ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος: Έρευνα για τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες στην άφιξη του Πρωθυπουργού

Η Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης κάνει λόγο για ατυχές συμβάν που δεν τελούσε εν γνώσει της – Έχει ήδη ξεκινήσει η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία


Στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων "Ρομφαία" διαβάζουμε, με ημερομηνία 22 Αυγούστου 2018:
 
Έρευνα ξεκινά η Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης για τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες στην άφιξη του Πρωθυπουργού στο νησί της Ιθάκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν ποιος ή ποιοι ήταν εκείνοι που χτυπούσαν τις καμπάνες πένθιμα κατά την άφιξη του κ. Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται:
«Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί.
Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως "πάσης τιμῆς ἀξίους".
Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία».
Το σχόλιό μας

Το ταπεινό μας ιστολόγιο (το γράφουμε με πόνο) συγχαίρει τους υπεύθυνους του "ατυχούς συμβάντος" και επισημαίνει ταπεινά, τόσο προς τον "Εξοχώτατο" Έλληνα πρωθυπουργό, όσο και προς την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος, ότι αυτή η πένθιμη κωδωνοκρουσία εκφράζει επακριβώς, και με τον πιο ταιριαστό τρόπο, το συναίσθημα του λαού μας, όταν ο κ. Τσίπρας εκφανίζεται στο προσκήνειο...
Αν είχαμε μπροστά μας τον άνθρωπο που χτύπησε τις καμπάνες, εξομολογούμαστε ότι θα τον ασπαζόμασταν σταυροειδώς και θα του αποδιδαμε τιμή επαναστάτη. Αν φυσικά το έκανε άνθρωπος και όχι άγγελος, γιατί όλα είναι πιθανά - το σκέφτηκε αυτό κανείς από την Ιερά Μητρόπολη;
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο "εκλεκτός του λαού", αλλά ο άνθρωπος που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και τον έσυρε στην οικονομική και πολιτική υποτέλεια (συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων του) και στην κοινωνική διάλυση. Το μόνο ατυχές συμβάν που σχετίζεται με αυτόν - συγχωρέστε με - είναι η εκλογή του ίδιου και της συμμορίας του ως κατοχικής Κυβέρνησης της χώρας μας.
Αυτά φυσικά δεν χρειάζεται να τα πει σε κάποια ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος. Κάποιος όμως, φρονούμε ταπεινά, πρέπει να τα πει - νηφάλια και ψύχραιμα.
Δεν πολιτικολογούμε. Αδερφέ μας Αλέξη, σε αγαπούμε εν Χριστώ ως άνθρωπο και είμαστε έτοιμοι να σε αγκαλιάσουμε, αν μετανοήσεις ή αν βρεθείς αναγκεμένος στην πόρτα μας. Δεν επιθυμούμε εκδίκηση εναντίον σου. Αλλά είσαι πολλαπλά υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό, και φωνή λαού, οργή Θεού - εξ ού και οι καμπάνες.
Τα υπόλοιπα νομίζουμε πως περιττεύουν. Ο Χριστός και η Παναγία ας σκεπάζουν τον τόπο μας και το λαό μας, και όλους τους τόπους και τους λαούς της γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: