ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Αντιρατσιστικός νόμος για την βεβήλωση του Σταυρού «προβλέπεται», κ. Πρωθυπουργέ;



Εστία / ΟΟΔΕ

Αντιρατσιστικός νόμος για την βεβήλωση τού Σταυρού «προβλέπεται», κ. Πρωθυπουργέ;

Ή εξαντλείτε την ευαισθησία σας μόνον για τα δικαιώματα τών ΛΟΑΤΚΙ; – Εάν κάποιοι έκαιγαν το Κοράνι, θα μένατε απαθής;

– Βαρεία προσβολή στις θρησκευτικές ελευθερίες εκατομμυρίων Χριστιανών

«ΚΑΡΑΜΕΛΑ» στα χείλη τών εκπροσώπων τών κομμάτων έχει καταστεί η λέξις «φασισμός», την οποία χρησιμοποιούν για να χαρακτηρίσουν ό,τι δεν τους αρέσει. Φασισμός, όμως, είναι η επιβολή τών θελήσεων μιας μεινότητας έναντι τής βουλήσεως τής συντριπτικής πλειονότητος τών πολιτών.

Εν προκειμένω, έχουμε ένα ντοκυμανταίρ υπό τον τίτλο «Αδέσποτα κορμιά», το οποίο υπερπροβάλλεται κατά τρόπον προκλητικό προς την πίστη τών Ελλήνων. Το ντοκυμανταίρ αυτό συνοδεύεται από μίαν άκρως αντιαισθητική αφίσα, που παριστά εσταυρωμένη ημίγυμνη εγκυμονούσα γυναίκα, κάτι που προσβάλλει έτι περισσότερο την θρησκεία και τα πιστεύω τού ελληνικού λαού.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος υπήρξε λαλίστατος ως προς τα δικαιώματα τών ΛΟΑΤΚΙ και έσπευσε να προδικάσει καταδίκες επί τη βάσει «αντιρατσιστικού» νόμου, παρέμεινε σιωπηλός. Η βεβήλωσις τού Σταυρού από την αφίσα ενός αμφιβόλου ποιότητος ντοκυμανταίρ ούτε τον ενόχλησε ούτε κινητοποίησε τα αντανακλαστικά του. Αυτά, φαίνεται, εξαντλούνται στην υποστήριξη τών ΛΟΑΤΚΙ και ενδεχομένως και άλλων μειονοτήτων. Θα αδιαφορούσε κατά τον ίδιο τρόπο, αν κάποιοι προσέβαλλαν ή έκαιγαν το Κοράνι; Θα παρέμενε απαθής; 

Όταν, όμως, πρόκειται για προσβολή τής ορθοδόξου πίστεως, ο κ. Πρωθυπουργός τηρεί σιγήν. Και ας πρόκειται για κλασσικό ζήτημα προσβολής και παραβιάσεως τής θρησκευτικής ελευθερίας. Ο ίδιος έφερε στην Βουλή νομοθέτημα που αφορά σε μία μειονότητα πολιτών και ήσκησε ασφυκτικές πιέσεις στους βουλευτές του για να το ψηφίσουν. Επί ενός ζητήματος, που αφορά στα θεμελιώδη δικαιώματα τής συντριπτικής πλειονότητος τών Ελλήνων πολιτών, απαξιοί να τοποθετηθεί. Αδιαφορεί. Και δεν είναι μόνον ότι αδιαφορεί για τα πιστεύω τών Ελλήνων. Η πολιτεία τους αρνείται και το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν. Να χαρούμε την δημοκρατία σας! Από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ χθες απαγορεύονταν οι υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις στο ιστορικό κέντρο τής Θεσσαλονίκης.

Η απαγόρευσις εξεδόθη διότι για τις 7 το απόγευμα είχε οργανωθεί συγκέντρωσις διαμαρτυρίας έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον», όπου επρόκειτο να προβληθεί η ταινία, στο πλαίσιο τού Φεστιβάλ Ντοκυμανταίρ Θεσσαλονίκης.

Κατά την επίσημη εκδοχή, την απαγόρευση απεφάσισε ο διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Σύνηθες να επιρρίπτωνται οι ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες… Αναφέρεται, δε, ότι η συγκεκριμένη απαγόρευσις επιβάλλεται, καθώς, «ενόψει τής πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων, επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά τής ζωής, τής σωματικής ακεραιότητας και τής ιδιοκτησίας, και απειλείται σοβαρά η διατάραξη τής κοινωνικοοικονομικής ζωής, τής κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, καθώς και τής λειτουργίας τών υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στην οριοθετημένη και κεντρικότερη περιοχή τής πόλης».

Έχουν γίνει ανεκτές συγκεντρώσεις και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ταραξίες έχουν αφεθεί να κάψουν και να καταστρέψουν υποδομές και περιουσίες, να διαταράσσουν το σύμπαν, να απειλούν ζωές, και ουδείς έλαβε μέριμνα να προλάβει αυτές τις καταστάσεις. Και ας ήταν απολύτως προβλέψιμη η εξέλιξις σε οχλοκρατικές εκδηλώσεις. Για τους κατά τεκμήριον φιλησύχους χριστιανούς πολίτες μόνον, απεφασίσθη απαγόρευσις. Τέτοιες ενέργειες κάνουν τους Έλληνες να αισθάνονται ξένοι στην χώρα τους. Σαν να τελούν υπό την κατοχή μειονοτήτων και ασυνειδήτων προσώπων.

Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά τού ζητήματος. Κρίνοντας από την αντιαισθητική αφίσα αυτού τού ντοκυμανταίρ αντιλαμβανόμεθα ότι η δημιουργός του, κάποια κ. Ελίνα Ψίκου, επέλεξε την οδό τής προκλήσεως τών Ελλήνων προκειμένου να αποκτήσει κάποια «καλλιτεχνική» υπόσταση. Προφανώς δεν έχει να παρουσιάσει τίποτε άλλο. Όπως ακριβώς και η κ. Γεωργία Λάλε παρεποίησε την ελληνική σημαία, βάφοντάς την ροζ. Ούτε αυτή έχει να παρουσιάσει κάποια αξιόλογη καλλιτεχνική δημιουργία και κατέφυγε στην προσβολή και στην πρόκληση. 

Και όπως ο δήμαρχος Αθηναίων «αγκάλιασε» το τερατούργημα τής κ. Λάλε, ο Πρωθυπουργός –όπως και τα κόμματα τής Αριστεράς– αδιαφόρησε για την προσβολή που συνιστά το «έργο» τής κ. Ψίκου. Και από τους μεν πολιτικούς τής Αριστεράς δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Συστηματικώς προσβάλλουν το θρησκευτικό και το πατριωτικό συναίσθημα τών Ελλήνων. Ο Πρωθυπουργός, όμως, περιμένει την ψήφο τους. Μόλις προχθές διετύπωνε κορώνες, κατηγορώντας τα κόμματα τής Δεξιάς ως «απατεώνες» και «ψευδοπατριώτες». Διερωτώμεθα, εν τέλει ποιος και γιατί θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «ψευδοπατριώτης».

Συμπλήρωμα

Απόκριες: η σάτιρα του Χριστού & των ιερέων επιτρέπεται, του Κασσελάκη όχι...

Διωγμός στα ΟΣΙΑ και στα ΙΕΡΑ μας!
ΝΙΚΗ: Να αποσυρθεί η βλάσφημη αφίσα!

Μεσογαίας: ''Πνίγονται μέσα στον ρατσισμό του αντιεκκλησιαστικού τους πάθους''

Δεν υπάρχουν σχόλια: