ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Βίντεο που σόκαρε (ή... άρεσε)


Φίλος ορθόδοξος μπλόγκερ μού έστειλε το παρακάτω βίντεο, που το ψάρεψε σε super φανατικό αντιχριστιανικό blog. Μου είπε απλά να το δω.
Το είδα και συγκινήθηκα, γι' αυτό το ανεβάζω, να το δείτε κι εσείς. Ο χυδαίος υπέρτιτλος (συγχωρέστε με γι' αυτόν) έχει μπει από το αντιχριστιανικό blog.
Κάποιοι ορθόδοξοι αδελφοί μας δεν έχουν καλή γνώμη για το μητροπολίτη Ιγνάτιο, και πιθανόν έχουν δίκιο (τα βήματά του με τη Θεολογική Ακαδημία Βόλου μοιάζει να ξεφεύγουν επικίνδυνα από την αυθεντικότητα της πνευματικής μας κληρονομιάς σε αμφίβολους πειραματισμούς). Όμως εδώ έκανε σε δυο παιδιά μια ερώτηση που πρέπει -θεωρώ- να κάνουμε όλοι στα παιδιά μας και σε όλα τα παιδιά που γνωρίζουμε ή που συναντάμε.


Λοιπόν, δε μπορώ να μην προσθέσω το σχόλιο του αντιχριστιανικού ιστολογίου:
Τίτλος: "Προσηλυτισμός μέσω δημόσιας Τηλεόρασης. Η Δικαιοσύνη;".
Παραθέτουν το βίντεο και προσθέτουν: 
Χρηματοδοτούμε την ΕΡΤ για εκπομπές χυδαίου και παράνομου προσηλυτισμού, μία εκπομπή ονόματι «αρχονταρίκι» μολύνει αυθαιρέτως τρυφερές παιδικές συνειδήσεις. Ερώτηση του παπά σε παιδάκια στο βίντεο: «Δεν θα ήθελες να γίνεις μια μέρα ένας άγιος ή ένας όσιος;….». Όλα αυτά εκστομίζονται ελεύθερα, απροκάλυπτα, υποτιμώντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υπόσταση, ωθώντας τα παιδιά σε μια παθητική στάση απέναντι στη ζωή.
Με ποιο δικαίωμα.
Βίντεο που σόκαρε λοιπόν αυτό!... Ο λόγος για τους αγίους και η πρόσκληση για μίμησή τους και ένωση με το Θεό είναι χυδαίος και μολύνει τις παιδικές ψυχές...  Υποτιμά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ωθεί τα παιδιά σε μια παθητική στάση απέναντι στη ζωή! (Σαν αυτή της αγίας Μαρίας Σκόμπτσοβας προφανώς, της Γερόντισσας Γαβριηλίας, του παπά Θεμιστοκλή της Σιέρα Λεόνε ή αυτών των παλαιότερων αγίων, γιγάντων της φιλανθρωπίας). Είναι επίσης παράνομος και ο εισαγγελέας σκανδαλωδώς δεν επεμβαίνει να κλείσει μέσα τον π. Ιγνάτιο, για να αλωνίζουν οι πραγματικοί διαφθορείς ψυχών & συνειδήσεων. Μπράβο.
Τι να πω; Ο Θεός να σας φωτίσει, αδελφοί. Ωστόσο, εμείς θα συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε από τα φωτεινά παραδείγματα των αγίων και να παρακινούμε τα παιδιά μας να τα μιμηθούν - προς όφελός τους και προς όφελός σας. 

Επειδή μπορεί κατά... τύχη να περάσει από 'δώ κανένας άθεος αδελφός μας, τον προσκαλώ σ' αυτά τα posts:

Πώς ξέρουμε σίγουρα ότι υπάρχει Θεός;

Ηθικισμός στην Ορθοδοξία; Όχι, ευχαριστώ!

Τι είναι η Κόλαση; Ο Θεός ως πυρ και φως

Νευροθεολογία: εγκέφαλος και πνευματική εμπειρία

Ψεύτικα θαύματα & οράματα στην Ορθοδοξία

Θαυματουργοί άγιοι: αλήθεια ή μύθος;

Είσαι άθεος; Έλα μαζί μας, λοιπόν, αδελφέ, γιατί η Ορθοδοξία δεν είναι αυτό που νόμιζες ή αυτό που σου έμαθαν...
ΥΓ. Λίγα ενδιαφέροντα περί προσηλυτισμού (γνωστή καραμέλα των αθεϊστών - φυσικά δε θεωρούν προσηλυτισμό στον αθεϊσμό την πολεμική τους ενάντια στην ορθόδοξη παιδεία), αν και από άλλη αφορμή, δες σ' αυτό το άρθρο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον. Αξίζει να Προβληματιστείς.

Ανώνυμος είπε...

Νεκρέ μου
αυτοί που ανέβασαν το βίντεο είναι ΠΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Δ Ε Ν ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Μακάρι να είναι έτσι και να σωθούν τελικά, κι εκείνοι κι εμείς. Το επιθυμώ ολόψυχα.

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείς, όπως είπε ο π.Παίσιος θα έρθει καιρός που θα σε τραβούν από το μανίκι για να τους μιλήσεις για την Ορθοδοξία , τόσο πολύ θα διψούν για το λόγο του Θεού! Λίγη υπομονή ακόμη και θα δούμε θαυμαστά γεγονότα!