ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Η Εκκλησία της Ελλάδος για την εισβολή στον ιερό ναό του αγ. Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης (31.7.2016)


Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος: Για την εισβολή και τις πράξεις βίας εντός του Ιερού Ναού Αγ. Γρηγορίου Παλαμά της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (31.7.2016)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 1.8.2016

ecclesia.gr

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όσα Κοινοβουλευτικά Κόμματα έσπευσαν να καταδικάσουν απερίφραστα την εισβολή, τη διακοπή της Θείας Λειτουργίας και τις πράξεις βίας κατά θρησκευτικών λειτουργών και πιστών μέσα στον Ιερό Ναό Αγ. Γρηγορίου Παλαμά στην Θεσσαλονίκη χθες (31.7.2016).

Επισημαίνουμε βεβαίως και την ως τώρα απουσία οποιασδήποτε δήλωσης καταδίκης της επίθεσης από τους καθ' ύλην αρμόδιους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των πολιτών και τα θρησκεύματα Υπουργούς.

Η εύγλωττη επίσης σιωπή επιστημονικών και ακτιβιστικών ενώσεων και συμβουλίων, που έχουν ως αντικείμενο τις δημόσιες παρεμβάσεις και πολιτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην χώρα μας, δείχνει ότι μάλλον δεν σοκάρονται από τις βιαιοπραγίες, όταν στρέφονται κατά της ορθόδοξης χριστιανικής πλειοψηφίας. Οφείλουμε, τουλάχιστον, να τους αναγνωρίσουμε το προσόν της ειλικρίνειας.

Τέλος, στους «αντιεξουσιαστές», που νόμισαν ότι βεβηλώνοντας την κυριακάτικη προσευχή έδωσαν κτύπημα στην εξουσία, δεν θα απευθύνουμε τις καταδικαστικές δηλώσεις, που συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Αφού ουδείς πέτυχε να τους εμπνεύσει σεβασμό για ο,τιδήποτε στη ζωή τους, μόνο την λύπη μας διατυπώνουμε, λέγοντάς τους: Είστε η αποτυχία μας. Η αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Και:


Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος για την εισβολή "αντιεξουσιαστών" στο μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης (31.7.2016)
Αναρχία και αιώνια Ζωή (ενότητα, για τους φίλους μας "αντιεξουσιαστές", με ή χωρίς εισαγωγικά)
Εκκλησία, Κράτος, σύμφωνο συμβίωσης & μάθημα Θρησκευτικών
Εκτός νόμου Εκκλησία με κρυφούς Ιερείς! (η διωκόμενη "Εκκλησία των Κατακομβών" στην ΕΣΣΔ, που νομίζω πως έχει κάτι να μας πει)
Κύμα εμπρησμών και βεβήλωσης εκκλησιών στην Κρήτη
Έτος 2030 μ.Χ. - και ένα σχόλιο!...

Επιστήμη και θρησκεία, ορθολογισμός και δόγμα
5+1 μύθοι για τη Θρησκεία και την Εκκλησία
Γιατί να θέλω να είμαι ορθόδοξος χριστιανός;
Οι άγιοι αναρχικοί
ΖΗΣΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ!
Ελεωνόρα Ζουγανέλη, "Έλα!" - Σαν προσευχή του μοντέρνου ανθρώπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: