ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Βίντεο: Εσπερινός & θεία λειτουργία προς τιμήν του αγίου νεομάρτυρος Ευγενίου Ροντιόνωφ | Аойос Эухениос Родионоф


Πανηγυρικός Εσπερινός και Θεία Λειτουργία από το πανηγυρίζον εκκλησάκι του Αγίου στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ και Αγίας Μαρίνας Ξυλοτύμβου, Λάρνακα Κύπρου (ψάλλουν Αφρικανές μοναχές - η φωτογραφία από εδώ). Θα τα παρακολουθήσετε πατώντας στην παραπομπή στο YouTube.

Για την ιερά μονή στο Διαδίκτυο
Ο άγιος νεομάρτυς Ευγένιος Ροντιόνωφ (23 Μαΐου 1996)
23 Μαΐου: μνήμη γέροντα Ευμένιου Σαριδάκη & νεομάρτυρος Ευγένιου Ροντιόνωφ
Ο άγιος νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ (23 Μαΐου 1996) & "μικροί Χαιρετισμοί" προς τιμήν του

Η μεταστροφή μιας βουδίστριας στην Ορθοδοξία και η Μονή Αγίας Μαρίνης και Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Ξυλοτύμπου της Κύπρου
Από εκεί:
Ο σεβαστός πατήρ Κυριάκος δεν ασχολήθηκε μόνο με το χωριό του, αλλά οι δραστηριότητές του έφθασαν μέχρι την Αφρική. Έκτισε μία πολυκλινική στην Μαδαγασκάρη, έναν Ιερό Ναό και την οικία του Ιερέως στην Τανζανία και ετοιμάζεται να κτίση τώρα έναν Ιερό Ναό στην Κένυα. Τώρα δε τελευταία δίπλα από την Ιερά Μονή των Αγίων Μαρίνης και Ραφαήλ, ανήγειρε και δημιούργησε ένα μεγάλο μουσείο, κόστους 1.400.000 ευρώ.
Σ’ αυτό το Μοναστήρι γνώρισα και την Ελένη πού κατάγεται από την Σρί Λάνκα, δηλαδή την Κεϋλάνη. Η Ελένη, βουδίστρια στο θρήσκευμα, πήγε στην Κύπρο για να γηροκομήσει μία γιαγιά και ησπάσθη τον Χριστιανισμό διότι βίωσε [την Μ. Πέμπτη] ένα υπερφυσικό και θαυμαστό γεγονός.
Ευχόμαστε ο Άγιος Ευγένιος να πρεσβεύει υπέρ ημών των αμαρτωλών (& υπέρ πάντων των ανθρώπων & των λαών)! 

Απολυτίκιο

Συλληφθεῖς ὑπ' ἀθέων, Μάρτυς Εὐγένιε, τήν ὀρθόδοξον πίστην καθομολόγησας, τοῦ Σωτῆρος τόν Σταυρόν ἐγκολπωσάμενος. Τήν κοπήν τῆς κεφαλῆς ἐπροτίμησας στερρῶς καί χαίρεις μετά Μαρτύρων, γόνε λαμπρέ της Ρωσίας καί στρατιώτα τοῦ Χριστοῦ εὐκλεῆ.



Άλλο απολυτίκιο του αγίου (ψάλλει ο Θ. Τσουμελέκας) 
Frantzeska Dorikou

Δεν υπάρχουν σχόλια: