ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

«Ρητορική μίσους» μια απλή αναφορά στην ύπαρξη δύο φύλων!...


Μας το επισήμανε καλός αδελφός.
Πού έχουμε φτάσει... Αλλά και πόσο εξαρτημένοι είναι πάμπολλοι νέοι άνθρωποι από τον ψηφιακό κόσμο, ώστε να αγωνίζονται τόσο έντονα να μείνουν συνδεδεμένοι!...
Φοβάμαι ότι αυτοί οι αδελφοί μας είναι απομονωμένοι στον αληθινό κόσμο και έχουν καταφύγει νοσηρά στον ψηφιακό.
Το κείμενο από vice.com.

Ελληνίδα Twitch Streamer Αποκλείστηκε από την Πλατφόρμα για Ρητορική Μίσους
Είπε πως υπάρχουν μόνο δύο φύλα. Ακολούθησε YouTube drama, σε ζωντανή μετάδοση. 


Το YouTube και οι υπόλοιπες online πλατφόρμες έχουν δημιουργήσει τρομερές ευκαιρίες για νέα και δημιουργικά άτομα. Μέσα σε όλα τα άλλα υπάρχει και το Twitch, όπου έχουν μαζευτεί όσοι ασχολούνται με τον «μαγικό» κόσμο του gaming και κάνουν τα δικά τους stream για τους απανταχού fans. Μία πολύ γνωστή Twitch streamer είναι -βασικά, ήταν- και μια Ελληνίδα, η Έλενα (ή HelenaLive). Πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα που έχει γίνει γνωστή κυρίως επειδή φωνάζει και συμμετέχει συχνά, μαζί με άλλους χρήστες της πλατφόρμας, σε σκηνικά απείρου κάλους και online ξεκατινιάσματα.
Τις τελευταίες δύο μέρες, το όνομά της κάνει τον γύρο του Διαδικτύου -παγκοσμίως- αφού οι υπεύθυνοι του Twitch αποφάσισαν να κλείσουν τον λογαριασμό της λόγω κάποιων σχολίων που έκανε κατά τη διάρκεια ενός stream. Συγκεκριμένα, ένας fan ζήτησε την άποψή της σχετικά με τα φύλα, με τη νεαρή να απαντάει πως πιστεύει ότι, σύμφωνα με τη βιολογία, υπάρχουν μόνο άνδρες και γυναίκες. Όχι κάτι ενδιάμεσο. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι δεν έχει πρόβλημα αν ένας άνδρας θέλει να αποκαλείται γυναίκα ή το αντίστροφο. 

Οι παραπάνω ατάκες θεωρήθηκαν «ρητορική μίσους» από τους υπεύθυνους της πλατφόρμας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της HelenaLive από αυτήν. Έπειτα, η Ελληνίδα streamer αποφάσισε να κάνει ένα live στο κανάλι που διατηρεί στο YouTube, στο οποίο εξηγούσε στους φίλους της όσα είχαν συμβεί, κλαίγοντας και διαβάζοντας παράλληλα τα mail που αντάλλαξε με τον άνθρωπο που είχε αναλάβει την υπόθεσή της. Μέσω αυτών, την ενημέρωσαν ότι εφόσον έχει αποκλειστεί άλλες τρεις φορές για παρόμοια περιστατικά από το Twitch και δείχνει να μην καταλαβαίνει τους λόγους που συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να τη διαγράψουν μια για πάντα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της κοινότητας απέναντι στο λεγόμενο hateful speech. 
H ίδια αρνείται πως έχει αποκλειστεί τρεις φορές στο παρελθόν και κατηγορεί το Twitch ότι την καταστρέφει. Στο τρίωρο live stream, ζητά να πάρει πίσω τον λογαριασμό της, αναρωτιέται τι θα απογίνει χωρίς αυτόν και δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα πρέπει να ζήσει σαν κοινή θνητή του εγχώριου YouTube ή να κάνει κάποια άλλη δουλειά.
Στη συνέχεια, το κανάλι της δέχθηκε «επίθεση» από σχόλια, χάρη στα troll ενός άλλου Έλληνα χρήστη που έχει αποκλειστεί από την εν λόγω πλατφόρμα: του Hayate (ή «Αρχηγού»). Ο λόγος ήταν πως η HelenaLive δεν απαντούσε στις κλήσεις του και έτσι, ο τύπος έβαλε τα -πιθανότατα ανήλικα- μέλη του επονομαζόμενου «Hayate Army» να κατακλύσουν με σχόλια το stream της. 

Τελικά, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια κάποια σύγχυση, αναγκάζοντάς την να κλείσει το live «μέχρι να φύγουν οι Έλληνες χρήστες». Επέστρεψε, βγάζοντας on air τον Hayate, ενώ φαινομενικά δεν το ήθελε. Πολύ περίεργη στιγμή. Μέχρι εκείνο το σημείο, μιλούσε κυρίως αγγλικά. Όταν γύρισε, συνέχισε στα ελληνικά.
Ο Hayate άρχισε να της λέει ατάκες, τύπου «Γιατί μιλάς αγγλικά;» και «Δεν είσαι η Έλενα πια». Στη συνέχεια, την κατηγόρησε ότι δεν του στάθηκε όταν είχε δεχτεί αυτός τον αποκλεισμό. Αργότερα, προσπάθησε να την πείσει να συνεργαστούν πάνω σε κάποιες πολύ κακές ιδέες που είχε και τελικά κατέληξαν ότι έχει πλάκα να αποκαλείς μια κοπέλα «πουτάνα», αλλά μόνο αν τη γνωρίζεις. Αν δεν τρόλαρε, τότε πρόκειται για τρομερά τοξικό τύπο. Το πιο disturbing σημείο της κουβέντας, βέβαια, ήταν αυτό που η Έλενα αποκάλυψε ότι τον φοβόταν. Αφού τελείωσε την κλήση με τον «Αρχηγό», έπαιξε για λίγη ώρα LoL, απάντησε σε κάποια σχόλια και αποχαιρέτισε τους φίλους της, κλείνοντας αυτό το επεισοδιακό, τρίωρο live stream.
Όπως είπαμε και πιο πάνω, η περίπτωση της HelenaLive απασχολεί την ευρύτερη κοινότητα του Twitch, με πολλούς χρήστες να παίρνουν το μέρος της και άλλους να θεωρούν ότι είχε άδικο. Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν, κυρίως μέσω του Reddit όπου συζητείται το θέμα, πως η νεαρή gamer κρύβει κάποιες λεπτομέρειες από την ανταλλαγή e-mail με την εταιρία. Όπως και να 'χει, όλο το σκηνικό είναι λυπηρό και όπως της είπαν και οι άνθρωποι του Twitch, «θα ήταν ωραίο κάποια στιγμή στο μέλλον να κοιτάμε αυτήν την ιστορία και να έχουμε μάθει όλοι κάτι».

"Ν": παρακαλώ, δείτε επίσης, αν θέλετε:

Ο ολοκληρωτισμός της παγκοσμιοποίησης (και το φύλο)
Η ομοφυλοφιλική κατήχηση στα σχολεία της Δύσης
 
Μεγαλώνουν τα παιδιά τους και σαν αγόρια και σαν κορίτσια
Ομοφοβία και τσανσφοβία στο Δημοτικό Σχολείο;

Οι ομοφυλόφιλοι υπερήρωες στα αμερικάνικα κόμικς (& όχι μόνο) νέας γενιάς...

Gay agenda + Ομοφυλοφιλία & Ορθοδοξία
Τι εύχομαι να είχα ακούσει από έναν ιερέα για την ομοφυλοφιλία...
Τι έχει να προσφέρει η Εκκλησία στους ομοφυλόφιλους;
«Δεν είμαι η αμαρτία μου» - Ένας ορθόδοξος χριστιανός της Αμερικής για την ομοφυλοφιλία
Omofylofilia.gr - Μια εναλλακτική για την ομοφυλοφιλία


Η αμαρτία (χωρίς ηθικισμούς)
Αυτογνωσία
Ζήσε πέρα από τα όρια!
ΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ!
Ο νέος που καταράστηκε το Θεό
Φρικιά στην Εκκλησία!
  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: