ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανήγγειλε τέσσερις νέες αγιοκατατάξεις Αγιορειτών Πατέρων


Αιμίλιος Πολυγένης, Ρομφαία

Ένα χαρμόσυνο μήνυμα από τα χείλη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου αναγγέλθηκε πριν από λίγα λεπτά στις Καρυές του Αγίου Όρους. 
Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης του Γένους, κατά την ομιλία του στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, ανήγγειλε την αγιοκατάταξη τεσσάρων Αγιορειτών Πατέρων.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ότι το Πατριαρχείο θα προβεί σύντομα στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου, Δανιήλ Κατουνακιώτου, Ιωσήφ του Ησυχαστού και Εφραίμ Κατουνακιώτου ["Ν": παρακάτω στις φωτογραφίες με αυτή τη σειρά].
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατά την διάρκεια της Σύναξης στην Ιερά Επιστασία ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την χαρμόσυνη αναγγελία των Αγιοκατατάξεων.
«Μας συγκινήσατε Παναγιώτατε, για την αναγγελία των αγιοκατατάξεων των τεσσάρων γερόντων του Αγίου Όρους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Εφραίμ.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απαντώντας στον Γέροντα Εφραίμ μεταξύ άλλων τόνισε: «Άγιε Καθηγούμενε, σας το κρατούσα για έκπληξη».
Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας στην Romfea.gr για την αναγγελία των αγιοκατατάξεων δήλωσε: «Είναι άξιον και δίκαιον».

 

Συμπληρωματικά

Πρόταση αγιοκατάταξης Ορθοδόξων μορφών
Συναξαριστής του 21ου αιώνα: επειδή η αγιότητα δεν έχει ημερομηνία λήξεως...
Η θέωση ως σκοπός της ζωής του ανθρώπου (π. Γεωργίου Καψάνη)
Η άμεση γνώση του Θεού από τους ανθρώπους

Δεν υπάρχουν σχόλια: