ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Εκοιμήθη ο π. Σταύρος Τζαγκαράκης, ο Φύλακας του Τιμίου Σταυρού στο Ρέθυμνο


Από αριστερά: π. Ιωάννης Σκαλίδης, π. Θεόφιλος Μανδελενάκης, π. Σταύρος Τζαγκαράκης.
Φωτο από εδώ.

Στις 5 Μαΐου 2018 εκοιμήθη ο π. Σταύρος Τζαγκαράκης από το Ρέθυμνο, φύλακας τιμίου και εξαιρετικά θαυματουργού σταυρού, διά του οποίου ο Κύριος είχε επιτελέσει συγκλονιστικά θαύματα.
Η φήμη του π. Σταύρου και του τιμίου σταυρού (τον οποίο είχε παραλάβει από τη μητέρα του, Στυλιανή Τζαγκαράκη και μετέπειτα μοναχή Φιλοθέη) είχε υπερβεί τα όρια, όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας και χιλιάδες άνθρωποι έρχονταν να ευλογηθούν από αυτόν, πάντοτε αφιλοκερδώς.
Το πρώτο γνωστό θαύμα του τιμίου σταυρού ήταν η ανάσταση του ίδιου του π. Σταύρου, όταν ήταν μωρό, ηλικίας λίγων μηνών, και σκοτώθηκε πέφτοντας απ’ την ταράτσα. Ο θάνατός του πιστοποιήθηκε από γιατρό και ορίστηκε η κηδεία του. Το όνομα Σταύρος το έλαβε λόγω του θαύματος που τον επανέφερε στη ζωή.
Έχω την τιμή να γνωρίζω συγκεκριμένες περιπτώσεις θαυμάτων του τιμίου σταυρού, είτε από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, είτε από αυτόπτες, και διαβεβαιώνω ότι πρόκειται για απόλυτα έγκυρη και σοβαρή υπόθεση.
Ο σταυρός του Κυρίου και τα θαύματα δεν έχουν σχέση με κάποιου είδους μαγεία ή δεισιδαιμονία. Το να "σταυρωθώ" με ένα θαυματουργό σταυρό δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε "θα γίνει αυτό που θέλω". Όλα είναι στα χέρια του Χριστού και το μεγαλύτερο αγαθό 9μεγαλύτερο ακόμη κι από την υγεία μας) είναι η σωτηρία της αθάνατης ψυχής μας.
Ο π. Σταύρος δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια από σοβαρά προβλήματα υγείας και, μετά από πολύμηνη επιβάρυνση της υγείας του, κοιμήθηκε εν ειρήνη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε ηλικία περίπου 85 ετών.
Κατά παραχώρηση Θεού, είναι ο τρίτος από τρεις ηλικιωμένους κληρικούς του Ρεθύμνου, αγαπημένους του Ρεθεμνιώτικου λαού, που κοιμήθηκαν σε τρεις ημέρες:
Στις 3 Μαΐου ο π. Ιωάννης Σκαλίδης, στις 4 Μαΐου ο αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Μανδελενάκης, προηγούμενος (πρώην ηγούμενος) της Ιεράς Μονής Αρσανίου, και στις 5 Μαΐου ο π. Σταύρος (στη φωτο εικονίζονται με τη σειρά της κοίμησής τους).
Ο Κύριος ας τους κατατάξει μετά των αγίων και ας πρεσβεύουν για εμάς από τη βασιλεία των ουρανών. Και στα δικά μας.
Χριστός ανέστη!

Δείτε παρακαλώ και:
Ο γέροντας Νείλος ο Ησυχαστής (†28 Απριλίου 2017) & άλλες αναρτήσεις κρητικού ενδιαφέροντος
Ο π. Ιωάννης Κυριακάκης του Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: