ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ελένη Γιαμαρέλλου & Νίκη Κεραμέως για τη θεία κοινωνία στην "εντός κορωνοϊού" νέα εποχή...


Νίκη Κεραμέως: "Οι ειδικοί έχουν τοποθετηθεί: με το σάλιο μεταδίδεται ο κορωνοϊός"

Ρομφαία

Για το άνοιγμα των εκκλησιών και την συμμετοχή των πιστών υπό όρους μίλησε στην εκπομπή "Σήμερα" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.
Η κ. Κεραμέως για την χρήση μάσκας εντός των Ναών τόνισε: "Έχει ήδη αναφερθεί η αναγκαιότητα για την χρήση της μάσκας, γιατί εκεί είναι ευπαθείς ομάδες".
Η Υπουργός ερωτηθείσα για την Θεία Μετάληψη ανέφερε πως «δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης, οι ειδικοί έχουν τοποθετηθεί για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και αυτοί περιλαμβάνουν και το σάλιο». (πατήστε εδώ)
Σε άλλο σημείο η κ. Κεραμέως πρόσθεσε: "Η Εκκλησία έχει τηρήσει μία εξαιρετικά υπεύθυνη στάση όλη αυτή την περίοδο και αυτό δεν ήταν εύκολο δεδομένου και του Πάσχα. Διανύσαμε μία δύσκολη περίοδο και η Εκκλησία και οι πιστοί επέδειξαν μία εξαιρετικά υπεύθυνη στάση".
"Αναμένονται να εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας εντός όλων των χώρων λατρείας, διότι δεν μιλάμε μόνο για την Εκκλησία, έχουμε κι άλλες θρησκείες και άλλα δόγματα. Όλα τα μέτρα ισχύουν οριζοντίως για όλες τις θρησκείες και όλα τα δόγματα" υπογράμμισε κλείνοντας η Υπ. Παιδείας.



"Ν": Άραγε θα επιβληθεί στους ιερείς να λειτουργούν με μάσκα και γάντια, επί ποινή πρόστιμου;

Ελένη Γιαμαρέλλου: «Βέβαια και θα πάω να κοινωνήσω»

Ακτίνες

Η Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στο MEGA, τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων, ενώ αναφέρθηκε στην μεταδοτικότητα του ιού από τα παιδιά, που είναι κατά βάση ασυμπτωματικά.
Στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας η κ. Γιαμαρέλλου ανέφερε πως «το θέμα δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά θεολογικό».
«Το θέμα δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά θεολογικό. Εκείνος που πιστεύει στα μυστήρια της Εκκλησίας και πιστεύει ότι κοινωνώντας, το έχω ξαναπεί εγώ η ίδια, είναι σώμα και αίμα Χριστού θα πάει και θα κοινωνήσει χωρίς κανένα φόβο», τόνισε.
"Ν": Σ' αυτό ας μας επιτραπεί να διαφωνήσουμε. Το θέμα είναι άκρως επιστημονικό και τεκμηριωμένο, όχι μόνο μέσω της εμπειρίας, αλλά και με επιστημονική μέτρηση (όπως θα δείτε παρακάτω, στα links). Αν ήταν "καθαρά θεολογικό", δηλ. ζήτημα πίστης, αναπόδεικτο και ατεκμηρίωτο (ίσως δεν εννοεί αυτό βέβαια η γιατρός), θα είχαν δίκιο οι πολέμιοι της θείας κοινωνίας.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου, αν η ίδια θα πάει να κοινωνήσει, απάντησε: «Βέβαια και θα προσπαθήσω να κοινωνήσω από την πρώτη Κυριακή που θα ανοίξουν οι Εκκλησίες».



Συμπληρώνουμε:

"(Εκτός από τις πεποιθήσεις των χριστιανών) και επιστημονικά, δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία οποιοδήποτε επιστημονικό άρθρο, μελέτη ή έρευνα που να αποδεικνύει ότι με τη Θεία Κοινωνία μεταδίδονται μικρόβια και ιοί.  
Το μόνο επιστημονικό δεδομένο που μπορεί να υπάρχει και που η επιστημονική κοινότητα αποδέχεται εκεί που δεν υπάρχει συγκεκριμένη επιστημονική έρευνα, είναι η αναδρομική μελέτη της κλινικής εμπειρίας, που στην περίπτωση της Θείας Κοινωνίας αφορά αναδρομική κλινική εμπειρία 2000 χρόνων (π.χ. Ιερείς και όχι μόνον, που καταλύουν καθημερινά τη θεία κοινωνία στα Νοσοκομεία, ακόμη και Νοσοκομεία Λοιμωδών Νόσων κλπ και ουδέποτε τους έχει μεταδοθεί οτιδήποτε)".
Από την επιστολή που έστειλαν προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας 152 επαγγελματίες υγείας (μεταξύ των οποίων πολλοί γιατροί)
 
*****
"(...) Πάντως ιατρικώς, δεν υπάρχει ούτε μία βεβαιωμένη περίπτωση απλού πιστού, στον οποίο να έχει μεταδωθεί αρρώστια με τη Θεία Μετάληψη. Ούτε και ιερέως, ο οποίος μάλιστα, μετά την κοινωνία των πιστών, κάνει την κατάλυση και καταπίνει όλα τα υπόλοιπα της Θείας Κοινωνίας μέχρι τρυγός, μαζί με ό,τι από το στόμα του κάθε μεταλαμβάνοντος διά της Αγίας Λαβίδος, κατέληξε στο Άγιο Ποτήριο.
Ούτε ακόμα και τότε που έβραζε η φυματίωση, εθέριζε η σύφιλη και η λέπρα ήταν ευρύτατα διαδεδομένη! Τα ίδια προφανώς θα ίσχυαν αν ετίθετο θέμα και για το AIDS. Δεδομένα τα οποία να οδηγούν την ιατρική σε παρέμβαση δεν υπάρχουν. (...)".  
Από την απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον τότε βουλευτή Βασίλη Αγοράστη, που με έντονο τρόπο διαμαρτυρόταν το 1988 ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί το AIDS. Το είχαμε δημοσιεύσει στην ανάρτησή μας «Παράνομη» θεία μετάληψη στο Κουκάκι (Αθήνα)... Καταγγέλλουν οι περίοικοι - Αναζητείται ο ιερέας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: