ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

360° Μοίρες - Εκδιδόμενοι άντρες στην Ομόνοια


Είναι κοινό μυστικό ότι στην Ομόνοια και τα γύρω στενά εκδίδονται άντρες, έναντι λίγων ευρώ. Κάποιοι είναι αλλοδαποί, χωρίς χαρτιά, που βρίσκονται στην Ελλάδα μέχρι να καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα. Κάποιοι είναι τοξικοεξαρτημένοι και ζητούν να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση τους. Άλλοι, απλά, θεωρούν ότι είναι ένας γρήγορος τρόπος για να βγάλουν χρήματα. Η εκπομπή «360°» συνάντησε στα στέκια της Ομόνοιας πρωί, μεσημέρι και βράδυ, τους ανθρώπους που εκδίδονται.
Ο Βασίλης κάνει αυτή τη «δουλειά» από τα 19 του χρόνια. Ο Δημήτρης είναι άστεγος και το μόνο που ψάχνει είναι χρήματα για να περάσει τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο. Ο Θανάσης ζει μια διπλή ζωή: έχει οικογένεια και παιδιά, που δε γνωρίζουν πώς φέρνει τα λεφτά στο σπίτι. Ανάμεσα στους εκδιδόμενους άντρες, υπάρχουν και ανήλικοι.
Η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε τη συνομιλία ανήλικου που κλείνει ραντεβού με μεγαλύτερο άνδρα. Σε κοινή θέα, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. «Βρίσκεις και 15 και 16 χρονών. Είναι πολλοί που προτιμούν τους ανηλίκους. Δεν ξέρω πώς το βλέπουν, αλλά θέλουν μικρούς», λέει ο Βασίλης στη Σοφία Παπαϊωάννου.

Aetos 68 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: