ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

Ελεύθεροι οι Έλληνες ναυτικοί που ήταν «όμηροι» ανοιχτά του Τζιμπουτί!...typosthes.gr (η φωτο από εδώ)

Απελευθερώθηκαν οι Έλληνες ναυτικοί που ήταν «όμηροι» ανοιχτά του Τζιμπουτί. Την ευχάριστη είδηση για τους ναυτικούς, που ήταν σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας», γνωστοποίησε ο ίδιος υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. 
«Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους»
έγραψε στο Twitter ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.
Το πλοίο «Πτολεμαίος» βρισκόταν αγκυροβολημένο τρία μίλια μακριά από το λιμάνι, με τις αρχές να μην του επιτρέπουν να πιάσει λιμάνι εξαιτίας οφειλών του πλοιοκτήτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα με τα αποθέματα φαγητού και φαρμάκων.
Υπενθυμίζεται ότι ο υποπλοίαρχος του πλοίου Αργύρης Τσαγκρής επέστρεψε στην Ελλάδα πριν την έλευση του νέου έτους. Την ανακοίνωση είχε κάνει ξανά ο υπουργός Ναυτιλίας, υποστηρίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες για να λήξει η ομηρία και των υπόλοιπων ναυτικών.

"Ν": Δοξάζουμε το Θεό για την αίσια έκβαση αυτής της περιπέτειας και συγχαίρουμε εκείνους που συνέβαλαν σ' αυτήν. Ο Θεός ας τους έχει καλά.
Συγχαίρουμε επίσης τους ναυτικούς μας και τις οικογένειές τους και τους ευχόμαστε - όπως και σ' εκείνους που συνέβαλαν στην απελευθέρωση - να έχουν την ευλογία του Χριστού μας (ιδιαίτερα διά του αγίου Νικολάου - προστάτη των ναυτικών - και όλων των αγίων) πάντα στη ζωή τους.

Η παλαιότερη ανάρτησή μας για την άδικη περιπέτεια των ναυτικών μας
 
Η είδηση για την απελευθέρωσή τους στο Διαδίκτυο

 Το πλοίο "Πτολεμαίος"

 Εικ. από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: