ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Οι εργάτριες του σεξ κατέκλυσαν το Instagram

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Nancy's blog (η φωτο από εδώ - δεν ήθελα να βάλω κάτι πιο "σχετικό")

 Η Αγγελική δηλώνει ότι είναι 20 ετών και προσκαλεί τους άνδρες χρήστες του Instagram να της στείλουν μήνυμα για να κάνουν σεξ. Μιλάει ελληνικά και αγγλικά και έχει σαν φωτογραφία προφίλ το μεγάλο στήθος της, κρύβοντας ωστόσο πίσω από την οθόνη του κινητού της το πρόσωπό της.  Η Μαρία έχει φωτογραφία προφίλ τα οπίσθιά της και προσκαλεί τον αντρικό πληθυσμό να απολαύσει τον εσωτερικό της κόσμο. Η Σοφία δηλώνει ότι είναι έτοιμη για όλα. Έχει μάλιστα φωτογραφία προφίλ με το πρόσωπό της (αν είναι το πραγματικό της) και σου στέλνει μήνυμα να την ακολουθήσεις. Μια άλλη το κάνει πιο ξεκάθαρο και δηλώνει ότι «ο τσάμπας πέθανε.»!

Σεξ επί πληρωμή στο Instagram

Η Αγγελική, η Μαρία, η Σοφία και τόσες άλλες δεν είναι από τις γυναίκες που επιζητούν απλώς να κάνουν σεξ. Προσφέρουν τη σάρκα τους και τις υπηρεσίες τους επί πληρωμή. Όταν κάποιος τις ακολουθήσει στο Instagram, προφανώς για να μάθει πόσο κοστίζει να κάνει σεξ μαζί τους, η απάντηση είναι άμεση και δεν δέχονται παζάρια, ως προς την τιμή. Οι πιο επαγγελματίες εργάτριες του σεξ στέλνουν τιμοκατάλογο για την κάθε υπηρεσία που προσφέρουν χωριστά ώστε ο κάθε υποψήφιος πελάτης να επιλέξει σύμφωνα με τη φαντασίωσή του και τα χρήματα που διαθέτει.

Γιατί ένας άντρας να επιλέξει το 2023 να κάνει σεξ με μια εκδιδόμενη γυναίκα;

Είναι γεγονός ότι, στις μέρες μας, το να βρει ένας άνδρας μια γυναίκα που να θέλει να συναντιούνται μόνο για να κάνουν σεξ είναι εύκολο και μάλιστα του προσφέρεται δωρεάν. Γιατί άραγε να αναζητήσει ένας νέος άνδρας το πληρωμένο σεξ όταν μπορεί να το έχει δωρεάν; Μια απάντηση θα μπορούσε να είναι η ανασφάλεια, μια άλλη η απελπισία, μια άλλη ο εθισμός, μια άλλη ο κορεσμός του ελεύθερου σεξ σε σημείο να αναζητήσει το πληρωμένο, μπας και βρει το κάτι παραπάνω που θα ικανοποιήσει και την πιο τρελή φαντασία του. Μπορεί και τίποτα από αυτά. Μπορεί όλα αυτά. Μπορεί κάποια από αυτά.

Ο εθισμός στο δωρεάν οφθαλμόλουτρο στα social media οδήγησε στο πληρωμένο οφθαλμόλουτρο

«Ο τσάμπας πέθανε», δηλώνουν κάποιες πολλά υποσχόμενες καλλονές που μετέτρεψαν το Insagram σε μια ροζ πλατφόρμα. Δεδομένου ότι πολλοί άντρες έχουν εθιστεί, κυριολεκτικά, στο ιντερνετικό μπανιστήρι, κάποιες γυναίκες αποφάσισαν να βγάλουν χρήματα από τους ακολούθους τους.  Τούς ζητούν χρήματα αν θέλουν να έχουν πρόσβαση σε ένα σετ γυμνών φωτογραφιών τους. Πιο συγκεκριμένα, κάποιες ανεβάζουν σε στόρι μια ημίγυμνη φωτογραφία τους και γράφουν ότι θα στείλουν 10-20 γυμνές φωτογραφίες τους, 10 βίντεο και μισή ώρα βιντεοκλήση έναντι συγκεκριμένου ποσού αμοιβής, καθώς, όπως δηλώνουν στην λεζάντα τους, «ο τσάμπας πέθανε».

Και πώς να μην πεθάνει όταν γνωρίζουν καλά ότι υπάρχουν άνδρες που είναι εθισμένοι στο να ακολουθούν γυναίκες που φορούν τα απολύτως απαραίτητα ή και τίποτα και το μάτι τους δεν χορταίνει. Θέλουν το κάτι παραπάνω και αυτές οι καλλονές είπαν να τους το προσφέρουν έναντι αμοιβής. Θες να με δεις γυμνή; Θα πληρώσεις το ανάλογο αντίτιμο για ένα σετ 10 φωτογραφιών. Θες να κάνουμε βιντεοκλήση να με δεις γυμνή, έχει το ανάλογο κόστος και αυτό. Ε, τι το βρήκαμε; Εσύ θα με παίρνεις μάτι ό,τι ώρα θες κι εγώ δεν θα έχω να πληρώσω το ενοίκιο; Όχι καλέ μου, πλήρωσε και θα λάβεις!

Μπορεί να απεξαρτηθεί κάποιος που έχει εθιστεί στην γύμνια που υπάρχει στα social media;

Προσωπική μου άποψη είναι πως για να απεξαρτηθεί κάποιος από το μπανιστήρι στα social media, θα πρέπει πρώτα να αντιληφθεί ο ίδιος ότι είναι εξαρτημένος και να ζητήσει βοήθεια από κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας. Ιδίως όταν έχει φτάσει στο σημείο να επιζητά το σεξ επί χρήμασι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τότε, η κατάσταση είναι αρκετά πιο σοβαρή.

Γίνεται να έχει κάποιος σχέση και ταυτόχρονα να μιλά με διαδικτυακές εργάτριες του σεξ;

Βεβαίως και γίνεται. Κι αυτό συμβαίνει διότι ο άνδρας που έχει εθιστεί τόσο πολύ στο να βλέπει γυμνά σώματα γυναικών σε σημείο που πληρώνει για να έχει έστω μια διαδικτυακή ερωτική συνεύρεση με μια ξένη σε αυτόν, δε θα διστάσει να ενδώσει ακόμα κι αν είναι παντρεμένος ή έχει μια σύντροφο. Κι αυτό έχει να κάνει με τον εθισμό του και όχι απαραίτητα επειδή δεν είναι ικανοποιημένος από την ερωτική του ζωή.

Τι γίνεται όταν μια γυναίκα ανακαλύψει την παράλληλη ζωή που έχει ο σύντροφός της;

Θεωρώ πως δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα. Έχοντας γίνει αποδέκτης μια τέτοιας αρρωστημένης κατάστασης μπορώ να πω, μετά βεβαιότητας, ότι γκρεμίζεται ο κόσμος σου. Αισθάνεσαι αηδία και κατηγορείς τον εαυτό σου που δεν το είδες εξ’ αρχής. Για την ακρίβεια, σε κατηγορείς γιατί έβλεπες την εξάρτησή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά δεν πήγαινε ο νους  σου για ποιον λόγο δεν μπορεί να ξεκολλήσει από αυτά.

Ειλικρινά, λυπάμαι τους ανθρώπους που είναι τόσο εξαρτημένοι και που παράλληλα θέλουν να έχουν μια σχέση.

Έχουν χάσει τον αυτοσεβασμό τους και είναι επικίνδυνοι για τις γυναίκες, διότι δεν έχουν όλες τη δύναμη να τους χωρίσουν. Άλλωστε, πολλοί από αυτούς που κάνουν μπανιστήρι επί χρήμασι ή σεξ επί πληρωμή είναι παντρεμένοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γυναίκες βιώνουν πολλαπλά σοκ διότι έχουν εμπιστευτεί έναν άνθρωπο, τον έχουν αγαπήσει, τον έχουν παντρευτεί και έρχεται η στιγμή που όλα αυτά καταρρέουν. Οι άντρες συνήθως χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για να τους συγχωρέσουν κι εκεί τάζουν πράγματα που δύσκολα μπορούν να εφαρμόσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι γυναίκες τους να τούς πιστεύουν και κάπου παρακάτω να έρχονται και πάλι αντιμέτωπες με τον εθισμό του άντρα τους, καθώς δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ.

Φταίνε οι εργάτριες του σεξ ή το Instagram για τον σύγχρονο εθισμό των ανδρών στο εναλλακτικό πληρωμένο μπανιστήρι ή σεξ; 

Το Instagram όπως και κάθε άλλη εφαρμογή στην οποία αλληλοσχετίζονται οι χρήστες του διαδικτύου έχουν ξεπεράσει τα κοινωνικά διλλήματα κι έχουν αποκωδικοποιήσει την συμπεριφορά των χρηστών προσφέροντας στον καθένα χωριστά μια εξατομικευμένη εμπειρία κατά την χρήση των εφαρμογών. Επομένως, το Instagram κάνει τη δουλειά του, όπως και οι γυναίκες που πληρώνονται για να κάνει κάποιος σεξ μαζί τους ή για να δει γυμνές φωτογραφίες τους, επίσης και αυτές κάνουν τη δουλειά τους. Το αν είναι σωστό από πλευράς Instagram να επιτρέπει την χρήση της πλατφόρμας για τέτοιου είδους ανταλλαγή μηνυμάτων, φωτογραφικού υλικού και με απώτερο σκοπό την κερδοφορία, προφανώς κάποιο όφελος θα έχει από όλο αυτό.

Ποια η ευθύνη του ενήλικου χρήστη των μέσων κοινωνικών δικτύωσης;

Κατά τη γνώμη μου, ο κάθε ενήλικος χρήστης του διαδικτύου φέρει την απόλυτη ευθύνη κατά την πλοήγησή του. Ως ενήλικας οφείλει να γνωρίζει τους κινδύνους του εκάστοτε κοινωνικού μέσου δικτύωσης, ένας εξ αυτών είναι ο διαδικτυακός εθισμός. Οπότε φέρει την ευθύνη για την χρήση που κάνει σε όλα τα διαδικτυακά κοινωνικά μέσα. Όποιος παίζει με τη φλόγα είναι λογικό κάποια στιγμή να καεί. Όποιος κάνει λογική και συνετή χρήση των social media δεν έχει να φοβάται τίποτα.

«Όλα μας σερβίρονται στο πιάτο»

Κλείνοντας, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ζούμε σε μια εποχή όπου «όλα μας σερβίρονται στο πιάτο», εντελώς δωρεάν και αυτό έχει οδηγήσει μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας στην ανικανότητά της να μπορεί να βιώσει την ευχαρίστηση μέσα από τα απλά καθημερινά πράγματα. Για αυτό το λόγο, αυτή η μάζα ανθρώπων προσπαθεί να γεμίσει τα κενά της, στρεφόμενη στον ψεύτικο κόσμο των μέσων κοινωνικών δικτύωσης. Φτάνει στο σημείο να ζει μέσα από την κλειδαρότρυπα του εκάστοτε πολλά υποσχόμενου χρήστη και να απαξιώνει την πραγματική ζωή και όσους την περιβάλουν γιατί σύντομα αντιλαμβάνεται ότι αυτοί οι δύο κόσμοι δεν μπορούν να συνδυαστούν.

Με τον καιρό, καθίσταται συναισθηματικά ανάπηρος με αποτέλεσμα να ψάχνει τον πληρωμένο έρωτα, προσδοκώντας να αυξήσει τα επίπεδα της αυτοεκτίμησής του, αλλά στο τέλος της ημέρας μοιάζει με τις πόρνες. Είναι μόνος στο κρεβάτι του, παλεύει με τους δαίμονές του. Η διαφορά τους έγγυται στο ότι ο μεν έχει μειωμένο ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό ενώ οι δε τον έχουν πάντα αυξημένο.

Εάν έχετε αντιληφθεί ότι το παιδί σας ή ο άντρας σας ή η σχέση σας έχει εθισμό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητείστε τη συμβουλή ειδικού ψυχικής υγείας, για να μάθετε με ποιον τρόπο μπορείτε να τον βοηθήσετε.

 

Υ.Γ.: Ευχαριστώ τον άνθρωπο που μου επέτρεψε να περιηγηθώ για λίγο στον κόσμο της εξάρτησής του και να δω ιδίοις όμμασι πώς παίζεται το «παιχνίδι». Εύχομαι, μια μέρα, να απεξαρτηθεί. 

Πρόσκληση:

"Γιατί σταμάτησα να βλέπω πορνό"

Σημειώσεις για τη σεξουαλική πείνα μας και τον ελεύθερο έρωτα

Λύσε με! 'Γιατί πέταξα τις χειροπέδες του σαδομαζοχισμού' 

Σκλάβες του σεξ στην Ευρώπη – Μαύρες σκλάβες στην Ελλάδα

Σεξ στην εφηβεία

Βιωματική θεολογία εκ της Τρούμπας του Πειραιά

Η πιο sexy απ' όλες... 

Παπάδες και πόρνες (ή: ιερείς & εργαζόμενοι στο σεξ)

ΗΠΑ: Πρώην πόρνη πολυτελείας στο δρόμο του Χριστού

Ο άγιος της Ομόνοιας, οι χίππις και οι πόρνες

ΟΣΙΑ ΜΑΡΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑ

Ένα σκάνδαλο, πολλές αμαρτίες και ένας άγιος...
Το σεξ, ο (άγιος) πνευματικός & η συνεχής θεία Μετάληψη

Σώμα και σαρκικό φρόνημα

Ήταν δυο πόρνες (μια φορά) - Επειδή κανένας δεν είναι για πέταμα

Θέλεις σεξ;

Ηθικισμός στην Ορθοδοξία; Όχι ευχαριστώ!
Η αμαρτία (χωρίς ηθικισμούς)

Μην είσαι sexy… 

Έφηβοι, έρωτας, σχέσεις και γάμος... Αναζητώντας την αγάπη, την αιωνιότητα και τη ζωή!

Γιατί παντρεύονται οι άνθρωποι; από αγάπη, από έρωτα ή για να κάνουν πολλά παιδιά; 

Τα νερωμένα συναισθήματά μου και το κρασί της Κανά... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: