ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Κοιμήθηκε ο παππούς Ντόμπρι Ντόμπρεβ, ο ζητιάνος που βοηθούσε ορφανοτροφεία & μοναστήρια!...Προσκυνητής

Εκοιμήθη ο επονομαζόμενος «Άγιος του Μπαιλόβο», ο Ντόμπρι Ντιμίτροβ Ντόμπρεβ, πιο γνωστός ως παππούς Ντόμπρι, σε ηλικία 103 ετών. Ζητιάνευε καθημερινά μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Αγ. Αλεξάνδρου Νέβσκυ (Alexander Nevsky), στη Σόφια της Βουλγαρίας, και τα χρήματα που συγκέντρωνε τα δώριζε για την αποκατάσταση διαφόρων ορθοδόξων εκκλησίων και ορφανοτροφείων.
Ο Ντόμπρι γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1914, στο χωριό Μπαιλόβο. Ο πατέρας του πέθανε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918) και η μητέρα του μεγάλωσε τα παιδιά της μόνη της. Σε μία από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Σόφια, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, μία βόμβα έσκασε κοντά του και έχασε σχεδόν τελείως την ακοή του.
Με το πέρασμα των ετών, ο γέροντας απαρνήθηκε την υλιστική ζωή, για τον πνευματικό κόσμο. Γύρω στο έτος 2000, δώρισε όλα τα υπάρχοντά του στην εκκλησία και μέχρι τώρα ζούσε μία ασκητική ζωή, στο πατρικό του χωριό Μπαιλόβο.
Η κηδεία του θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι του στο Μπαιλόβο.


"Ν": Ο Κύριος ας κατατάξει την ψυχούλα του μετά των αγίων (=μαζί με τους αγίους), πράγμα για το οποίο δεν αμφιβάλλω καθόλου.
Για τον εντελώς αντισυμβατικό αυτόν σύγχρονο άγιο (όλοι οι άγιοι είναι αντισυμβατικοί) είχαμε αξιωθεί να γράψουμε κάποτε αυτά: The orthodox old beggar who helps orphans - Ο ζητιάνος που βοηθά ορφανοτροφεία. Δόξα τω Θεώ. Εκεί θα βρείτε και αρκετά links που αφορούν στους αγίους της Βουλγαρίας, τους αγίους της διπλανής πόρτας και γενικά την αντισυμβατικότητα της ορθόδοξης πνευματικής ζωής (και μάλιστα σε σχέση με την οικονομική κρίση).
Δείτε, παρακαλώ (από την αρχική ανάρτηση, του Προσκυνητή), και:Θα προσθέσω μόνο:

Το Μανιφέστο του Αταίριαστου
H παρεξηγημένη αγιότητα  Ελεωνόρα Ζουγανέλη, "Έλα!" - Σαν προσευχή του μοντέρνου ανθρώπου...
Miley Cyrus - ή: γιατί επείγει να ενταθεί η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο δυτικό κόσμο... 


Αυτά πρέπει να τα ξέρουμε & να τα εκτιμούμε στην ορθόδοξη βαλκανική μας οικογένεια και (επιτρέψτε μου να το πω) μεγάλη πατρίδα. Ας μην πέφτουμε στην παγίδα των εθνικισμών, παίζοντας το παιχνίδι των αδίστακτων κυρίαρχων του κόσμου, που έχουν εμάς τους μικρούς λαούς ως πιόνια.
Ας έχουμε την ευχή του αγίου του Θεού και όλων των ορθοδόξων αγίων της Βουλγαρίας, των Βαλκανίων, όλου του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: