ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ευκαιρία για το πρώτο βήμα: Αρχή της Νηστείας των Αγίων ΑποστόλωνΧρόνια πολλά, αδελφέ μου/αδελφή μου - Καλό παράδεισο, είτε τον "πιστεύεις" είτε όχι.
Με την Κυριακή των Αγίων Πάντων κλείνει ο πασχαλινός εορταστικός κύκλος, που άνοιξε με τις Απόκριες (για τη χριστιανική σημασία της Αποκριάς και τη θέση της ως ορθόδοξης εορτής, αν δεν ξέρεις, δες εδώ).

Ο κύκλος αυτός (όλο κινητές εορτές) περιέχει τη σαρακοστή και τη Μεγαλοβδομάδα, έχει κέντρο το Πάσχα και πάει στις εορτές της Ανάληψης και της Πεντηκοστής (δες και το post μας Όταν δε γονατίζουμε, ούτε μπροστά στο Θεό) και κλείνει με την Κυριακή των Αγίων Πάντων, δηλ. τη γιορτή όλων των αγίων.
Τη Δευτέρα, αύριο δηλαδή, αρχίζει μια περίοδος ελαφριάς νηστείας προς τιμήν των αγίων αποστόλων, που (όποτε κι αν αρχίσει, ανάλογα με τη χρονιά) τελειώνει στη γιορτή των αγίων Πέτρου & Παύλου, στις 29 Ιουνίου.

Ίσως είναι η ευκαιρία σου να κάνεις το πρώτο βήμα αυτή η νηστεία... Το πρώτο βήμα για την αυτογνωσία, την πνευματική πρόοδο, την αιωνιότητα - κάτι έχουν πει και οι άγιοι διδάσκαλοι της δικής μας πνευματικής κληρονομιάς για όλ' αυτά, κάτι που ίσως δεν το έχεις σπουδαιολογήσει ή ίσως το παρερμηνεύεις με βάση τα διάφορα βουδιστικά και ινδουιστικά που έχουν γίνει της μόδας και που μπορεί να τα ξέρεις καλύτερα.
Άκουσε κι αυτούς. Δε θα χάσεις.

Για τη νηστεία των αγίων αποστόλων κάνε την πρώτη γνωριμία μ' ένα κλικ θάρρους & αγάπης εδώ.
Κι επειδή είπαμε για τους αγίους διδασκάλους του χριστιανισμού - της Ορθοδοξίας, δες μερικούς θησαυρούς εδώ.

ΥΓ. Η φωτο είναι από το Διαδίκτυο.

Για μια βολτούλα:
Φόρεσε ένα σακάκι κι όπου βρεις εκκλησία... σταμάτα
Η Λινέτ και η αντιμετώπιση του καρκίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: