φορές το 2022, του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή, είχε γίνει είδηση αρχές Ιουνίου 2024 επειδή έτρεχε με το αυτοκίνητό του με 220 χλμ την ώρα κ.λ.π. Φυσικά, για την παρούσα σύλληψη αφέθηκε ελεύθερος. Υποθέτω ότι θα σχηματιστεί δικογραφία και ο ίδιος θα συνεχίσει τη «λαμπρή» και «καλλιτεχνική» καριέρα του.

 

Στην τηλεόραση, δημοσιογράφοι και αναλυτές επισήμαναν τι εστί «τραπ μουσική»: ένα μουσικό είδος που εξυμνεί το εμπόριο ναρκωτικών, το εύκολο χρήμα, την πολυτελή ζωή, τη χρήση της γυναίκας ως σεξουαλικού αντικειμένου.

Σχετικά θα παραπέμψω στο παλαιότερο, εκτενές άρθρο του Κ. Κοτσώνη «Βασίλισσα» ή «πόρνη»: οι γυναίκες στην trap μουσική. Θα παραθέσω επίσης και μια παράγραφο από το σχόλιο της κ. Ειρήνης Πετράκη (του 2021) στο Facebook με τίτλο «Περί σεξισμού και μισογυνισμού» (Irene Petrakaki / Facebook): «Εκατομμύρια views στο you tube σε όλα τα παραπάνω βίντεο από οργισμένους μπόμπιρες που χτυπιούνται αντιγράφοντας το ύφος και την κινησιολογία των ειδώλων και μετά παραδίδονται στον διαδικτυακό κόσμο του Pornhub για να εντρυφήσουν στον απόλυτο εξευτελισμό της γυναικείας υπόστασης. Μια απειλητική φράση που ακούμε συχνά να εκτοξεύεται από 13-14χρονους προς συνομήλικές τους είναι “σκάσε μωρή σαύρα, παλιοπατσαβούρα, μη σου χώσω καμία!”. Υπάρχουν κι άλλες, χειρότερες, που ντρέπομαι να γράψω. Παλιά τις άκουγες μόνο από νταβατζήδες. Τώρα, τις ακούς και στα διαλείμματα του σχολείου».

 

Αυτό που δεν ακούσαμε στις πρόσφατες δημοσιογραφικές αναλύσεις είναι ότι το Νοέμβριο του 2023 ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός είχε θέσει αναλυτικά το πρόβλημα των επιρροών της μουσικής τραπ στη νέα γενιά (εφήβων και παιδιών) μέσα στην ελληνική Βουλή (βλ. το ρεπορτάζ του Sportime «Δημήτρης Νατσιός: Ο μόνος που μίλησε για την επίδραση της τραπ στη νεολαία, ενώ όλα τα ΜΜΕ προβάλλουν τα trash “νταηλίκια”του Light»). Μάλιστα δύο μέρες αργότερα ένας άλλος τράπερ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών!

 

Η παρέμβαση περί τραπ έγινε στα πλαίσια ερώτησης που κατέθεσε ο Δ. Νατσιός προς το υπουργείο Παιδείας για το ολοένα και σοβαρότερο πρόβλημα του εθισμού της νεολαίας στην κατάχρηση του Διαδικτύου και των σύγχρονων καταναλωτικών συσκευών όπως τα «έξυπνα τηλέφωνα». Ο ίδιος έχει τοποθετηθεί για το θέμα και με αρθρογραφία του. Έχει θέσει επιτακτικά το ερώτημα «Γιατί αγρίεψαν τα παιδιά μας;» και έχει απευθύνει κραυγή αγωνίας γράφοντας «Γονείς, ξυπνήστε! Μαγαρίζουν τα παιδιά σας!».

 

Ήταν λίγο μετά την εποχή που τα συστημικά ΜΜΕ, τα μόνιμα φερέφωνα («παπαγαλάκια» λέμε σήμερα) του συστήματος, κορόιδευαν τον Νατσιό, επειδή είπε ότι τα παιδιά μας έχουν ανάγκη μια «Παιδεία αγνότητας και αθωότητας». Και κατόπιν αυτά τα ίδια ΜΜΕ έχυναν – και χύνουν μέχρι σήμερα – κροκοδείλια δάκρυα για την εγκληματικότητα των ανηλίκων, την ενδοσχολική βία, την έμφυλη βία και όλα τα συναφή. 

 

Τότε συντάκτρια της ιστοσελίδας Antimedia δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Tι σχέση έχει ο Νατσιός με τον εγγονό του Ρόμπερτ ντε Νίρο που πέθανε από λευκή σκόνη;», όπου διερωτάται:

«Τι λες, βρε Νατσιέ, κι εσύ; Να χαλάσεις την εκπαίδευση; Τόσων ετών διαφθορά; Έξαλλοι οι δημοσιογράφου του πάνελ, έξαλλο και το τουίτερ που απομόνωσε τη φράση, έξαλλα κι όλα τα συστημικά πολιτικώς ορθά ΜΜΕ!

Βρε συ Νατσιέ, δεν σε ψήφισα, αλλά βλέπω τι ζημιά πας να κάνεις, αν όντως μείνεις στις ιδεολογίες σου. Να στηρίξεις την οικογένεια; Και πώς θα πηγαίνουν τα παιδιά μετά on the Wild Side; Πώς θα γκαστρώνονται από μικρά και μετά θα ζητούν δικαίωμα στις αμβλώσεις αν έχουν αρχές; Πώς θα πρέπει να κάνουν “το εμβόλιο της μήτρας” στην εφηβεία, ακόμα και τα αγόρια, αν δεν έχουν σκοπό να ξεπεταχτούν από μικρά; Χαλάς την σούπα στις φαρμακευτικές. (…) Όχι βρε. Θέλουμε νεολαία μονδέρνα. Με ένα κινητό ανά χείρας, τα βυζιά έξω και καυτά σορτς, να δοκιμάζουν τα πάντα – σκόνες κάθε χρώματος και σεξουαλικές προτιμήσεις – να κάνουν όσες αμβλώσεις θένε, και προ πάντων, όλα τα εμβόλια, ό,τι κυκλοφορεί στην φαρμακευτική πιάτσα!»

 

Αυτά λοιπόν. Ας έχουμε το νου μας κι ας σοβαρευτούμε λίγο, αν θέλουμε να υπάρχει αύριο για τα παιδιά μας. Ας σοβαρευτουμε, τόσο ως γονείς όσο και ως καταναλωτές, αλλά και ως κοινωνικά και πολιτικά πρόσωπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: