ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Μήνυση εναντίον της "Κιβωτού του Κόσμου"!


Πηγή της ανάρτησής μας το ιστολόγιο Πέρα από το άτομο
Η είδηση από το ιστολόγιο Lifo / Μικροπράγματα


Απίστευτο: Μήνυσαν την Κιβωτό του Κόσμου και τον π. Αντώνιο για «ρατσιστικές» δηλώσεις

 
«Ο Πατέρας Αντώνιος έχει σώσει την αγάπη σε μια Κιβωτό» λεγόταν το άρθρο της LIFO απ' το οποίο πήραμε τη φωτογραφία

Ο π. Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου έχει αποδείξει πόσο αγκαλιάζει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Η παραπάνω φωτογραφία το αποδεικνύει.
Κι όμως μηνυτήρια αναφορά για τις ξενοφοβικές δηλώσεις εκ μέρους της Κιβωτού του Κόσμου, κατέθεσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι στο πλαίσιο του προγράμματος του Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων.
Η αναφορά, με την επισήμανση ότι όσα αναφέρονται στην επίμαχη επιστολή της Κιβωτού «συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του διαδικτύου», στρέφεται κατά της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και του επικεφαλής της παπά Αντώνη Παπανικολάου, και άλλων.

Αυτή είναι η αναφορά…

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.

24 Νοεμβρίου 2019
Κυρίες/Κύριοι,
Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” και του επικεφαλής της παπά-Αντώνη Παπανικολάου αναφορικά με δύο ξενοφοβικές και ισλαμοφοβικές επιστολές τους, το 2017 και το 2019, προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου (και άλλους φορείς), καθώς και κατά της δημοτικής σύμβουλου Χίου Αγγελικής Παμπάλου, η οποία εκπροσωπώντας την παράταξη της “Χίος Μπροστά” διάβασε την εν λόγω επιστολή στη συνεδρίαση της 22ης Νοεμβρίου 2019 του ΔΣ.
Με τις ρατσιστικές αυτές επιστολές “αντιτίθενται απόλυτα” στην κατασκευή δύο προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) κοντά σε δομή της ΜΚΟ θεωρώντας τους μετανάστες δημόσιο κίνδυνο για τους ανήλικους που φιλοξενούνται στη δομή καθώς 
“η πλειοψηφία των μεταναστών είναι ενήλικοι και άγαμοι άνδρες, που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες με σημαντικές πολιτισμικές διαφορές (οπού π.χ. τα κορίτσια θεωρούνται γυναίκες σε αρκετά μικρότερη ηλικία) και ότι μεταξύ των κρατουμένων θα περιλαμβάνονται παράνομοιεγκληματίες,  πιθανώς, ακόμη και τρομοκράτες.
Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι, δυστυχώς, αρκετά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών, ίσως και λόγω των δυσμενών συνθηκών διαβίωσης τους, αλλά και άλλων λόγων, δεν είναι σε θέση να σεβαστεί τις ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν με τους χώρους διαμονής τους και έχουν προξενήσει μεγάλες φθορές και κλοπές”.
Όλα τα παραπάνω συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του διαδικτύου.
Επίσης η παρούσα αναφορά στρέφεται και κατά της Εισαγγελέα για Ρατσιστικά Εγκλήματα Σπυριδούλας Σταυράτη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος επειδή όταν της υποβλήθηκε η επιστολή της Κιβωτού του Κόσμου τον Ιούνιο 2017 με το ίδιο ακραία ξενόφοβο και ισλαμόφοβο περιεχόμενο δεν προχώρησε σε άσκηση ποινικής δίωξης, όπως δεν φαίνεται να έκανε το ίδιο και με το πρόσφατο ακραία ξενόφοβο και ισλαμόφοβο κείμενο της ΜΚΟ του 2017.
Παράλληλα φέρεται, όπως λέει η ΜΚΟ, να έχει αναθέσει στην ισλαμόφοβη οργάνωση τη φιλοξενία περίπου 200 ασυνόδευτων ανηλίκων που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από μουσουλμανικές οικογένειες.
Ακολουθούν τα δημοσιεύματα του “Αστραπάρη” της 22 Νοεμβρίου 2019 και 1 Ιουνίου 2017.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.
Με τιμή,
Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι”.

"N": Η ανάρτηση συνεχίζει παραθέτοντας σχόλια αναγνωστών για το θέμα, ενώ ο αρθρογράφος σχολιάζει για τον κ. Δημητρά ότι "κατά τα άλλα είναι σπουδαίος ακτιβιστής, όμως έχει μηνύσει τη μισή Ελλάδα χωρίς λόγο".
Το δικό μας σχόλιο είναι ότι αυτά είναι σημεία των καιρών και υποσημειώνουμε τα λόγια του Κυρίου: "Είστε μακάριοι όταν σας βρίσουν και σας καταδιώξουν ψευδόμενοι εξ αιτίας μου" και "αν καταδίωξαν εμένα, θα καταδιώξουν κι εσάς· αν τήρησαν τα λόγια μου, θα τηρήσουν και τα δικά σας" (βλ. Ματθ. 5, 11-12, Ιωάννην 15, 20).
Πάτερ Αντώνιε, ο Θεός είναι μαζί σου, το ίδιο και όλοι οι συνετοί άνθρωποι σ' αυτόν τον τόπο, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Η ιστοσελίδα της "Κιβωτού": https://www.kivotostoukosmou.org/el/

Δεν υπάρχουν σχόλια: