ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Για τον καινούργιο Πάπα!

  
 

13 Μαρτίου 2013: Ο Αργεντινός Καρδινάλιος Jorge Mario Bergoglio εξελέγη Πάπας Ρώμης επιλέγοντας το όνομα Φραγκίσκος A'. Πρόκειται για τον πρώτο Λατινοαμερικανικής καταγωγής Ποντίφικα.
Έτσι φαίνεται να μην εκπληρώνεται η προφητεία ότι θα έρθει ο "Πέτρος ο Ρωμαίος", που θα είναι ο τελευταίος πάπας, μετά τον οποίο "θα έρθει το τέλος και ο Κύριος θα κρίνει το λαό του". Εκτός αν συμβεί και κάτι άλλο, απρόβλεπτο προς το παρόν.
Αυτό βέβαια το "τέλος" ίσως να είναι το τέλος της Ρώμης ή του παπισμού - όχι το "τέλος του κόσμου" - και η κρίση του Κυρίου να σημαίνει την επιστροφή των ρωμαιοκαθολικών στην Ορθοδοξία. Να εκπληρωθούν δηλαδή οι προσευχές των ορθοδόξων, που περιμένουν με αγάπη την απελευθέρωση των αιχμαλώτων δυτικών αδελφών μας από μια από τις σκληρότερες αιρέσεις όλων των εποχών. Ο Θεός να δώσει...

Προς το νέο Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο Α΄ απευθύνουμε ΜΕ ΑΓΑΠΗ το παρακάτω άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο εξαίρετο ιστολόγιο της Ιεραποστολής στις 12 Φεβρουαρίου 2013:
 
H παραίτηση του Πάπα Ρώμης Βενέδικτου και η αποτυχία του να οδηγήσει το Ρωμαιοκαθολικισμό στη ΚΟΙΝΗ (Ορθόδοξη) πίστη της ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ των 10 πρώτων αιώνων!


Για εμάς, δεν είναι ΣΟΚ η παραίτηση του Πάπα της Ρώμης κ. Βενέδικτου, για λόγους υγείας. Για εμάς, συνεχίζει να είναι ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ η μη παραίτηση της Ρωμαιοκαθολικής ομολογίας από τους δογματικούς νεωτερισμούς της, που προσπάθησε να επιβάλλει από τον 10 αιώνα μετά Χριστό. 

Και αυτός ο Πάπας της Ρώμης δεν στάθηκε στο ύψος των  περιστάσεων και δεν έφερε το Πατριαρχείο της Ρώμης στη προγενέστερη του Σχίσματος κατάσταση, στη ΚΟΙΝΗ, Ορθόδοξη πίστη της Μίας, Ενιαίας, Αποστολικής Εκκλησίας μέχρι το 1054. Για να γίνει αυτό, απαιτείται θάρρος και ταπείνωση εκ μέρους του εκάστοτε προκαθημένου του Πατριαρχείου της Ρώμης. Δυστυχώς, εμείς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν είδαμε καμία διάθεση για επιστροφή του ρωμαιοκαθολικισμού στην ΚΟΙΝΗ, Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη των 10 πρώτων αιώνων ! Άλλη μία ευκαιρία χάθηκε για τον κατακερματισμένο Χριστιανικό Κόσμο ! Αυτό μας λυπεί, αυτό μας στεναχωρεί !


Η λύση για την “ένωση των Εκκλησιών” δεν είναι η μετατροπή της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας σε “ανατολικό παρακλάδι” του Ρωμαιοκαθολικισμού!

Κάτι τέτοιο θα ήταν απαγορευτικό για τους Χριστιανούς των δεκάδων χιλιάδων προτεσταντικών και πεντηκοστιανών ομολογιών για να βρουν την Ορθόδοξη πίστη της ΜΙΑΣ, ΕΝΙΑΣ, Αγίας, Καθολικής, Ορθόδοξης, Αποστολικής Εκκλησίας.

Κάτι τέτοιο  ήταν, είναι και θα είναι απαγορευτικό για πολλά εκατομμύρια Ορθοδόξων Χριστιανών. 

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, παραμένοντας πιστή στην Αγία Γραφή και την Ιερή Παράδοση των 7 Οικουμενικών Συνόδων, με το μυστηριακό και ησυχαστικό της πνεύμα, αποτελεί την “πέτρα” πάνω στην οποία θα στηριχτεί η επιστροφή όλων των χριστιανικών ομολογιών στη Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη των 10 πρώτων αιώνων, την οποία διατηρεί ανόθευτη η Ορθόδοξη Εκκλησία !

Η ρωμαιοκαθολική ομολογία, το Πατριαρχείο της Ρώμης, αν ενδιαφέρεται πραγματικά για την “ένωση των εκκλησιών” πρέπει να προβεί σε πράξεις αποκατάστασης της Ορθόδοξης πίστης, όπως υπήρχε μέχρι το 1054, μέχρι το Σχίσμα. Πρέπει ο νέος Πάπας της Ρώμης :

1) Να παραιτηθεί από το εξουσιαστικό πρωτείο και το αλάθητο του και να μετατραπεί το Πατριαρχείο της Ρώμης ισότιμο και ισάξιο με τα άλλα Πατριαρχεία. Αν ο Απόστολος Πέτρος είχε τέτοιο “πρωτείο”, η Καινή Διαθήκη θα αποτελούνταν κυρίως ή αποκλειστικά από κείμενα του Αποστόλου Πέτρου, πράγμα που δεν συμβαίνει ! Αν ο Απόστολος Πέτρος ήταν ανώτερος από τους άλλους Αποστόλους, δεν θα υπήρχε η Αποστολική Σύνοδος στα Ιεροσόλυμα ! Και οι πρώτοι Απόστολοι δεν είχαν συγκεκριμένη περιοχή ως δική τους Επισκοπή! Απλά, η Ρώμη αρχικά και η Κωνσταντινούπολη αργότερα πήραν κάποια τιμητικά “πρωτεία”, επειδή ήταν η “πρωτεύουσα” της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής Αυτοκρατορίας αντίστοιχα !

2) Να εξαλείψει την προσθήκη του “Φιλιόκβε” (Filioque) από το Σύμβολο της Πίστεως.

3) Να καταργήσει το δόγμα της άσπιλης σύλληψης της Παναγίας.

4) Να καταργήσει την υποχρεωτική αγαμία στους πρεσβύτερους και στους διακόνους

(Υποσημείωση: εδώ αναφέρουμε τους βασικούς δογματικούς  νεωτερισμούς του Πατριαρχείου της Ρώμης μετά το 1054).

Από τη μια έχουμε το συγκεντρωτισμό της Ρωμαιοκαθολικής ομολογίας και από την άλλη έχουμε την “αναρχία”, το “χάος” των προτεσταντικών και πεντηκοστιανών ομολογιών που διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

Στη μέση, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, ακολουθεί την ΚΟΙΝΗ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ, πίστη της ΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ των 10 πρώτων αιώνων και καλεί όλους τους ανθρώπους ( Επισκόπους, ιερείς, διακόνους, μοναχούς, θεολόγους, πιστούς )  να ενωθούν μαζί της σε μια κοινή πορεία προς τη Βασιλεία των Ουρανών.

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία δεν έχει “ισχυρά” Πατριαρχεία. Δεν έχει την πολιτική και οικονομική δύναμη του Πατριαρχείου της Ρώμης και του Βατικανού !  
Τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία της Κωνσταντινούπολης, της Αντιόχειας, των Ιεροσολύμων και της Αλεξάνδρειας δεν έχουν “ισχυρή” αριθμητική και οικονομική παρουσία. Αλλά ας  μη ξεχνάμε ότι ο Ιησούς Χριστός διάλεξε και κυκλοφόρησε σε περιοχές ταπεινές : στη Βηθλεέμ, στη Ναζαρέτ, στον Ιορδάνη ποταμό και την έρημό του και σπάνια στα Ιεροσόλυμα, διάλεξε να φαίνεται “γιος μαραγκού”, διάλεξε να “πεθάνει” με σταυρικό, ατιμωτικό θάνατο !

Τα “ταπεινά”, αρχαία, αρχέγονα, Ορθόδοξα Πατριαρχεία της πρώτης, ΕΝΙΑΙΑΣ, Εκκλησίας ακολουθούν (γενικά) το “σταυρικό δρόμο” του Ιησού Χριστού και καλούν, χωρίς τυμπανοκρουσίες και θόρυβο, όλους όσους αγαπούν τον Ιησού Χριστό να συμπορευθούν μαζί τους σε πορεία Ανάστασης και Αιώνιας Ζωής, στη πορεία για τη Βασιλεία των Ουρανών !

Αυτό το δρόμο της ταπείνωσης και της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης των πρώτων 10 αιώνων  περιμένουμε να ακολουθήσει και το Πατριαρχείο της Ρώμης, με έμπρακτες ενέργειες του νέου Πάπα Ρώμης. 

Εκπτώσεις και “περικοπές” στην Ορθόδοξη πίστη των 10 πρώτων αιώνων δεν μπορούμε να κάνουμε ! Η Εκκλησία οφείλει να είναι ο ” Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνες” ! Και αυτή είναι η μαρτυρία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας στα έθνη !

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στο Άγιο Πνεύμα, που εκπορεύεται από τον Πατέρα, να φωτίσει τον διάδοχο του παραιτηθέντος Πάπα και Πατριάρχου Ρώμης κ. Βενέδικτου, ώστε να οδηγήσει το Πατριαρχείο της Ρώμης και τα μέλη της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στα δόγματα της ΜΙΑΣ, ΕΝΙΑΣ Εκκλησίας των 10 πρώτων αιώνων, δηλαδή την επιστροφή του Πατριαρχείου της Ρώμης στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη ! Ας μη κοιτάξει το θέμα με βάση τους αριθμούς, αλλά με βάση την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση της ΕΝΙΑΙΑΣ Εκκλησίας μέχρι το 1054.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Ιησούς Χριστός να οδηγήσει και τα μέλη της Αγγλικανικής ομολογίας και των Προτεσταντικών, Πεντηκοστιανών, “χαρισματικών” ομολογιών στην ένωση τους με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, ώστε να δοξάζετε το όνομα του Τριαδικού Θεού !

Από το ιστολόγιο Θεολόγοι του Μαυροπίνακα αναδημοσιεύουμε τα παρακάτω:

NUOVO PAPA 
Στον Guardian δημοσιεύτηκε  μία εμβριθής και επιμελημένη ανάλυση για οτιδήποτε συνδέεται με την εκλογή του νέου Πάπα ["Ν": από πλευράς του Καθολικισμού]. Για να τη δείτε πατήστε εδώ. Η μετάφρασή στην ελληνική στην τοποθεσία του Antinews. Για να τη δείτε πατήστε εδώ.
H φωτό με το βιογραφικό του νέου Πάπα προέρχεται από την ιστοσελίδα www.giornalettismo.com. Αξίζει να την επισκεφτείτε γιατί περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πολύ καλή ανάλυση (και μην ξεχνάμε: Σωστός θεολόγος είναι ο ενημερωμένος θεολόγος! Τελεία και παύλα).
 
Προτείνουμε και:
Κατά τι μας αφορά ο Πάπας (του Χρ. Γιανναρά)

Ένας ξεχωριστός Παπικός επίσκοπος: Josip Strossmaier
Ο διάσημος Ελβετός θεολόγος Γαβριήλ (Bunge) ασπάστηκε την Ορθοδοξία
Ο νεομάρτυρας επίσκοπος Παύλος ντε Μπαγεστέρ-Κονβαλλιέρ, που μεταστράφηκε στην Ορθοδοξία από τον Καθολικισμό το 1954

Πρόσκληση σε καρδινάλιο να βαφτιστεί ορθόδοξος
Νεομάρτυρες από την παπική Ουνία
Σέρβοι νεομάρτυρες από τους παπικούς Ουστάσι

4 σχόλια:

IMMORTAL είπε...

ΟΣΟ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!! μονο και μονο η αιρεση του filioque,αλλα,και ο εωσφορικος εγωισμος του παπισμου-αλαθητο,συγχωροχαρτια,ιερες εξετασεις,κτλ, ηταν αρκετα για να επαληθευτει αυτο που είχε πει ο Κοσμάς ο Αιτωλός ''Τον πάπα να καταρασθε, διότι αυτός θα ειναι η αιτια'',
Όπως και έγινε,απο τον πάπα ξεκίνησε η διαμαρτυρηση,και Εν συνεχεία ο προτεσταντισμός,του Λούθηρου, του Σβιγγλιου και του Καλβίνου.
μονο και μονο η αιρεση του filioque,αλλα,και ο εωσφορικος εγωισμος του παπισμου-αλαθητο,συγχωροχαρτια,ιερες εξετασεις,κτλ, ηταν αρκετα για να επαληθευτει αυτο που είχε πει ο Κοσμάς ο Αιτωλός ''Τον πάπα να καταρασθε, διότι αυτός θα ειναι η αιτια'',
Όπως και έγινε,απο τον πάπα ξεκίνησε η διαμαρτυρηση,και Εν συνεχεία ο προτεσταντισμός,του Λούθηρου, του Σβιγγλιου και του Καλβίνου.

Το αποτέλεσμα; Σήμερα οι διαμαρτυρόμενες ομολογίες είναι πάνω από είκοσι πέντε χιλιάδες,Και για αυτό φταίει περισσότερο ο παπισμος,Και η μή μεταστροφή των διαμαρτυρομένων στην Ανατολή,Αλλά,να προσπαθούν μόνοι τους να βρούν (με ενα χασμα 1500 ετων !) Θεολογικές εξηγήσεις.
Όμως όχι μόνο οι Ορθόδοξοι, αλλά και αυτός ο ίδιος ο λαός τής Παπικής ΄΄εκκλησίας΄΄, βασανιζόταν από την καταπίεση τής Ιεράς Εξετάσεως τού πάπα.
Σύντομα, η Ευρώπη βυθίστηκε στο πνευματικό σκοτάδι, χάνοντας μια κεντρική διδασκαλία και μέθοδο τής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη σωτηρία τού ανθρώπου: Της διδαχής για την κάθαρση τής καρδιάς, το φωτισμό τού νοός, και την κατά χάριν μετοχή τής άκτιστης Θείας Ενεργείας. Φυσικό επακόλουθο αυτής τής απωλείας, υπήρξε στη Δύση, αυτό που ονομάζουμε: ΄΄Σκοτεινοί αιώνες΄΄.

Αηδιασμένοι από τα αντιχριστιανικά δόγματα τού πάπα, αμφισβήτησαν τη Θεόπνευστη Ιερά Παράδοση τής Εκκλησίας. Και όταν μιλάμε για την Ιερά Παράδοση, δεν εννοούμε την κάθε συνήθεια που διατήρησαν κάποιοι λαοί.

Ιερά Παράδοση, είναι η ΄΄εν Αγίω Πνεύματι εμπειρία τών Αγίων΄΄, που διατηρήθηκε από την Εκκλησία, ως οδηγός τών πιστών.
Αυτή είναι η πίστη, που ΄΄μία φορά μόνο παραδόθηκε στους Αγίους΄΄, (Ιούδας 3), και που βιώθηκε από πλήθος πιστών, που νίκησαν στο Χριστιανικό αγώνα τους. Η πίστη αυτή, βιώνεται από εκείνους που καθάρισαν την καρδιά τους, και παρέδωσαν τη ζωή τους στα χέρια τού Κυρίου. Αυτή η ζωή, περιγράφεται και στην Αγία Γραφή, στις αφηγήσεις τής εμπειρίας κάποιων Αγίων.

Ο απόστολος Παύλος, μίλησε για την ανάγκη ΄΄να κρατούν (οι Χριστιανοί) τις παραδόσεις τών αποστόλων, που παρέλαβαν είτε δια τού λόγου τους, είτε δια τής επιστολής τους΄΄. Στην Αγία Γραφή όμως, έχουμε μόνο τις επιστολές τους, όχι όμως και τα λόγια τους, τα οποία δεν είχαν καταγραφεί ακόμα τότε. (Β΄ Θεσσαλονικείς 2/β΄ 15).

Οι Προτεστάντες λοιπόν, "κράτησαν μόνο ένα μικρό μέρος " τών Παραδόσεων που είχαν γραφεί κατά τον 1ο αιώνα. Κράτησαν μόνο την Καινή Διαθήκη, και ένα μέρος τής Παλαιάς. Όσα βιβλία τής Αγίας Γραφής δημιουργούσαν προβλήματα στην Μεταρρυθμισμένη πίστη τους, ο Λούθηρος τα θεώρησε αναξιόπιστα. Αυθαίρετα, επέλεξε εκείνα που κατά τη γνώμη του ήταν σωστά.

IMMORTAL είπε...


Έτσι, ο Προτεσταντισμός από το ξεκίνημά του, δεν υποτάχθηκε στη Χριστιανική πίστη, αλλά θέλησε να την υποτάξει και να τη βάλει στην εξουσία του. Έκοψε στα μέτρα τών δικών του παραδόσεων όσα ταίριαζαν, από το σύνολο τών Θεοπνεύστων Παραδόσεων. Από αυτές που διατηρήθηκαν αναλλοίωτες από τους Χριστιανούς δια μέσου τών αιώνων!

ΗΔυτικη αιρεση του παπισμου,που εχυσε αιμα ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ (βλ 1204-καρδιναλιος -αγιος- Στεπινατς το 1942,με 800.000 σερβους Ορθοδοξους σφαγιασμενους...βλεπεις οταν εισαι προκατειλημενος η αδαης τι μπορει να συμβει? η Ορθοδοξια δεχτηκε επιθεσεις και ΔΕΝ εκανε πολεμους-μην τα μπερδευεται. επειτα,ο Λουθηρος απυηυδησμενος ''διαμαρτυρηθηκε'',βγηκαν οι προτεσταντες το 1517,και ετσι ολη η Δυση ξεφυγε απο το πραγματικο Χριστιανισμο. Γιαυτο ευνοηθηκε και αναπτυχθηκε και η αθεϊα.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ,Ο ΣΑΤΑΝΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΕΝΑ (ΑΚΟΜΗ) ΚΟΛΠΟ-ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΕΪΑ Η,ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΣΗ,Η,ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Και βέβαια,οταν δεν εχουν να πουν για δογματικα,για να δικαιολογήσουν την ξαφνική τους εμφάνιση ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ,μιλανε για αποστασιες,για ειδωλολατρεια,για ''βρωμικη Ορθοδοξια'',ενω αυτοι ειναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ,για τις μερσεντες και τις κοιλιες των παπαδων,κ.α. Δυστυχως,η αιρεση βασιλευει στις μερες μας,ειδικα απο Ελληνες που ,εχουν ''δυτικοποιηθει''... kριμα να εισαι Ελληνας,να εχεις διπλα σου τις Γραφες,(H KAINH ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΕΑ,ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΕΝΗ,,ΚΤΛ.)-να εμπιστευεσαι αιρεσεις και σχισματα απο τη δυση... Ο ορος ''καθολικη'' ειναι παραπλανητικος, αφου η ''Μια,Αγια,ΚΑΘΟΛΙΚΗ και Αποστολικη Εκκλησια'' ειναι η αρχαια Εκκλησια του Χριστου,η Ορθοδοξη,χωρις νεωτερισμους και εκκοσμικευσεις.Απο τον παπισμο ξεπηδησαν πολλες αιρεσεις,προτεσταντες-μ.τ.Ιεχωβα κτλ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΘΕΙΑ.ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ''ΧΡΙΣΤΟΣ'' ΑΛΛΑ ΚΑΙ ''ΔΙΑΒΟΛΟΣ'' ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ,ΟΠΟΤΕ,ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΟΧΙ ΑΠΟ ...ΚΑΠΟΙΟΝ...ΛΟΥΘΗΡΟ ΤΟ...1517,ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (ΣΚΟΠΙΑ),ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ! ΟΛΑ ΑΣΧΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΑΛΛΑ,ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ''ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΑΥΤΟΥ'' ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΜΠΟΔΙΑ? (π.χ. ΑΙΡΕΣΕΙΣ). Ο ΣΑΤΑΝΑΣ-ΔΙΝΟΝΤΑΣ ''ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ'' ΣΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣ,ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ,ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ... ,Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ(ΑΓΙΟ ΦΩΣ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΛΛΙΟΤΟΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΑΜΠΟΛΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ,ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ,ΚΤΛ). Ο ΘΕΟΣ ΚΑΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ,ΑΛΛΑ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ''ΣΤΙΓΜΑΤΑ'', ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΙΣΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!

bessie είπε...

με ποιο σκεπτικό θεσπιστηκε το
αλαθητο για τον πάπα; Ο ίδιος ο πάπας εξομολογείται; έχει πνευματικό ; πως μπορεις να κανεις θεο εναν ανθρωπο ;
μημπως ισχυει ότι και στους
ορθοδοξους πνευματικούς οπου κατα την διαρκεια της εξομολογησης ενεργει το μυστηριο
και οτι και αν πουν εχουν και
εκείνοι το " αλάθητο" ενεκεν του
μυστηρίου;

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας.
Στους ορθόδοξους πνευματικούς δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά μόνον αν έχουν αγιότητα διαθέτουν τη θεία φώτιση.
Το αλάθητο του πάπα είναι ένα καθαρά πλαστό δόγμα, που εξυπηρετεί τους κοσμοκρατορικούς σκοπούς του παπισμού. Δεν ευσταθεί, ούτε έχει λογική.
Δε γνωρίζω το όντως ενδιαφέρον θέμα, αν και πώς εξομολογείται ο πάπας. Αν κάποιος γνωρίζει, ας μας κατατοπίσει.