ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Τι παίζει με τη ΝΙΚΗ και τις Ευρωεκλογές; Η εκπομπή του Διονύση Μακρή κατά του Δ. Νατσιού & της ΝΙΚΗΣ

Ενώ η ΝΙΚΗ δέχεται αδελφοκτόνα πυρά, ο αγώνας της ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων συνεχίζεται αμείωτος. Όντως είμαστε μιμητές του 1821: συνεχίζουμε να πυροβολούμε τους αδελφούς μας!

 


Μέσα στους παράλογους καιρούς μας, ενώ οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν, άρχισε πάλι ο αήθης πόλεμος κατά της ΝΙΚΗΣ από πιστούς χριστιανούς - επανάληψη του πολέμου που έγινε πριν και αμέσως μετά τις περυσινές (2023) κοινοβουλευτικές εκλογές.
Τώρα μάλιστα ο πόλεμος αυτός γίνεται από τον αναγνωρισμένο ορθόδοξο αγωνιστή και μέχρι χθες φλογερό υποστηρικτή της ΝΙΚΗΣ Διονύση Μακρή. Ιδού: https://www.youtube.com/watch?v=QaWoyBqOk5U.
Ξάφνου ο Δ. Νατσιός γίνεται "δάσκαλος που δίδασκε και λόγο δεν εκράτει". Ο καθημερινός αγώνας του στο Κοινοβούλιο διαγράφεται με μια μολυβιά! Αρχίζουν πυρά στο στυλ "μου είπαν", "άκουσα", "μήπως" -  "μήπως ο Νατσιός έχει αλωθεί από τη Μασονία" (!!) - ανόητη συκοφαντία για δήθεν σχέσεις της ΝΙΚΗΣ με τη Ντόρα Μπακογιάννη κ.λ.π.
 
Αφορμή του νέου αυτού πειρασμού - του νέου αδελφοκτόνου πειρασμού - είναι η συμμετοχή του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ. Ο Τσελέντης τιτλοφορήθηκε "πολέμιος της Εκκλησίας", δέχεται βροχή λίθων και οι άλλοι 16 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΙΚΗΣ που έχουν ανακοινωθεί αγνοούνται πλήρως. Όλοι οι προβολείς στον Τσελέντη, και κραυγές ότι η ΝΙΚΗ πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας.
Ντροπή. Ο Τσελέντης δεν είναι πολέμιος της Εκκλησίας, είναι πολέμιος της αθεΐας. Είναι γνωστό ότι είναι πιστός ορθόδοξος χριστιανός - προφανώς γι' αυτό και επιλέχθηκε. Στο παρελθόν, σε ανύποπτο χρόνο, έχουμε δημοσιεύσει κι εμείς άρθρο του, παρμένο από την Ενωμένη Ρωμιοσύνη: Άκης Τσελέντης: Τεράστια η δύναμη της πίστης! Προσωπικά το έχω βιώσει αρκετές φορές! Μήπως και η Ενωμένη Ρωμιοσύνη "αλώθηκε";
Είναι αλήθεια ότι έχει δημοσιεύσει ορισμένα ατυχή σχόλια, ιδίως για τη θεία κοινωνία και τον κορωνοϊό, την περίοδο της πανδημίας. Έχει κάνει λάθη. Ποιος δεν έκανε και δεν κάνει; Το συγκεκριμένο ζήτημα το διευκρίνισε με την παρακάτω ανάρτησή του, στην οποία μάλιστα αναφέρεται στον π. Χρύσανθο Κουτσουλογιαννάκη της Σπιναλόγκας ως επιχείρημα υπέρ του ότι η θεία κοινωνία ΔΕΝ μεταδίδει ασθένειες:

(20+) Akis Tselentis - «κκ όψιμοι ´φίλοί´ σας ενημερώνω ότι έχω... | Facebook

«κκ όψιμοι ´φίλοί´ σας ενημερώνω ότι έχω ακολουθήσει το παράδειγμα του Μιθριδάτη αποκτώντας ανοσία στα δηλητήρια ;-)»
Αγαπητοί μου φίλοι μέσα στις πολλές εκατοντάδες αναρτήσεις μου κάποιοι διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο, ενετόπισαν μια που αναφερόταν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και τους τρόπους μετάδοσης του Κορονοϊού. Φυσικά δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε μετάδοση να λαμβάνει χώρα μεταξύ πιστών (υπενθυμίζω ότι στη Σπιναλόγκα ο ιερέας που μετά λάμβανε τους λεπρούς για 40 χρόνια δεν έπαθε τίποτα).
Καταλήγω λέγοντας «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω/Ιωάννης 8: 7»
Ωστόσο, ακόμη και αν θεωρήσουμε λανθασμένη την επιλογή του για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ, αυτό απέχει από το να αρχίσουμε να αγανακτούμε, να διαγράψουμε με μονοκονδυλιά τον διαρκή αγώνα του Κινήματος υπέρ βωμών και εστιών και να τη λιθοβολούμε μετά μανίας. Έχουν ανακοινωθεί 22 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΙΚΗΣ. Ανάμεσά τους θα δείτε πρόσωπα με πολυετή δράση και αγώνα. Ας μην ψηφίσει τον Τσελέντη όποιος δεν τον θέλει. Βάζουμε έως 4 σταυρούς. Πάντως ας τον γνωρίσουμε κάπως καλύτερα, εδώ.
 
Στο μεταξύ, ο αγώνας της ΝΙΚΗΣ για την Ορθοδοξία και ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων συνεχίζεται, παρά τα αδελφικά πυρά. Ορισμένα - ελάχιστα - δείγματα από μερικούς βουλευτές της:
Η Αλήθεια για το Άγιο Φώς (Νικόλαος Παπαδόπουλος)
Ο Big Brother αντικαθίσταται από τις Big Βρυξέλλες (Γεώργιος Αποστολάκης)
Η woke ατζέντα είναι νεοταξίτικος ιμπεριαλισμός (Γεώργιος Ρούντας)
Η Ρωμιοσύνη ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων (σειρά εκδηλώσεων της ΝΙΚΗΣ ανά την Ελλάδα για την αντι-ΝΤΠ αφύπνιση του ελληνικού λαού - ούτε αυτό μας αρκεί;)
 
Και:  

 
Ποια είναι η απάντηση της ΝΙΚΗΣ στην εκπομπή Δ. Μακρή; Δυστυχώς φανερώνει κάτι λυπηρό, επειδή και τον Μακρή τον εκτιμούμε ή τουλάχιστον τον εκτιμούσαμε. Και αυτή η απάντηση πρέπει να προβληματίσει τους ακροατές του:

Αφού ακούσαμε προσεκτικά σήμερα (21/03/2024) την διαδικτυακή εκπομπή «Για ποιον χτυπά η καμπάνα» του δημοσιογράφου Διονύση Μακρή, αποφασίσαμε ομόφωνα να καταδικάσουμε την συκοφαντική επίθεση που ο δημοσιογράφος αυτός εξαπέλυσε κατά του Προέδρου, προσωπικά, της «ΝΙΚΗΣ»  και άλλων στελεχών του Κινήματος.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θέλει με την παρούσα δήλωσή της να καταστήσει γνωστό στα μέλη και στους φίλους της «ΝΙΚΗΣ» ότι η συκοφαντική αυτή εκπομπή ήταν το αποτέλεσμα προηγούμενης εκβιαστικής απαίτησης του δημοσιογράφου, την οποία απηύθυνε στον Πρόεδρο του Κινήματος, να περιληφθεί στον κατάλογο των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, που όμως απορρίφθηκε αρμοδίως. Ρητά δήλωσε προς τον Πρόεδρο ότι εάν δεν συμπεριληφθεί, «ξεκινά ο πόλεμος». Ο πόλεμος αυτός που ο ίδιος ξεκίνησε ήταν η καταγγελλόμενη σήμερα εκπομπή του, ενώ προανήγγειλε ότι θα συνεχίσει την ίδια πολεμική τακτική.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της «ΝΙΚΗΣ» να μη δώσουν βάση στις συκοφαντίες αυτές και να συσπειρωθούν γύρω από τον Πρόεδρο, τους Βουλευτές και τα υπόλοιπα όργανα του Κινήματος, απορρίπτοντας τις συκοφαντίες.

Ρητά δε δηλώνει (η Κ.Ο.) ότι θα ακολουθήσουν άμεσα οι δέουσες νομικές ενέργειες κατά του συκοφάντη.

Επίσης, όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τις αποφάσεις του Προέδρου και της αρμόδιας Επιτροπής Επιλογής Υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, ως προς όλες τις υποψηφιότητες συνολικά.


*****
 
Αδελφοί μου αγαπημένοι, ο πόλεμος (και εκ των έσω) δυστυχώς είναι αναπόφευκτος και ο Θεός να δώσει να βαστάξουν όσοι αγωνίζονται για τα όσια και τα ιερά. Και πάλι, όποιοι νομίζουν ότι η ΝΙΚΗ τους πέφτει λίγη, ας ψηφίσουν εκείνους που τους πέφτουν "αρκετοί". Ας θυμόμαστε, ως παρηγοριά, ότι και στην Επανάσταση του 1821 (που τιμούμε σε λίγες μέρες) υπήρξαν σπουδαίοι αγωνιστές που προς στιγμή εξώκειλαν και στράφηκαν ο ένας εναντίον του άλλου! Κορυφαίο και τραγικό παράδειγμα ο Παπαφλέσσας, που συνήλθε την τελευταία στιγμή και θυσιάστηκε πολεμώντας κατά του Ιμπραήμ στο Μανιάκι. Ο Θεός να τους συγχωρέσει όλους, και εμάς. Τέτοιο παράδειγμα στην εποχή μας είναι, κατά τη γνώμη μας, οι αδελφοί ορθόδοξοι χριστιανοί που εξαπολύουν μύδρους κατά της ΝΙΚΗΣ· «οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι».
Αυτά προς το παρόν. Καλή σαρακοστή. Με αγάπη. Δόξα τω Θεώ. Καλό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: