ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Στα χέρια απαγωγέων ο Μητροπολίτης Χαλεπίου της Συρίας

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΜΕΝ

10395175_566246020145782_7695296039571600992_n Αριστερά: Ο Συροϊακωβίτης Μητροπολίτης Χαλεπίου Ιωάννης, που κρατείται μαζί με το Μητροπολίτη Παύλο. Δεξιά ο απαχθείς Ορθόδοξος Μητροπολίτης. Από εδώ, όπου πληροφορία του Απριλίου 2015 για εκτέλεσή τους.

Συγκεχυμένες πληροφορίες από τη Συρία φέρουν το Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο, αδελφό του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, να έχει πέσει θύμα απαγωγής. Κατά τις πρώτες, αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο ιεράρχης του Πατριαρχείου Αντιοχείας βρίσκεται στα χέρια ανταρτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές ο Μητροπολίτης βρισκόταν στην Τουρκία και όταν εισήλθε στο έδαφος της Συρίας κατευθυνόμενος στη Μητρόπολη του το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και η συνοδεία του δέχθηκε επίθεση.  

Από την ένοπλη επίθεση σε βάρος του αυτοκινήτου του Μητροπολίτη Χαλεπίου φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή του ενώ απήχθη ο Μητροπολίτης με συνεργάτες του. 

Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος είναι αδελφός του νυν Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, είναι ελληνομαθής, πτυχιούχος και διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά το παρελθόν διετέλεσε και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ του Λιβάνου. 

«Τρομοκράτες απαγάγουν δυο επισκόπους στο Χαλέπι της Συρίας» τιτλοφορείται τηλεγράφημα του πρακτορείου SANA που επιβεβαιώνει την είδησης της απαγωγής όχι μόνο του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου, αλλά και του Συροϊακωβίτη Επισκόπου Ιωάννη. ["Ν": αρχικά γράφτηκε εσφαλμένα Μαρωνίτης].

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων οι δυο επίσκοποι βρίσκονταν στα περίχωρα του Χαλεπίου και απήχθησαν την ώρα που επέβλεπαν τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο SANA αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο των δυο μητροπολιτών εμβολίστηκε από όχημα στο οποίο επέβαιναν Σύροι αντάρτες, οι οποίοι έβγαλαν έξω τον οδηγό και μετέφεραν το αυτοκίνητο σε άγνωστη τοποθεσία.
Το γεγονός επιβεβαιώνει και το πρακτορείο Reutersτο οποίο φιλοξενεί δηλώσεις μέλους της αντιπολίτευσης στη Συρία. Ο αξιωματούχος του αντικυβερνητικού συνασπισμού μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο υποστηρίζει ότι οι δυο επίσκοποι απήχθησαν όταν ο Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης κατευθυνόταν στην τουρκοσυριακή μεθόριο για να παραλάβει το Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Παύλο που διέσχιζε τα σύνορα. 

Φωτογραφία του νεκρού οδηγού των δύο επισκόπων, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δολοφόνοι (από εδώ). Για την κηδεία του εδώ. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Το σχόλιό μας: Ο Θεός να βοηθήσει τους αδελφούς μας (και όλο το συριακό λαό, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, και κάθε εμπόλεμο λαό). Από τον καναπέ μου είναι εύκολο να θαυμάζω τους νεομάρτυρες, αλλά αν δεν είμαι υποκριτής πρέπει να αναγνωρίσω πως αυτές οι καταστάσεις δεν είναι για μένα. Οι ήρωες αυτοί του Χριστού ας έχουν την ευλογία και την προστασία Του, διά της Θεοτόκου και πάντων των αγίων!...

Διαβάστε το βιογραφικό του Μητροπολίτη Χαλεπίου ΕΔΩ
Προ καιρού του είχαν βάλει βόμβα στο σπίτι του!
Κοινή ανακοίνωση των Πατριαρχών Αντιοχείας Ιωάννη και Ιγνατίου Ζακά, για την απαγωγή των δύο Ιεραρχών

Για το θέμα: Είναι ιερέας, άρα δεν είναι άνθρωπος!
Απόσπασμα από εκεί:
Τσετσένοι ισλαμιστές μισθοφόροι είναι οι απαγωγείς του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου και του Μαρωνίτη Μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριου Yohanna Ibrahim και δολοφόνοι ενός διακόνου και του οδηγού του Μητροπολίτη, αναφέρουν πηγές ρωσικές πηγές στο defencenet.gr.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή έχουν αφιχθεί τους τελευταίους οκτώ μήνες, από την Τουρκία, περίπου 1500 Τσετσένοι μισθοφόροι (Muhajireen Brigade), με ηγέτη τον Αμπού Ομάρ (φωτό, με την κόκκινη γενειάδα), οι οποίοι προβαίνουν στα χειρότερα εγκλήματα κατά των Ελληνορθοδόξων Σύρων.
Οι ίδιοι είχαν απαγάγει και δολοφονήσει το καλοκαίρι και έναν Ελληνορθόδοξο ιερέα ["Ν": μήπως εννοεί τον π. Σωτήριο Χαντάντ;]. Είναι μια ομάδα που δρα ανεξάρτητα, έχει στενές σχέσεις με την αλ Νούσρα (ο συριακός κλάδος της αλ Κάϊντα) και διακρίνονται για την σκληρότητά τους.
Επίσης είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της χριστιανικής συνοικίας στο Χαλέπι και μαζί με τους Σαουδάραβες και Υεμενίτες μισθοφόρους, έχουν διαπράξει τα χειρότερα εγκλήματα. [...]
 
Δείτε και: 
Ο Γολγοθάς των Ορθόδοξων της Συρίας!
Αίμα ορθοδόξων (και όχι μόνο) στη Συρία
Ορθόδοξος ιερέας της Συρίας βρίσκει μαρτυρικό θάνατο
Η μεγάλη φυγή των χριστιανών της Συρίας

Μητροπολίτης Τριπόλεως της Λιβύης: "Απειλούν να με σκοτώσουν" - Κλείνει ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Τριπόλεως Λιβύης
Συνοδική διακήρυξη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κατά της θρησκευτκής βίας
Ανακοίνωση της Ρωσικής Εκκλησίας για τη θρησκευτική βία στη Μέση Ανατολή
Θρησκευτική βία στην Αίγυπτο: Κατεδάφισαν Εκκλησία και της έβαλαν φωτιά, λιθοβόλησαν ιερείς και πιστούς! (εδώ και άλλα links, αλλά και η θέση μας για τη σχέση με τους μουσουλμάνους)
Σύγχρονοι διωγμοί χριστιανών στον ισλαμικό κόσμο και όχι μόνο

Οι θεολόγοι της Κρήτης για τις διώξεις των χριστιανών στον αραβικό κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: