ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος (Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019) !


Φωτο από εδώ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος έφυγε από ανακοπή καρδιάς την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019. Ο Σιατίστης Παύλος ήταν υπόδειγμα ορθόδοξου ιεράρχη αλλά και αγωνιστή του ελληνισμού. Συμμετείχε σε όλους τους μεγάλους δημοκρατικούς και εθνικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων, –και ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές– ενώ πλούσιο και πρότυπο ήταν το φιλανθρωπικό του έργο στην μητρόπολή του, ανάμεσα στα άλλα η παραχώρηση κατοικίας και αγροτικής γης σε πολύτεκνα ζευγάρια που εγκαθίστανται στη Σιάτιστα.
(Απόσπασμα ανακοίνωσης της Επιτροπής για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών - ολόκληρη εδώ).

"Ν": Η ταπεινή μπλογκονησίδα μας λυπάται γιατί χάσαμε μια σοφή και δυναμική ορθόδοξη φωνή στην πατρίδα μας, και μάλιστα φωνή ιεράρχη.
Ευχόμαστε ο Κύριος να τον κατατάξει μετά των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, να πρεσβεύει για μας από τον ουρανό και η κληρονομιά όσων μας άφησε να ωφελήσει συν Θεώ τη ζωή και την κοινωνία μας.

Από το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων "Ρομφαία":

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 1971.
Το 1973 χειροτονείται Διάκονος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Νικόλαο και τοποθετείται στο Μαντούδι.
Τον Νοέμβριο του 1974, χειροτονείται πρεσβύτερος και λαμβάνει το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο και ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου για μια εικοσιπενταετία.
Στην περιοχή αυτή και με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας ανέπτυξε αξιόλογη κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα.
Από το έτος 1998, κλήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναλάβει τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος.
Επίσης του ανετέθηκε η Διεύθυνση Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας.
Πολλά έτη είναι παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος ["Ν": και της Πειραϊκής Εκκλησίας φυσικά]. Διετέλεσε πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης».
Για τριάντα και πλέον έτη ασχολήθηκε με τους νέους και τα προβλήματά τους, ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός, ενώ παράλληλα κλήθηκε να μιλήσει σε σχολές γονέων, ιερατικά και νεανικά συνέδρια σε πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου.
Την 28η Φεβρουαρίου 2006 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, η χειροτονία του έγινε στις 4 Μαρτίου 2006, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
Ιδιαίτερη μέριμνα του Μητροπολίτου ήταν η καλλιέργεια των ιερατικών και μοναχικών κλήσεων.
Στα 14 χρόνια ποιμαντορίας στην Ιερά Μητροπόλη Σισανίου και Σιατίστης ανεγέρθηκαν και ανακαινίσθηκαν πολλοί ιεροί ναοί, ιδρύθηκαν νέες ενορίες, χειροτονήθηκαν νέοι κληρικοί.
Ήταν συγγραφέας βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο.

Διαβάστε ακόμη:
 
Η είδηση στο Διαδίκτυο

Ανακοπή καρδιάς ή αιχμαλωσία τελειότητος; 
Στη μνήμη του Υπερόχου, μακαριστού Παύλου!

Αναχώρηση Σκηνώματος Σιατίστης Παύλου από τη Χαλκίδα
Ιερά Αγρυπνία ενώπιον του σκηνώματος του Σιατίστης Παύλου  

Αργολίδος για μακαριστό Σιατίστης: ''Χάσαμε έναν πολύ καλό Επίσκοπο''  
Καστορίας: ''Τιμή για την Εκκλησία η μορφή του Μητροπολίτη Παύλου''

Δεν υπάρχουν σχόλια: