ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Για τους αιχμάλωτους Έλληνες στρατιωτικούς


Φωτο από εδώ & εδώ

Πόσοι άνθρωποι υποφέρουν αυτή τη στιγμή από διάφορες αιτίες; Πόσοι υποφέρουν στη χώρα μας και σε όλο τον πλανήτη; Πόσοι είναι ασθενείς, πόσοι στα πρόθυρα του θανάτου, πόσοι πάσχουν ψυχικά, πόσοι πεινούν, πόσα παιδιά είναι ορφανά, πόσες μάνες πενθούν, πόσοι πενθούν γενικά;
Δε νοιαζόμαστε αληθινά γι' αυτούς, παρά μόνο για "τους δικούς μας" και για εκείνους που προβάλλουν τα ΜΜΕ, για όσο τους προβάλλουν.
Κι όμως θα έπρεπε να νοιαζόμαστε. Ο Κύριος ας βοηθήσει όλους - δεν ξεμπερδεύω βέβαια με αυτή τη μικρή διαδικτυακή "δέηση".
Ωστόσο η περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή, που κρατούνται στην Τουρκία, έχει φέρει και τη δική μου καρδιά σε αγωνία. Αγωνία και αγανάκτηση, αφού η Κυβέρνηση δε βλέπω να παρεμβαίνει δυναμικά.
Μα πώς θα περίμενε κανείς κάτι τέτοιο από μια κυβέρνηση αχυράνθρωπων;
Η Παναγία να βοηθήσει, όλοι οι άγιοι, ο Κύριος ας κάνουν αυτό που δεν κάνουν οι άνθρωποι...
Κατά τα άλλα, ο εξευτελισμός μας συνεχίζεται. Τουλάχιστον, να γυρίσουν οι αδελφοί μας στα σπίτια τους. Αμήν.

ΥΓ. Όταν οι "φίλοι" και "σύμμαχοί μας", οι Άγγλοι, είχαν κρεμάσει στην Κύπρο τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ,  κάποιοι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στην Ελλάδα, που είχαν παρασημοφορηθεί από τη Βρετανική Κυβέρνηση για τη συμβολή τους στη νίκη κατά των Ναζί, επέστρεψαν τα παράσημά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας (ευτύχησα να γνωρίσω έναν απ' αυτούς - ο Θεός να τον αναπαύσει, Εμμανουήλ τ' όνομά του).
Εμείς μπορούμε τουλάχιστον να επιστρέψουμε στην Τουρκία τα τουρκικά σήριαλ, που έχουν γεμίσει τα τηλεοπτικά μας κανάλια και τον ελεύθερο χρόνο μας;

Νεότερα για το θέμα
Ερωτηματικά από την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, με κάποιες πληροφορίες ("Ακολουθούσαν στίγματα λαθρομεταναστών")
Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας έβαλαν οι Τούρκοι τους Έλληνες στρατιωτικούς

Η Ορθοδοξία στην Τουρκία
Türkçe dilinde Ortodokslukla ilgili metinler - Orthodoxy in Turkish - Ορθόδοξα κείμενα στα τουρκικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: