ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

π. Χριστόδουλος Μπίθας, "ΤΟ ΘΑΥΜΑ - Mυθιστόρημα μετανοίας βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα"


"Ν": Άκουσα απόσπασμα σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2020, σε αφήγηση του κ. Γιώργου Μπάρλα, στην εκπομπή του "Ομιλήματα", στο ραδιοσταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Μου άρεσε πολύ και το μοιράζομαι μαζί σας. Ένα βιβλίο που δεν χαρίζεται, ούτε στη δική μας θρησκευτική υποκρισία, αλλά ιχνηλατεί την αγωνία του απογοητευμένου - όμως έντιμου - ανθρώπου.

Εκδόσεις Εν Πλώ

"Το ένιωθε το σκόρπισμα του εαυτού του κάθε βράδυ μέσα σε τόσο κόσμο. Το πρωί στο Υπουργείο τον πλάκωνε η ρουτίνα, δεν τον ενδιέφερε πλέον η δουλειά του, είχε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Έλεγε πως κάνει υπομονή να σιγουρέψει το μέλλον και μετά λογάριαζε να παραιτηθεί. Είχε πάντα την αίσθηση πως δεν ανήκει εκεί, πως όλα αυτά μοιάζουν με όνειρο, πολλές φορές ξυπνούσε ανήσυχος μέσα στην νύχτα από έναν ακαθόριστο εφιάλτη, κοιμόταν ελάχιστα. 
Όλα τα θέματα παρέμεναν το ίδιο άλυτα, ήξερε πως κάποτε έπρεπε να τα αντιμετωπίσει, να σταματήσει να κρύβεται, να μην τα απωθεί.
Αλλιώς είχε ξεκινήσει, κάποτε φιλοδοξούσε να αφιερωθεί στον συνάνθρωπο, κατά βάθος ήξερε πως η ζωή είναι αλλού, δεν γνώριζε που όμως..."

Μια διαδρομή οδύνης, ενοχών, αλλοτρίωσης και αναζήτησης από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα. Οι ήρωες του αφηγήματος αυτού δημιουργήθηκαν από τις πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που ζουν πλάι μας. 
Θελήσαμε να διηγηθούμε την ζωή τους για να ψελλίσουμε πως υπάρχει ακόμα ελπίδα, όσο κι αν έχει αστοχήσει κανείς, όσο κι αν πόνεσε, όσο κι αν έφταιξε, φτάνει να έρθει εκείνη η ευλογημένη στιγμή που θα αναλάβει απόλυτα την ευθύνη της ζωής του και θα επιθυμήσει να ξανοιχτεί στο Φως.
Μυστήριο είναι αυτό και φτωχά τα λόγια για να το περιγράψουμε, μα συμβαίνει καθημερινά γύρω μας κι εμείς λαχταρήσαμε να το μοιραστούμε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου [εμείς από εδώ]

Περιεχόμενα

Χειμώνας 2015
Τα χρόνια μιας λυπημένης αθωότητας
Ο ζυγός της δουλείας
Έρχεται η στιγμή για ν' αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θ' αφήσεις
Άνοιξη 2016
Εμπρός, της γης οι κολασμένοι
Αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα
Πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα
Καλοκαίρι 2016
Εδώ κατοικεί η μοναξιά με μόνιμη νοικάρισσα την πλήξη
Για να ζήσει ο κόσμος
Χαιρετίσματα στον ουρανό
Αύγουστος 2016
Πού πήγαν οι λέξεις;
Δεύτερη ζωή δεν έχει
Της Μεταπολίτευσης καημένη γενιά
Φθινόπωρο 2016
Όλα τα χρόνια που έλειπα, ξέρεις, για σένα γύριζα
Άλλη Χαρά δεν είναι πιο μεγάλη απ' τη χαρά που δίνεις
Χειμώνας 2017
Ας γίνει το θέλημά Σου
Χαρμολύπη
Καλοκαίρι 2019
Υστερόγραφο

Οι πρώτες σελίδες σε αρχείο pdf

Ο συγγραφέας (από εδώ)

Ὁ πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Μπίθας γεννήθηκε στή Νέα Σμύρνη καί σπούδασε Οἰκονομικές καί Πολιτικές Ἐπιστῆμες στή Νομική Σχολή Ἀθηνῶν, Θεολογία στό Τμῆμα Κοινωνικῆς Θεολογίας τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν, καθώς καί Φωτογραφία Κινημα- τογράφου στή Σχολή Σταυράκου. 
Χειροτονήθηκε τό 1996 καί διακονεῖ στόν Ἱ. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Μοσχάτου. 
Πρίν τή χειροτονία του ἐργάστηκε ἐπί σειρά ἐτῶν ὡς Διευθυντής Παραγωγῆς στόν κινηματογράφο, τήν τηλεόραση καί τή διαφήμιση. Ἐκδίδει τό περιοδικό "Ἀρχαγγέλων Λόγος".

Βιβλίο του ίδιου (από εδώ)

Η ιστοσελίδα της ενορίας του συγγραφέα (πραγματικά, αξίζει την επίσκεψή σας)

Ο συγγραφέας στο Διαδίκτυο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: