ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Η ΝΙΚΗ για την καταβολή των επιδομάτων ανεργίας και τέκνων μέσω χρεωστικής κάρτας

 


ΝΙΚΗ

Ίσως να μην είναι εύκολα αντιληπτό, οπότε θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι η καταβολή των επιδομάτων τέκνων στους Έλληνες οικογενειάρχες ή του επιδόματος ανεργίας σε έναν απολυθέντα αδελφό μας μέσω χρεωστικής κάρτας σημαίνει ότι η Κυβέρνηση, μια παροχή που οφείλει να παρέχει και για την οποία έχει εισπράξει φόρους και εισφορές από όλους μας, την αντικαθιστά με μία υπηρεσία που θα παρέχει έναντι ανταλλάγματος μια συστημική τράπεζα.

Με το μέτρο αυτό η Κυβέρνηση υποχρεώνει γονείς και ανέργους και πολλούς άλλους δικαιούχους να ξοδέψουν τα χρήματα που δικαιούνται σε ηλεκτρονικές αγορές, από τις οποίες αγορές η Κυβέρνηση θα πάρει πίσω άμεσα το 24% με τη μορφή ΦΠΑ και οι Τράπεζες την προμήθειά τους για την υπηρεσία που παρέχουν!

Το μέτρο είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές για την Ελληνική Οικογένεια. Μας γυρίζει στα χρόνια της Σοβιετίας ή της Κατοχής που οι παροχές δίνονταν με κουπόνια. Αυτή είναι η εικόνα που έχουν οι κύριοι της Κυβέρνησης για εμάς τους οικογενειάρχες; Ότι θα  περιμένουμε μία φορά το δίμηνο τον πολυχρονεμένο μας Πρωθυπουργό να μας δώσει χρεωστική κάρτα για να ψωνίσουμε για τα παιδιά μας; Η ελληνική οικογένεια δίνει καθημερινά αγώνα επιβίωσης με λογαριασμούς και ένα σωρό υποχρεώσεις για να αναθρέψει τα παιδιά της.

Το μέτρο μόνο προβλήματα δημιουργεί για όλους τους δικαιούχους και, φυσικά, υπερκέρδη στις Τράπεζες. Τη χρονιά που μας  πέρασε οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες κέρδιζαν αφορολόγητα, μόνο από προμήθειες στις συναλλαγές, 4 εκατομμύρια ευρώ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. Δεν τους φτάνουν όμως, θέλουν να βάλουν χέρι και στα επιδόματα παιδιών, ανεργίας και όπου αλλού μπορούν και εμείς τους επιτρέπουμε! Από το πιο χρεωμένο κόμμα της Ευρώπης και έναν Πρωθυπουργό που μαζί με τη σύζυγό του χρωστάνε στις Τράπεζες ανενόχλητα πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, δεν περιμέναμε, βέβαια, κάτι άλλο.

Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση στο θέμα, πιο σοβαρή. Έχει να κάνει με τους εκβιασμούς που θα υποστούμε ως πολίτες, όταν δεχθούμε την κατάργηση των μετρητών και τη σχεδιαζόμενη ενοποίηση χρεωστικής κάρτας και κάρτας Πολίτη. Το σχέδιο προχωρά και μόνοι χαμένοι θα είναι οι ελεύθεροι πολίτες της χώρας μας. Πρέπει να αγωνιστούμε ως Έλληνες Πολίτες και η ΝΙΚΗ είναι εδώ για να βοηθήσει σε αυτόν τον αγώνα, όπου χρειάζεται.

Πρέπει να αντιδράσουμε, δεν πρέπει να ανεχθούμε τα σχέδιά τους!

Δήμος Θανάσουλας
Εκπρόσωπος τύπου της ΝΙΚΗΣ

Συμπλήρωμα

Τα πρώτα θύματα του ψηφιακού ολοκληρωτισμού: η περίπτωση της Ολλανδίας, Γεώργιος Ρούντας, βουλευτής Λαρίσης της ΝΙΚΗΣ

Ψήφισμα «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ»

Έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός...Δημήτρης Χιωτακάκος, στέλεχος της ΝΙΚΗΣ, δρ. Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Manchester.

ΝΙΚΗ: Η Κυβέρνηση νομοθετεί σύμφωνα με τις εντολές της Παγκόσμιας Τράπεζας! (Ρούντας)

Η ΝΙΚΗ για την απληστία των τραπεζών, ΛΑΡΚΟ, Κόσοβο, απογευματινά χειρουργεία & Νέα Τάξη Πραγμάτων («Big Βρυξέλες»), Γ. Αποστολάκης, βουλευτής Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ, κ.ά.

Παρέμβαση της ΝΙΚΗΣ για το ρόλο της (ιδιωτικής και ΜΗ ελληνικής) Τράπεζας της Ελλάδος (Ρούντας, βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΙΚΗΣ)

Τράπεζα της Ελλάδος: Άλλος ένας μηχανισμός ξενοκρατίας στην Ελλάδα 

Παρέμβαση της ΝΙΚΗΣ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Σχέδιο δράσης και όχι ημίμετρα για τις πολύτεκνες οικογένειες! (+ περί ΦΠΑ στα τρόφιμα!), Σπύρος Τσιρώνης, βουλευτής Αχαΐας της ΝΙΚΗΣ

Πλούσιες χώρες, φτωχοί λαοί! - Η χριστιανική απάντηση...

Ἐκκλησία καί Πολιτεία στήν ἐποχή τῆς Μεγάλης Ἐπανεκκίνησης: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ / Το βίντεο της ημερίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: