ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Δωδώνης Χρυσόστομος και "εκκλησιαστικός σκοταδισμός"




 

"Και αφιερώνουμε χρόνο να του εξηγήσουμε τα αυτονόητα σαν να είναι μικρό παιδί, αντί να εστιάσουμε στην επικινδυνότητα της δύναμης και της επιρροής ενός ανθρώπου (ή ενός φορέα;!) με τόσο σκοταδιστικές απόψεις."
Τάδε έφη η ηθοποιός κ. Ιωάννα Τριανταφυλλίδου (εδώ) για τις δηλώσεις του μητρ. Δωδώνης Χρυσόστομου περί βιασμού.
Η κ. Τριανταφυλλίδου είναι γνωστή σε μένα από τους ρόλους της και σεβαστή, αλλά πρέπει να επισημάνω ότι δεν έχει δίκιο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι ένας φορέας με "τόσο σκοταδιστικές αντιλήψεις". Για να αντιληφθεί η αδελφή μας πόσο λάθος έχει, την παρακαλώ απλώς να κάνει μια βόλτα στο φιλόπτωχο ταμείο της μητρόπολης ή της ενορίας στην οποία μένει - όποια και αν είναι - και θα καταλάβει εκεί τι σημαίνει Εκκλησία και αν είναι "σκοταδιστική" ή αν αποτελεί το τελευταίο Φως που έχει απομείνει σε αυτόν τον κατασκότεινο κόσμο.

Αν θέλει, ας διαβάσει (και κάθε ενδιαφερόμενος) τα:
Η συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Αφρικής
Η τιμή του Σίμωνος Κυρηναίου ως αγίου από τους Ορθοδόξους Αφρικανούς της Αμερικής (από εκεί η φωτο)

Αυτό κρατάω από το όλο σκηνικό. Ότι οι δηλώσεις του μητρ. Δωδώνης ήταν απαράδεκτες είναι αυτονόητο, ακόμη και για τις "σκοταδιστικές" χριστιανικές αντιλήψεις μου!...
Όσο απαράδεκτο βέβαια είναι και το να λένε κάποιοι, και κάποιες, ότι ο αγώνας των χριστιανών υπέρ της ζωής των αγέννητων παιδιών και η καταδίκη των αμβλώσεων (δεν εννοώ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σε σχέση με βιασμούς) αφορά δήθεν "το τι κάνει η γυναίκα με το σώμα της και τη ζωή της", λες και το παιδί που κυοφορεί είναι μέρος του εαυτού της και κομμάτι του σώματός της.
Ας τα λέμε όλα, παρακαλώ, για να είμαστε στο δρόμο της αλήθειας και όχι του ψεύδους.
Με αγάπη. Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: