ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Ημερολόγιο 2021: «Νεομάρτυρες του 1821», από την εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια»

 


Από τη σελίδα της "Ο.Α." στο Facebook. Το προτείνουμε.

Aυτή την εβδομάδα η «Ορθόδοξη Αλήθεια» υποδέχεται τα Χριστούγεννα με το επιτοίχιο ημερολόγιο 2021 «Νεομάρτυρες του 1821», αγιασμένες μορφές που μαρτύρησαν στα χέρια των Τούρκων. Ένα αφιέρωμα με αφορμή τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

H εφημερίδα στο βασικό της θέμα εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει κομμωτήρια και νύχια και να αφήσει σε δεύτερη μοίρα την πίστη των Ελλήνων, κρατώντας κλειστές τις εκκλησίες τις ημέρες των γιορτών. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι καθώς «φουντώνουν» οι φωνές των Ιεραρχών κατά της σχετικής απόφασης. Έντονες αντιδράσεις από αρχιερείς, ιερείς και πιστούς. Υποτονική η στάση του Αρχιεπισκόπου για ακόμη μία φορά.

Συγκινεί το αφιέρωμα της «Ο.Α.» για τον αρχιμάγειρα της Αθωνικής πολιτείας ο οποίος «έφυγε» πρόωρα. Θλίψη σκόρπισε η είδηση της εκδημίας του μοναχού Επιφανίου Μυλοποταμινού που έκανε γνωστή τη μοναστηριακή κουζίνα σε όλο τον κόσμο!

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

* Μάρτυρες του Ιεχωβά εκμεταλλεύονται την καραντίνα για να προσηλυτίσουν

* Αναστηλώνεται το «σπίτι» της Λιμποχοβίτισσας

* Ο οσιακός βίος του δίδυμου αδελφού του νεοϊερομάρτυρα Αγίου Φιλομένου!

Αρθρογραφούν ο π. Ανανίας Κουστένης, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης, η Κέλλυ Μπουρδάρα κ.ά.

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το επιτοίχιο ημερολόγιο του 2021 κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr.

"Ν": Για τους Νεομάρτυρες παρακαλώ επισκεφτείτε την ενότητα άρθρων του ιστολογίου μας. Ας έχουμε την ευχή τους και ας παραδειγματιζόμαστε από την πίστη και την ανδρεία τους. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: