ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ελεύθεροι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί από την Τουρκία! Ανήμερα στη χάρη Της!...

 

Της Σταυρούλας (φωτο από εδώ)

Την ώρα του Εσπερινού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ανακοινώθηκε από τα μέσα η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κρατουμένων για έξι περίπου μήνες στις φυλακές Αδριανουπόλεως με την κατηγορία της δήθεν κατασκοπείας. Άλλα τέσσερα-πέντε αιτήματά τους για αποφυλάκιση είχαν απορριφθεί και σήμερα με σύμφωνη γνώμη προέδρου και εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι. Θα δικασθούν ερήμην, δεν χρειάζεται καν να παραστούν στη δίκη και αν τους επιβληθεί κάποια μικροποινή θα έχει ήδη εκτιθεί λόγω της μακράς προφυλάκισής τους.
Πώς το ερμηνεύεις αυτό;
Κάποιοι μιλούν για προσπάθεια του Ερντογάν να καλοπιάσει τους Ευρωπαίους μετά την καταβύθιση της τουρκικής λίρας. Κάποιοι μιλούν για τις διπλωματικές πιέσεις των ΗΠΑ -Μόνο που δεν απελευθερώθηκε ο πάστοράς τους, αλλά τα δικά μας παλικάρια-. Κάποιοι θεωρούν πως ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις...
Όπως θέλουν ας το ερμηνεύσουν οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες.
Εμείς, οι απλοί, οι απλοϊκοί, οι πιστοί ξέρουμε ότι η πίστη μετακινεί βουνά.


Όλο το Δεκαπενταύγουστο τα ονόματα των Δημητρίου και Αγγέλου μνημονεύονταν σε πάμπολλους ναούς της χώρας μας. 
Οι μάνες τους -μαζί με πολλές άλλες μάνες που τις συμπόνεσαν κι έκαναν δικό τους τον πόνο τους- ικέτευσαν με δάκρυα την Παναγία. 
Κι Εκείνη δεν προσπέρασε. Δεν αγνόησε. Δεν ξέχασε. Θέλησε ανήμερα στην μεγάλη της Εορτή, σ' αυτή την εορτή που ακόμα κι οι "άσχετοι " -συγχωρέστε μου την έκφραση- την τιμούν, τη μέρα που σ' όλη την Ελλάδα, σε κάθε γωνιά, σε βουναλάκι, σε σπηλιά, σε νησάκι, σε πόλεις, σε μοναστήρια, όπου υπάρχουν αναρίθμητες εκκλησιές στη χάρη της οι Έλληνες θα της πουν τον καημό και τα βάσανά τους, θα της αποθέσουν τις ελπίδες και τα όνειρά τους, θα την αγκαλιάσουν με σεβασμό κι αγάπη... αυτή τη μέρα διάλεξε για να φέρει πίσω στις οικογένειές τους τους δυο λεβέντες μας. Έτσι για νά 'ναι ολοφάνερη η επέμβασή της, το δώρο της, η αγάπη της.
Μεγάλη ας είναι κι η δική μας αγάπη κι ευγνωμοσύνη!
Καλή Παναγιά! Όχι με λόγια, αλλά με βαθιά κατάνυξη κι έμπονη πίστη κι αγάπη στη Μάνα μας!


"Ν": Δόξα τω Θεώ. Μεγάλη η χάρη της Παναγίας. Μακάρι και σε άλλα καλά νέα για τον τόπο μας και το λαό μας, με τη βοήθεια του Ουρανού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: