ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Σύγχρονος άγιος (τηλεοπτικό αφιέρωμα)


Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924-1994), απλός μοναχός & ερημίτης στα αγιορείτικα δάση (όχι ιερέας), είναι ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους πνευματικούς διδασκάλους του 20ού αιώνα και από τους πιο θαυματουργούς αγίους όλων των εποχών, ενώ ακόμα ζούσε.
Τη βιογραφία του, φωτογραφίες και πολλά αποσπάσματα από τη διδασκαλία του, καθώς και κείμενά του, μπορείτε να δείτε εδώ.
Από εδώ ανεβάζουμε με χαρά ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα στην προσωπικότητά του που προβλήθηκε στην εκπομπή "Αληθινά Σενάρια" της ΕΤ3. Το έχουν δει κιόλας πολλές χιλιάδες επισκεπτών, και θέλουμε κι εμείς να το μοιραστούμε μαζί σας απ' αυτό το μπλογκονησάκι. Μη βαρεθείτε να μπείτε - θα με θυμηθείτε. Απολαύστε το.
Πρόταση: συνοδεύστε το βίντεο με μια επίσκεψη στο ιδρυτικό post του blog μας: Κάτι τύποι με μαύρα που ζουν στον κόσμο τους - Μήπως ψάχνεις το ίδιο μ' αυτούς;














Άλλο ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο Γέροντα Παΐσιο από την ΕΤ3 μπορείτε να δείτε εδώ.
Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις για το Γέροντα υπάρχουν σε πάρα πολλά ορθόδοξα blogs, ενώ δε λείπουν και οι άθεοι που ειρωνεύονται - ας τους ευλογεί και φωτίζει ο Θεός. Δείτε μερικές ορθόδοξες αναρτήσεις για το Γέροντα εδώ, ενώ σχετική ενότητα υπάρχει και στο blog μας.
Δες και: Εμφάνιση αγίων Γερόντων μετά θάνατον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: