ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός ιερέας της Πάτρας με τα μπαλόνια...


Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σταυρόπουλος


The Best
 
Δεν άντεξε τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του και μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Παντοκράτορος και των Αγίων Αναργύρων Ιωάννης Σταυρόπουλος, έφυγε από τη ζωή.
Ο  αγαπητός ιερέας της Πάτρας ήταν η «ψυχή» της εθελοντικής αιμοδοσίας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.
O παπα-Γιάννης Σταυρόπουλος τράβηξε την προσοχή όλων όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μία φωτογραφία του στην οποία κρατάει κόκκινα μπαλόνια. Ήταν ο ευρηματικός του τρόπος να καλέσει τους Πατρινούς να δώσουν αίμα. 
Για τους εκτός Πατρών είναι ένα ιδιαίτερο θέαμα, ένας ιερωμένος να φορά μπλουζάκι με … στάμπες ή να κρατά μπαλόνια στο χέρι του.
Σε όσους τον γνώριζαν, όμως, και είναι πάρα πολλοί στην Πάτρα, και όχι μόνον οι ενορίτες του Παντοκράτορα, δεν προκάλεσε καμία ιδιαίτερη εντύπωση, παρά μόνον θαυμασμό γιατί ήταν ευρηματικός και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μιλήσει για το έργο της τοπικής Εκκλησίας.


Ο παπα-Γιάννης Σταυρόπουλος εδώ και πολλά χρόνια αθόρυβα επιτελούσε ένα σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο με την συλλογή τροφίμων, ενδυμάτων και χρημάτων που χρησιμοποιούνται για την αγορά φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης, πληρωμής των ενοικίων, της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ συμπολιτών που δεν έχουν χρήματα να ανταποκριθούν.
Στόχος του ήταν να φροντίζει όχι μόνον για εκείνους που φθάνουν ως την εκκλησία, ζητώντας βοήθεια, όσο κυρίως εκείνους που η αξιοπρέπειά τους και η προηγούμενη κατάστασή τους δεν τους αφήνουν να απλώσουν το χέρι.
Ο παπα-Γιάννης, βοηθούμενος από ένα δίκτυο συνεργατών, κατόρθωσε να φθάνει στα σπίτια αυτών των ανθρώπων και να σταθεί πραγματικά ο καλός φίλος και προστάτης. Και η δράση του δεν περιορίστηκε στην ενορία του Παντοκράτορα, όπου διακονούσε, αλλά επεκτάθηκε σε πολλά σημεία της πόλης και έφθασε ως τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, αφού πολλοί είναι οι κρατούμενοι που δέχθηκαν τη συμπαράσταση και την φροντίδα του.
Στον εξαιρετικό αυτό ιερέα ανέθεσε πριν μερικά χρόνια ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος την ευθύνη για την κεντρική αιμοδοσία της Μητροπόλεως.
Δύο φορές το χρόνο, άνοιξη και φθινόπωρο, ο παπα-Γιάννης, φορώντας τη λευκή μπλούζα της αιμοδοσίας μοίραζε φυλλάδια στους διερχόμενους και τους καλούσε να δώσουν αίμα, εξηγώντας τους πόσο σημαντικό είναι να αιμοδοτείς, αφού το αίμα είναι μοναδικό και δεν μπορεί να παραχθεί στο εργαστήριο.

Για τον άνθρωπο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: