ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ, "ΟΤΑΝ ΨΙΘΥΡΙΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ"


Όλα, όσα ο Θεός μάς στέλνει ή παραχωρεί και συμβαίνουν στη ζωή μας, μοιάζουν με ψίθυρους…
Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο από ιστορίες, όλες αυθεντικές, που προέκυψαν από το συναπάντημά μας με κάποιους ωραίους ανθρώπους. Καθεμιά από αυτές είναι πιο ασυνήθιστη, ή καλύτερα πιο… «ψιθυριστή» από τις άλλες.
Αν πείστηκες και θέλεις να τις ακούσεις, κλείσε πρώτα τα αυτιά, εκείνα που βρίσκονται πάνω στο κεφάλι σου, και «άκου»…
Προλογίζει ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης.

Εκδόσεις "Έαρ" - 112 σελίδες (στο λινκ θα δείτε και τα περιεχόμενα, στις φωτογραφίες).

Γουναρίδης Σταύρος

Γόνος υπερπολύτεκνης οικογένειας, μικρασιατικής καταγωγής και νοοτροπίας.
Ο Θεός του παραχώρησε ως μεγάλη ευλογία μια υπέροχη οικογένεια με συμπαραστάτη, την Δασκάλα Μαρία Τζαβάρα και 3 ξεχωριστά παιδιά.
Έκανε την αγάπη του για το παιχνίδι καθημερινή απασχόληση έχοντας διδάξει τα τελευταία 20 χρόνια σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» στο Μαρούσι.
Ξεχωρίζει με διαφορά τον αυθορμητισμό του παιδικού σταθμού και τη δύσκολη, αλλά και γλυκειά ηλικία των παιδιών του Γυμνασίου, όπου κάποτε με παράξενα συναισθήματα είχε να αντιμετωπίσει ανάμεσα στα υπόλοιπα και τη διαχείριση των δύο μικρότερων αδερφών του.
Αρέσκεται στην ενασχόλησή του με τα του σώματος να αναδεικνύει την σαφή υπεροχή του πνεύματος και της ψυχής.
Η επιμονή του να μοιράζεται καθετί πνευματικό, προς ωφέλεια και των γύρω του, αλλά και προς δόξαν του Αγίου Θεού και η εμπλοκή του τα τελευταία χρόνια με ανάλογα ιστολόγια και με το καλό «πρόσωπο» του facebook, του έδωσαν την αναπάντεχη δυνατότητα να βγάλει προς τα έξω κάποια κείμενά του εμπνευσμένα από την συνύπαρξή του με ευλογημένους και αληθινούς Ανθρώπους.
Το «Όταν ψιθυρίζει ο Θεός» αποτελεί το πρώτο του δειλό εγχείρημα…

Σημείωμα από το Γυμνάσιο Αμαρουσίου:

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στην ενορία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Βριλλησίων ο συνάδελφος – καθηγητής του Σχολείου μας κ. Σταύρος Γουναρίδης παρουσίασε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Όταν ψιθυρίζει ο Θεός», το οποίο αποτελείται από αυτοτελή αληθινά περιστατικά μέσα από τα οποία γίνεται εμφανής η παρουσία του Θεού στη ζωή του ανθρώπου.
Πλήθος κόσμου τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του. Αξιοσημείωτη υπήρξε η παρουσία του  Μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, ο οποίος και προλογίζει την έκδοση. Συγκίνηση προξένησε και το γεγονός ότι παρευρέθηκαν μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι δανείζουν τη φωνή τους στο ομώνυμο τραγούδι που γράφτηκε από τη συντακτική ομάδα του ιστολογίου «Αμφοτεροδέξιος και οι συν αυτώ» και μελοποιήθηκε από τον μουσικό μας κ. Γκίκα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Το τραγούδι παρουσιάστηκε μέσα από σχετική προβολή εικόνων και προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση. Δείτε παρακάτω το βίντεο του τραγουδιού:

 

Συγχαίρουμε τον κ. Γουναρίδη και ευχόμαστε να συνεχίσει τα έργα του με αντίστοιχες εμπνεύσεις! 

"Ν": Σήμερα, που ακούσαμε πρώτη φορά το τραγούδι & είδαμε το βίντεο, διαπιστώσαμε πως κάνει και μια αναφορά σ' εμάς, ανάμεσα στους συνοδοιπόρους του στον ωκεανό της μπλογκόσφαιρας. Με συγκίνηση τον ευχαριστούμε.

Ας είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του. 
Χριστός ανέστη, αδελφέ, αδελφοί και αδελφές μας, Χριστός ανέστη, παιδιά, και αδελφοί απ' όλο τον κόσμο!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: