ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Καταλήψεις 120 σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα για τη Μακεδονία...



"Δεν ξέρω αν τους καταληψίες μαθητές «για τη Μακεδονία» στη Β. Ελλάδα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν χρυσαυγίτες -και το θεωρώ πιθανό- αλλά ξέρω ότι αυτοί που έχουν κάνει τις καταλήψεις θεσμό εξανίστανται ξαφνικά και κατηγορούν αυτούς τους μαθητές για φασίστες, με πρώτο τον υπουργό Παιδείας! Οι φασίστες.
Επειδή οι καταλήψεις των σχολείων είναι σωστό πράγμα αν καθοδηγούνται από τους καθηγητές και τους γονείς μειοψηφιών που έχουν μπουκώσει τα μυαλά των παιδιών τους με τόνους προπαγάνδας κομματικής και προπαγάνδας αφελληνισμού, αλλά αν οι μαθητές θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την προδοσία των Πρεσπών και να υπερασπιστούν την ελληνική Μακεδονία, παρακινημένοι κι αυτοί από τους δικούς τους γονείς, δεν μπορούν!..."

Τα παραπάνω, που μας εκφράζουν, προέρχονται από εδώ: 
Φασίστες είσαστε εσείς. Όχι οι μαθητές

Δείτε επίσης, παρακαλώ: 
«Αν νομίζετε ότι θα μας τρομάξει η ταμπέλα του φασίστα, είστε γελασμένοι» (φωτο)
Οι μαθητικές καταλήψεις και ο μακαρθισμός των εθνομηδενιστών (του Γ. Καραμπελιά)
 
Όμως, παιδιά, προσέξτε! Άλλο πατριωτισμός, άλλο εθνικισμός, φασισμός και ναζισμός! Η βία και το μίσος δεν χτίζουν υγιή πατρίδα, ούτε υγιείς ανθρώπους.
Η δε Κυβέρνηση σίγουρα ξέρει πολύ καλά - αλλά υποκρίνεται - ότι ακόμη κι αν βρίσκεται η Χρυσή Αυγή στο βάθος (που ελπίζω πως όχι), η ίδια η Κυβέρνηση ευθύνεται με τις απαράδεκτες ενέργειές της σε όλα, τολμώ να πω, τα ζητήματα, που αφορούν την πατρίδα μας, την κοινωνία μας και το λαό μας.
Μήπως έχουμε μπροστά μας ένα νέο μαθητικό κίνημα; Μήπως επαναλαμβάνεται η Ιστορία, με τη νεολαία να αντιστέκεται στις ξενόδουλες παρατάξεις που καταστρέφουν τη χώρα και την κοινωνία μας; Μακάρι. Ο καιρός θα δείξει.
Όχι ότι δεν ανησυχούμε. Ευχόμαστε όμως ο Θεός να οδηγήσει αυτές τις πράξεις των παιδιών μας σε σωστά αποτελέσματα. Η Παναγία και οι άγιοί μας, οι άγιοι των παιδιών μας, να προστρέξουν, παρακαλούμε, και να προστατεύσουν.
Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: